Stakende Surinaamse ambtenaren geneigd te praten

15

PARAMARIBO, 11 mei – De stakende douaniers en leerkrachten schijnen geneigd tot inbinden. Vicepresident Ramdien Sardjoe ziet zelfs mogelijkheden voor een compromis. De vakbonden zeggen bereid te zijn weer te praten over hun looneisen. Ook de overheid toont zich inschikkelijk.

Strafmaatregelen zullen uitblijven, voorlopig althans. Drie weken van actievoeren zullen niet te merken zijn aan het loonzakje. “We willen geen pressie toepassen. Het punt is: wil je de schade beperken of nog meer schade in de hand werken”, zei Sardjoe in het actualiteitenprogramma Welingelichte Kringen. De middelbare scholen moet hun jaarprogramma voltooien.

Goederen op de haven moeten weer normaal afgehandeld kunnen worden. Anders dreigt een schaarste aan allerlei consumptiegoederen. Sardjoe ziet meer heil in verzoeningsgezindheid aan beide zijden. Boos zijn op vakbonden, omdat ze te gauw grijpen naar extremen, helpt niemand. “Mensen hebben de vrijheid te staken. De hele samenleving heeft daar strijd voor geleverd.”

15 REACTIES

 1. Dit noem ik slap gelul van de vice President, mensen die het land on nodig in schulden brengen moeten heel hard worden aangepakt, anders is het uitsel van executie, Chin Aloi en Valies weten alleen wat hun rechten zijn maar het algemeen belang is bij hun ver te zoeken dus ze zijn gewoon onverandwoordelijk bezig, ze moeten gewoon niet uitbetaald worden ter compensatie van de gemeenschap, in het bijzonder de school jeugd die telkens weer de dupe van deze onveranwoordelijke zogenaamde vakbondleiders is. En ook door deze slappehouding van de regering doe je het volk geen goed.


  Maak melding

 2. Tenzij ze het voelen, zullen zij steeds geneigd zijn te staken om het minste en geringste. Het zijn toch steeds weer dezelfde bonden. En het is toch steeds de samenleving die daar de dupe van wordt. Ik zou tegen ze zeggen: schort de stakingen op per direct en wij korten jullie salarissen niet. We zijn dan bereid om met jullie om de tafel te gaan zitten.


  Maak melding

 3. Mensen hebben de vrijheid te staken. de hele samenleving heeft daar strijd voor geleverd.inderdaad hebben de mensen voor al deze rechten gestreden democratie stakingsrecht kiesrecht vakbondsrecht vrijheid van meningsuiting persvrijheid. maar je hebt een deel die het licht nog niet hebben gezien en terug willen naar de tijd waar al deze rechten werden vertrapt met militaire laarzen. en nu willen deze zelfde onderdrukkers in hun nette pak terug komen aan de macht. suriname kijk uit voor ze .


  Maak melding

 4. we willen geen pressie toepassen, intussen hebben jullie de economie wel aangetast. Al die luie stakende ambtenaren moeten op Jarikaba neergegooid worden en dan zullen ze beseffen wat werken inhoud.


  Maak melding

 5. Er is altijd wat met die ambtenaren ze willen altijd loonsverhogingen maar werken willen ze niet.Ze willen suriname kapot maken.Wie dan ook aan het bewind komt is altijd een zootje.of het bouta/bosje/veni/of een een anderee grappenmakers is ze vullen altijd hun zakken en het arme volk is altijd de lul.


  Maak melding

 6. Niemand durft ambtenaren de duimschroeven aan te zetten om daadwerkelijk- en efficiënt te gaan presteren. Sluit die tent, dan zien we wel waar we eindigen. Je wordt kotsmisselijk van al gasten die er willens en wetens de kantjes vanaf lopen.

  Zeven even is kennelijk er niet meer uit te krijgen.


