Douanestaking benauwt Surinaamse ondernemers

9

PARAMARIBO, 4 mei – Ondernemers begint het knap benauwd te krijgen nu de douanestaking maar voortduurt. Volgens de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB, wordt per dag ruim drie miljoen dollar minder omgezet. Exporteurs en importeurs zien hun rekeningen ook steeds meer oplopen.

De opslag op de haven gaat maar door, omdat niemand aan de goederen mag komen. De staking om meer loon levert dan ook steeds meer frustratie op. “Dit is zeer schadelijk voor het bedrijfsleven. Iets waar wij totaal niets mee te maken hebben, maar wel de dupe van worden”, zegt VSB-directeur Renée van Essen tegenover de Ware Tijd. Ook de samenleving zal de weerslag merken.

Van Essen verwacht dat de extra kosten worden doorberekend. Volgens minister Clifford Marica van Handel & Industrie zijn er noodmaatregelen getroffen. Meel en brandstof kunnen vlot worden afgehaald. De export van bananen is ook veiliggesteld. De VSB wil ook een regeling voor andere producten. Nu er geen zicht is op beëindiging van de staking, wordt overwogen de overheid onder druk te zetten.

9 REACTIES

 1. Is de export van GOUD ook veilig gesteld en de bauxiet…

  Want dit pikken de canadezen/amerikanen niet..

  Het levert het land toch niks op..

  Ach weet je ,, we hebben geen regering of tewel geen leiders met de hard op de juiste plaats..

  Al die koe-beesten van de huidige z.g.n. partij lijders hun verstand is toch nul comma nul..

  Het trio vene/ramram/somo die zijn bezig met hun eigen soris en zijn bovendien ten-einde hun verstand..

  Wat kunnen ze noch aan meerwaarde toevoegen..

  Zelf de lijder v/de grootste opositie parij is in geen velden of wegen te bekennen ook zijn onderdanen niet en ook niet na de verkiezing..

  En al die figuren als parmesar sital rodgers ronny en noem maar op..

  waar o waar zijn ze..

  Ze zijn toch door het volk gekozen…


  Maak melding

 2. Opa Ro heeft ons wijs gemaakt… het gaat goed het gaat goed.
  Het loopt als een trein…(hebben wij in Su niet)….maar ja… niemand werd wijzer van Opa Ro zijn beweringen…..DAAROM OPA RO. LAAT NU JOUW SPAAR GELD ZIEN !!!!!!!!!!!!!.


  Maak melding

 3. Celstraf voor Surinaamse oud-minister

  PARAMARIBO – De Surinaamse oud-minister Siegfried Gilds van Justitie en Politie is maandag veroordeeld tot een jaar onvoorwaardelijke celstraf. De rechtbank in Paramaribo achtte hem schuldig aan onder meer het witwassen van geld. Hij is niet schuldig bevonden aan lidmaatschap van een criminele organisatie
  De advocaat van Gilds heeft hoger beroep aangetekend. In afwachting daarvan is de ex-minister op vrije voeten gesteld.
  Gilds stapte begin 2006 op als minister, nadat het Openbaar Ministerie had verklaard hem te verdenken van betrokkenheid bij de criminele activiteiten van een neef, die kort daarvoor in Nederland was veroordeeld. De neef had onder meer voor miljoenen euro’s panden in Nederland en Suriname gekocht met uit misdrijven verkregen gelden.

  (ANP)


  Maak melding

 4. Romeo Chin A Loi is lid van de NDP. Daarom is het toch duidelijk waarom de douane staakt. Wil deze KLOOTZAK heel Suriname de afgrond in drijven, terwille van zijn baas??? Mensen wordt wakker, laat u NIET MISLEIDEN door deze waardeloze figuur. Het wordt tijd dat Vene de militairen en politie inzet om deze staking te breken!!!!!!


