Venezuela wil snel betere relaties met Suriname

9

PARAMARIBO, 6 mei – De relaties met Suriname moeten zo snel mogelijk weer optimaal zijn. Dit zegt de Venezolaanse onderminister voor Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied, Francisco Arias Cárdenas. Caracas slaat de relaties hoog aan. Vandaar dat de klachten van president Ronald Venetiaan ook bloedserieus worden genomen.

“Wat er ook gebeurt, we gaan de goede relaties met Suriname koste wat kost behouden”, zegt Arias Cárdenas tegenover de Ware Tijd. Venetiaan zei onlangs zijn Venezolaanse ambtgenoot Hugo Chávez te hebben aangesproken over “het gedrag van zijn ambassadeur in Suriname.” Kort daarop vertrok ambassadeur Francisco Simanças om totnogtoe onbekende reden.

Zijn post wordt nu ingenomen door de zaakgelastigde op de ambassade. Arias Cárdenas is aan het hoofd van een delegatie afgereisd naar Paramaribo. Samen met minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken is besloten de onderlinge communicatie op te vijzelen. Dit moet vooral via het heractiveren van de gemeenschappelijke commissies.

9 REACTIES

 1. “Samen met minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken is besloten de onderlinge communicatie op te vijzelen. Dit moet vooral via het heractiveren van de gemeenschappelijke commissies. ”

  Ai mi boi, deze domme fronters hebben totaal geen weet wat om hun heen afspeelt.

  Communicatie opvijzelen via het heractiveren van gemeenschappelijke commissies. Maw petro caribe comissie, mijnbouw commissie, onderwijs commissie enz. Komt er dus geen ambassadeur meer totdat we aan alle verwachtingen voldoen in de commissies dus petro caribe deal omhelzen, jullie fronters waren er toch tegen.hahahaha

  Dit krijg je als je presidentje gaat klagen en je mini-ster zegt dat er geen probleem is, Venezuela is een groot land met analisten op alle niveaus, kan je niet zeggen van de front burikis, die hebben nooit leren analyseren.


  Maak melding

 2. Venezuela wil wederom snel betere relaties met Suriname die vaak jammer genoeg, nodeloos door (Nieuw-Front-Pluscoalitie)Suriname is verstoord. ‘k Ben benieuwd of Venezuela dezelfde emmer heeft als de emmer van Venetiaan, die nooit vol raakt.

  Venezuela onwetend over ontsnappingsplannen Bouterse? Wat is dit nou voor gekkigheid? Wat is dit nou voor gekke zinspeling? Nederland speelt willens en wetens een ‘Comedy Capers” diplomatie met de rep. Suriname. De verblinde, haatdragende, rancuneuze, machtwellustige Nieuw-Front-Plus-coalitie tuimelt er zowel nationaal als internationaal schaamteloos en willens en wetens met beide benen in. Sjene mi boy sjene mi boy!

  Hoe zit het eigenlijk met de ziekelijke Nederlands-Surinaams-Nieuw-Front-Plus Fantasieën omtrent Venuzuela-Chavez versus Suriname-Bouterse?

  De enige overeenkomst die ik van Chavez & Bouterse kan plaatsen is dat deze twee politieke figuren sterke charismatische (ex)militaire leiders & volksleiders zijn.

  Is Suriname -Nieuw-Front-Pluscoalitie wel consequent bezig om wederom met Nederland samen Venuzuela-Chavez versus Suriname-Bouterse te beschuldigen van omstreden samenwerkings verbanden.

  Het is daarom niet de eerste keer dat Suriname m.n. de Nieuw-Front-Pluscoalitie Venezuela beschuldigt van bemoeienis van Surinaams binnenlands aangelegenheid. De feiten spreken voor zich: Zie artikel hier onder spreekt boekdelen. s’il vous plâit!

  Paramaribo – De ambassade van Venezuela in Suriname weet niets af van een ontsnappingsplan van NDP-voorzitter Desi Bouterse naar dat land en wil met een dergelijk plan ook niets te maken hebben.

  De Venezolaanse regering heeft geen tijd om zich te bemoeien met een binnenlands probleem van een bevriende natie, reageert ambassadeur Francisco Simancas van de Bolivariaans Republiek Venezuela op vragen van dWT.

  Volgens informatie heeft Bouterse een ontsnappingsplan klaar om in het kader van het 8 Decemberstrafproces uit te wijken naar Venezuela.

  Daar zou president Hugo Chavez hem politiek asiel geven. Volgens deze informatie zal Bouterse via één van onze buurlanden Venezuela bereiken en zou Chavez al hebben ingestemd met het plan.

  “Niets is waar”, benadrukt Simancas keer op keer en wil over deze aangelegenheid niet veel praten. Op de vraag of de Venezolanen een goede relatie met Bouterse hebben, antwoordt de ambassadeur dat met alle lagen van de bevolking, “in het bijzonder de Surinaamse regering” de ambassade een goede verstandhouding heeft.

