Grootste haven Suriname kreunt onder druk staking

5

PARAMARIBO, 6 mei – De Nieuwe Haven is bijna tot aan het maximum toe vol met vrachtcontainers. Meer kan er haast niet bij, zegt Guno Castelen, parlementariër en lid van het management bij Havenbeheer. Door de douanestaking staat ook het rehabilitatieproject onder druk.

Materiaal voor het project kan niet meer worden geleverd. De nood is hoog. “We zijn op het punt beland dat als er schepen komen, wij moeten zeggen dat ze niet meer aan de kade kunnen meren. De rek is eruit, er is geen ruimte meer”, zei Castelen in het parlement. Door de staking is de afgelopen twee weken vrijwel alle import opgeslagen. Havenbeheer zit met de handen in het haar.

De kans is groot dat de aanvoer van goederen straks helemaal stil komt te liggen. De gevolgen voor het bedrijfsleven en de economie zijn nu al niet te voorzien. “Ik vraag de regering en de vakbond daarom snel een oplossing te vinden voor hun conflict”, aldus Castelen. De douaniers zijn ontevreden over de nieuwe loonstructuur. Ook het middelbaar onderwijs ligt praktisch stil om dezelfde reden.

5 REACTIES

 1. De ooraak is begonnen bij niet naar elkaar luisteren.Straks zijn ondermeer ook kinderen de dupe van de grote mensen die door haat nu pas erachter komen wat dialoog inhoud.Faillisement voor front, Dat is ook Historisch en vraag ook aan somo het is soms juist een verademing om uit de wurggreep van Aboma’s te geraken.


  Maak melding

 2. het is triest op te moeten lezen dat iemand die ex dictator aanbid het heeft over praten en luisteren en over onze kinderen,onze kinder zijn al besmet want jij leert ze om een moordenaar drugs dealer te adoreren hij is toch jou voorbeeld ???? ja hij ja .


  Maak melding

 3. DU,
  Jou hersentjes beginnen al duidelijke tekenen van vermoeidheid te vertonen.

  Chavez is ook zo’n gewezen soldaat, maar heeft al weer een hele tijd de touwtjes stevig in handen. Dus je kwijlt maar een eind weg. What will happen will happen, met of zonde DU’s.


  Maak melding

 4. @pinto, als iemand ander mij dom zou noemen of vinden zou het me mss wel wat doen. ai mi gado, omdat van jou te horen doet mij niets want jij steek met kop en schouder uit als wij over de domste hier hebben. er zijn wel een aantal die heel dicht bij jou in de buurt komen .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.