‘Donkere’ mensen gevoeliger voor nicotineverslaving

7

Mensen met een donkere huid roken gemiddeld meer sigaretten en zijn afhankelijker van nicotine. Hoe meer donker pigment mensen in hun huid hebben, hoe gemakkelijker ze verslaafd raken aan nicotine. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers vastgesteld, schrijft Nu.NL.

De onderzoekers van Pennsylvania State University ondervroegen 150 Afro-Amerikaanse rokers over hun rookgewoontes. Zo moesten de proefpersonen aangeven hoeveel sigaretten ze per dag rookten en in hoeverre ze afhankelijk waren van nicotine om goed te functioneren.

De onderzoeksresultaten suggereren dat nicotine gemiddeld veel langzamer wordt afgebroken in celweefsel dat donker pigment bevat.

7 REACTIES

 1. Ik moet om lachen.

  Er zijn mensen die nooit nicotine nog cafeïne nodig hebben….maar ja..WETENSCHAP.

  Maar nu:
  Wie en wie heroïne en cocaïne.

  soso law.


  Maak melding

 2. Dit onderzoek stelt mijn inziens niet veel voor.Er is sprake van een aggregatie bias bij het verzamelen van de data.Een aggregatie bias is een kloof tussen de som van de coëfficiënten op het micro niveau en de coëfficiënten op het macro niveau.De onderzochte groep is een kleine selecte groep die niet representatief is voor alle zwarte mensen in de USA if in de hele wereld.Mensen met financiele of meersoortige maatschappelijke problemen hebben meer tress in hun leven dan mensen die een betere maarschappelijke positie innemen.Mensen met meer stress zijn geneigd meer te gaan roken en zijn vaak verslaafde rokers.


  Maak melding

 3. @drs.R.G.

  Waarschijnlijk niet voor iedereen leesbaar maar je opmerking snijdt hout. 150 man is zo wie zo hoogst waarschijnlijk een hele kleine niet representatieve groep. Amerikaans onderzoek is wel meer er mager/laag.


  Maak melding

 4. Daarom zijn er zoveel verslaafden onder zwarte???
  Dit is weer een flauwekul onderzoek van de wereldheersers.

  waarom komt pedofiele vaak voor bij niet zwarten????


  Maak melding

 5. Hahahahahaha wat een onderzoek zeg. Ik hoef geen wetenschapper voro te zijn, maar de mensen die het meest roken komen van de oostblok landen. Maar welke bevolking het meest rookt zijn TURKEN!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.