  Maak melding

 7. Slap GELUL van Sardjoe. Deze man is geen VP waardig. Zijn Valies en Chin A Loi de baas in Suriname??? Met op de achtergrond de moordenaar bouta??????


  Maak melding

 8. Krepie is een domme idioot als Somo.

  BETALEN..!! BETALEN..!!! DIE WERKNEMERS…BETALEN….die liegers bedriegers FRONT betalen moet FRONT…….anders kunnen zij het geld ook niet brengen naar de CHINEES…import FRONT en nu ook nog erbij…GOUD weg voor KRUIMELS…BETALEN en WEG met FRISO kindermelk weg ermee.


  Maak melding

 9. Ontsla al die stakende mensen en geef de overtollige ambtenaar een bijscholing met een paar dollars meer per maand. Dan zul je zien of ze niet per direct hun werk zullen hervatten. Jullie zijn toch ook een Amerikaan
  of niet NO WORK NO PAY . Stuur die luilakken
  gewoon naar huis met staandevoet ontslag.
  Tang Boeng


  Maak melding

 10. Toen is het volk vertrapt door de laarsen van de militairen,Toen zijn Du,en de rest weggevlucht naar het vreemde En zitten er nu nog steeds zonder het revolutionaire gebeurtenis HIISTORISCH in een juist perspektief te plaatsen.Welke electoraten zijn julie.Persoonlijk denk ik, de electoraten van niet luisteren,daarom heeft het volk nu 27 jaar lang de weg naar jullie overheid niet gevonden.En terwijl er geen spoor van Bouterse is te bekennen in het machtscentrum. Daarom is er staking. De grootste fout die jullie als eloctoraten besmet met het BOUTERSE syndroom maken is, dat jullie alle fouten toeschrijven aan dec ’82,maar vertel wat er allemaal aan acties geprobeerd zijn om NU 29 jaar later de vloek van Bouterse ongedaan te maken ten behoeve van het volk en niet alleen voor jullie.Wij weten dat ondanks deze staking het volk wacht op 2010 en zal afrekenen met de zweep van ’82 waarmee Du, en haat electoraten het volk al 29 jaar mee zwepen en het volk niet vertellen waaraan ze deze spaansebok 29 jaar lang verdienen. Het lijkt wel slaventijd met jullie. Ik denk dat er net zo niet geproken werd in de slaventijd, en achtereenvolgens zaten wij zwarten,negers toch 300 jaar in slavernij en toch wonen wij nu VREDIG in NEDERLAND en trouwen zelf met NEDERLANDERS.Is dat niet gek DU en andere andersdenkenden dat het Toen en NU toch peanuts moet zijn te praten en in dialoog te treden.We hebben de NEDERLANDERS vergeven, maar dat is zwart met wit.ZWART EN ZWART ELKAAR VERGEVEN IS EEN DUivelse wisie in ons midden.Staken is omdat het volk dus ook de ambtenaren de weg naar de overheid TOEN en NU niet konden en kunnen vinden.Toen 29 jaar gelden waren het militaire laarsen, nu zijn het scandalen en scandalen en ruzie maken,corruptie,moreelverval,sociaal-economisch maatschappelijk verval,chineze winkels op bijna alle hoeken die als een pastor, vooral in de achterstandswijken al het beetje geld collecteren en geen werkgelegenheidverschaffen,Grondroof(van BoUTERSE konden jullie TOEN EN NU al afpakken(nalatigheid enz,enz.Jullie nalatigheid heeft gemaakt dat wij na 29 jaar geduldig wachten op jullie waarheidsgetrouwe berechting,met aftrek niet meer willen kijken en luisteren naar het zielig gedoe en gaan zonder wapens, wat du en consorten hopen, jullie koro in 2010 wassen.Du een faillissement is niet erg voor Suriname.Megablok is de eerste die weer aan de beurt is met sopie en koek.