  Maak melding

 5. eindelijk snappen sommige snappen een aantal surinamer het gezien de reaktie op nummer 4.
  het lijkt wel of hoe langer hoe meer gekken en landverraders opstaan om dit mooie land de goot in te helpen.het ergste is dat deze zelfde beesten die verantwoordelijk zijn voor het vernietigen van dit mooie land deze zelfde nsb-ers staan ook de poduim te vertellen hoeveel ze van suriname houden en hoe ze ons land tot ontwikkeling gaan brengen terwijl deze beesten verantwoordelijk zijn voor de ellenden waar dit land en volk mee zit stelletje schurken .


  Maak melding

 6. De verkiezingen zijn aanstaande, derhalve heeft geen enkele politieke partij baat bij oponthoud.

  Te yu mati barba e brong, yu nati di fu yu!


  Maak melding

 7. Romeo Chin A Loi is lid van de NDP. Daarom is het toch duidelijk waarom de douane staakt. Wil deze KLOOTZAK heel Suriname de afgrond in drijven, terwille van zijn baas??? Mensen wordt wakker, laat u NIET MISLEIDEN door deze waardeloze figuur. Het wordt tijd dat Vene de militairen en politie inzet om deze staking te breken!!!!!!

  Krepie

  Toen die ene zekere Hogenhart bezig was noemde niemand hem KLOOTZAK….Nu vandaag aan de dag kunt uw zien en begrijpen waar geweld vandaan komt.

  Fronters(zogenaamde NPS met handlangers) zijn geweldadig tegen politieke tegenstanders…zij halen van alles uit de kast tot de dood aan toe…nu kunnen wij dit ook niet meer aan Abaisa vragen.

  Loons verhoging come up… Opa Ro. kan niet blijven vertellen… IK SPAAR……wat spaar….!!!!! is hij voor de 70 plussers aan het sparen……ROT OP krepie!!! DOMKOP.


  Maak melding

 8. Ook krepie weet niet wat dialoog inhoud.Het is handig dat krepie met zijn front nu richting rechtbank gaan om hun faillissement aan te vragen.De currator en de bewindvoerder hebben het dan voor het zeggen.De militairen gaan geen wapens meer op pakken domoor.Jullie zitten vol haat dat jullie na 29 jaar toch de revo de schuld van alles wat fout gaat in SURINAME.Jullie zoeken altijd tijdens de verkiezingen ruzie in de hoop dat er een coupe komt. Al die keren zijn jullie gered door de bel of de gong en konden jullie doorgaan met het bespelen van de machten die jullie in het zadel hielden.Maar nu spreken de kinderen van het volk en niet de grote mensen.Jullie Fronters zijn de kinderen vergeten.Krepie heb je kinderen?of ben je zo eentje die wel in zijn sas is met het domhouden van de jeugd,kinderen.Front no bai ding kinderen poeroe uit a fete foe bigie sma,a foefoeroe abra ding ede.


  Maak melding

 9. Ik vraag mij af wat voor geld de Douane nog meer wil. Kijk maar naar de bezittingen van deze lieden en vraag U dan af hoe zij eraan zijn gekomen.

  Als er een dienst is die nodig hervormd moet worden dan is het de Douane.

  Het zijn door en door corrupte lieden die het land bestelen en nu ook nog het lef hebben om eisen voor meer loon te willen stellen.

  Wellicht dat een onafhankelijke instantie wordt ingesteld om deze dienst door te lichten en ik zeg U nu, dat er weinigen zullen zijn die een onbesmet blazoen hebben.

  Dat krijg je in een land waar corruptie schamteloos een tweede natuur is geworden en waar iedereen wel wat van de ander weet wat het daglicht niet kan verdragen.

  Chin-A-Loi is inderdaad de laatste die ites moet roepen.

  Bij een goed functionerende Overheid was hij allang weg.

  Laat Suriname maar een mandaat geven aan een onafhankelijke dienst voor onderzoek naar de handel en wandel van de Douane en U zult zien, dat velen wel iets zullen willen verklaren als zij een deal kunnen sluiten.

  Want, laten wij eerlijk zijn, er is niets zo vernederend als de grote pief uithangen en later als een gewone crimineel worden behandeld. Vraag het maar aan ex-minister Gilds.

  Er zijn nog een behoorlijk aantal lieden geschikt voor het schavot, van gewone ambtenaar/ burger tot minister en wie de schoen past trekt hem aan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.