  “Leugens en verdachtmakingen. Deze tijd ga je van alles horen”, foetert NDP-topper Gilly van Holt. “ Het is een totaal verzonnen verhaal. Bouterse gaat niet uitwijken, voor niets en niemand”, benadrukt hij. “Ik zie geen vonnis voor Bouterse komen, want de bewijzen moeten nog geleverd worden. Bouterse is geen bangerik.”

  Volgens Van Holt hebben de structuren van de NDP Bouterse opgedragen niet voor de Krijgsraadzitting te verschijnen, omdat zijn veiligheid niet gegarandeerd is. “Je hoort justitie steeds zeggen over veiligheid dit en veiligheid dat, maar ze praten niet over de veiligheid van de verdachten.”

  Hij geeft toe dat Bouterse een goede verstandhouding met Venezuela heeft, “maar dat is omdat hij staatsman is, voorzitter van de grootste politieke partij, en ook DNA-lid is. bron: dWT.

  Ik weet dat het voor velen m.n. het gros uit alle etnische lagen van de Surinaamse bevolking niet snel genoeg 2010 kan zijn om hun stem te gaan geven op de grootste Mega politieke partij zodat dat de MegaCombinatie tijdens de vrije & eerlijke parlementsverkiezingen in 2010 met ruime meerderheid met verkiezings winst uit de bus zal komen. Zodat de scepter gedecideerd overgenomen kan worden door de MegaCombinatie om zo de rust in Suriname en de bevriende landen m.n. het Caribischgebied/Zuid-Amerika/Latijns-Amerika en de Caricomlidstaten doen terugkeren.
  Neks No fout!

  Patriot!


  Maak melding

 3. je kan nooit een goede relatie met iemand opbouwen die suriname naar de klote heeft geholpen, zo laat venezuela zien dat ze geen vrienden van suriname zijn want ze hebben te goede banden met mensen en personen die dit land kapot hebben gemaakt met hun zogenaamde mislukte revo beleid.mensen die op de zelfde manier als chavez de mensen rechten schenden en er is geen persvrijheid in venezuela.


  Maak melding

 4. @ die demagoog op nummer 4
  als er niets aan de hand is waarom is die man vertrokken na dat vene chavez heeft gesproken over dit probleem. wat opvallend is aan de reaktie van jou ze spreken elkaar tegen maar jij hebt zulke grote oogkleppen op dat jij het niet door hebt, een tunnelvisie heet dat. over welke structuren heb jij het, zeker die bouterse zelf heeft bedacht dat hij onder en boven de baas is van de ndp. welke bewijzen wil jij nog meer die zijn al op tafel. als hij geen bangerik is zou hij tog lekker in de stad wonen hij is wel vaak in het binnenland als we zijn advocaat mogen geloven .een vraag aan jou demagoog op nummer 4 waneer komt bouterse met de bewijzen dat die mensen die hij op zeer lafhartige manier heeft afgeslacht met een tegen coup bezig waren dan zijn we toch snel klaar. het enige wat jij en de aanhang en bouterse doen is losse beschuldigingen uiten van mierlo ,winie sorgdrager het hele kabinet van nederland zou vallen als bouterse zijn boekje open zou doen althans dat beweerde hij op de podium en niet te vergeten de voormalige baas van BVD docters van leeuwen al deze mensen zijn gewoon verder gegegaan met hun werk en hun leven.alleen bouterse moet nog het surinaamse volk vertellen waarom hij het volk dit allemaal heeft aangedaan.waneer gaat bouterse zijn boekje open doen. hij heeft helemaal geen boek hij liegt net als jou nummer 4 om die domme achterlijk massa achter hem te krijgen dat soort mensen zijn vatbaar voor jullie retoriek.


  Maak melding

 5. @ chauvinist We zullen zien wat het megablok met die scepter gaat doen, ik ben niet bijvoorbaad tegen het megablok maar ik ben voor het volk ik hoop dat het goed komt met hen ongeacht welke partij de scepter zwaait maar…. Ik vind wel dat jullie als aanhangers van die partij erg hoog van de toren blazen over het geen er allemaal beter zal gaan als het blok de scepter zwaait het front heeft ook een hoop goede dingen gedaan en dat moet het blok nog maar eens zien te evenaren het is allemaal niet zo makkelijk als jullie denken! wat betreft D.D.B heb ik wel een mening ik denk en vind dat hij geen enkele overeenkomst heeft met Chavez, Chaves heeft best wel veel goede dingen gedaan voor Venezuela en D.D.B Nooit! Ik denk ook dat als hij president word van Su (wat hij denk ik nooit aandurft) zal hij er niets van bakken. Dus kortom…. maakt mij niet uit wie er regeerd als het maar ten goede komt van het volk


  Maak melding

 6. ik heb nooit eerder van diepe zet gehoord wel van goede of slechte zet ik hou het bij het laaste.
  maar voor het gemak draien we even de rollen om hoe zou chavez reageren als de surinaamse ambassadeur in venezuela deze zelfde contacten zou onderhouden met de oppositie in venezuela?
  een surinaams spreekwoord zeg, san yu no lobi fu yu srefi yu no musu poti ini yu mati zakka.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.