  Maak melding

 11. @ nummer 10
  weet je wat jij moet doen stoppen met andere te beschuldigen en de hand in eigen boezem te steken.jij voerd een verloren strijd. dan mag jij de slavernij erbij halen de chinesen beschuldigen het is dweilen met de kraan open mi boi.de nederlanders die helemaal niets met de slavernij te maken hebben die hebben hun verontschuldiging aangeboden voor het leed wat hun voorouders onze voorouders hebben gedaan. waneer gaat bouterse zijn veronschuldiging aanbieden voor het leed wat hij ons land en volk heeft aangedaan en nog steeds doet ? nee idioot het is niet gek dat ik vredig leeft met de nederlanders, weet je wat gek is met die zelfde nederlander die bouterse zogenaamd haat een coup plegen en ons land voor tientallen jaren achteruit zetten dat is pas vreemd ??… ik ga nog verder ik zal nooit die BEEST bouterse vergeven voor wat hij ons land en volk heeft aangedaan. wat ik zeer opmerkelijk vind aan jou retoriek is dat jij mij kwalijk neemt als ik het over 29 jaren geleden hebt maar jij hebt over 300 jaren geleden waar was jij 300 jaar geleden?…ik weet hoe ons land ervoor stond voor 1980 en hoe het nu is en aan de hand daarvan zeg ik dat die hele revo voor niets geweest want het land is er nu slechter op geworden dan ervoor.jij moet de staatsgreep in de juiste historisch perspectief plaatsen en niet gaan liegen en vertellen dat een moordenaar drugs dealer de (grote leider is) want dat is een hele GROTE misvatting die alleen mensen met een geestelijke beperking zullen beamen.


  Maak melding

 12. deze laahrtenaren zijn liever lui dan moe.
  Een pen kunnen ze nog eens optillen zo zwaar is het, kijk maar naar CCB burgerlijke(af)stand. En dan willen ze nog staken voor salarisverhoging mijn mars noh, werken zal je moeten kreng. Maar dat komt in jullie woordenboek niet voor he.


  Maak melding

 13. Leiden 13 mei

  Beste mensen,
  Deze Sardjoe is een geniepige fronter die op slinkse manier tracht olv Venetiaan het volk weer de zoveelste loer te draaien. Deze Vice president is ook een ambtenaar en profiteert flink van de overheidskas. Verder zitten de Sardjoes ook flink in de drugshandel. Mensen wat heeft loonsverhoging voor zin als de BV Sardjoe en de andere BV”s van de fronters de prijzen toch weer verhogen. Je word hoe dan ook door front gepakt.De NDP past zulke laffe tactiek niet toe. Tenminste heeft Jules nog twee bruggen gebouwd voor het Volk. Onder de NDP ging het veel beter voor de mensen en was er tenmiste brood op de plank. Venetiaan moet zijn hondje Sardjoe niet naar voren toe schuiven. Hij is zeker weer onder zijn bed bij zijn vr aan het schuilen. Ik vind vervroegde verkiezingen direct op zijn plaats.
  Mr.Drs Roy Siwpersad
  Jaihint@hotmail.com


  Maak melding

 14. Gelukkig dat front onze geboefte de revolutionairen optijd heeft gestopt om niet verder in de malaise te geraken.De wisie is door front opgepakt, zie het stelen, zie de drugskartellen die zich in Suriname nestelen onder toeziend oog van de op 1 na belangriijkste man van een land “de minister van justitie en politie”,zie een berechting ’82 dat ik weet niet hoelang al op zich laat wachten,zie corruptie bij de douane/haven enz, enz dat zouden wij NDP ers doen als jullie ons niet hadden gestopt heel veel jaren geleden.Dus du en consorten wij danken jullie met oprechtheid voor de afgelopen tijd en dat jullie die koenoe nu aan jullie zijde hebben.Ik heb wel een oplossing voor jullie ga de rest van jullie tijd (29 jaar),net als de Ndp ers het volk benaderen,met liefde en let goed op ons aan het bewind.controle is en blijft nodig


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.