woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameMiddelbaar onderwijs Suriname plat door staking

Middelbaar onderwijs Suriname plat door staking

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 apr – Het middelbaar onderwijs is praktisch stil komen te liggen door protestacties. De Bond van Leraren, BVL, heeft de meeste leerkrachten bereid gevonden te ageren tegen de nieuwe beloningsstructuur van de overheid. Ook de Nieuwe Haven was gesloten voor het publiek.

Onder meer het ophalen van geschenkpakketten was niet mogelijk. De acties die ondersteund worden door meerdere kleinere ambtenarenvakbonden duren twee dagen. Koepelorganisatie Col hoopt de regering dan voldoende onder druk te hebben gezet. Volgens Col-bestuurslid Wilgo Valies moet de structuur geparkeerd worden. Die geeft te veel aanleiding tot ontevredenheid.

Ambtenaren op de meeste ministeries klagen steen en been. Van sommigen is het maandloon minder geworden. Weer anderen zien lager geplaatste collegae plotseling meer verdienen. De politiebond heeft een afwijkend standpunt binnen de Col. Weliswaar is ook bij de dienders de ontevredenheid groot. Maar met acties moet nog gewacht worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. In de eerste plaats waar is het geld van onderwijs dan gebleven in de 9 jaar front,zodat de kinderen en de leerkrachten(pedagogen) in een prettige omgeving kunnen werken en leren.Waar is het geld van het onderwijs gebleven in de 9 jaar frontpolitiek, zodat de kinderen en de leerkrachten (pedagogen)GEESTELIJK met elkaar kunnen omgaan i.p.v.LICHAMELIJK. Geven zij dan het onderwijs nog met het hart of om het? Waar is het geld van het onderwijs in de 9 jaar FRontpolitiek gebleven om alle scholen netjes te omrasteren zodat je het gevoel krijgt dat je op een echte instituut zit. Waar is het geld van het onderwijs in de 9 jaar Frontpolitiek gebleven voor de leerkrachten (pedagogen)en de kinderen voor bijscholing gezien de werkdruk in de complexe maatschappij.Als juf (pedagoog)geen geld heeft vallen de kinderen die extra aandacht nodig hebben buiten het vizier van onze pedagogen. Waar is het geld van het onderwijs gebleven in de 9 jaar front politiek om onze pedagogen Ja dat zijn ze te waarderen. Haal voor mij part het geld op bij de maffia van suriname.Nu al heeft het onderwijs geen inzicht om te gaan met kinderen die op school zitten en zich toch door oude mannen laten verleiden voor de welbekende portie.Dat bedoel ik met Geestelijk en lichamelijk leren.Je zit niet bewust op school.Dus waarom niet staken, maar dan met een pakket aan verantwoordelijke maatregelen die de overheid moet gaan dragen tot 25 mei 2010, dan neemt de MEGABLOK de werkzaamheden over.Staken en inhalen de schade.Je moet deze regering FRONT steeds bepeperen zodat ze niet achterover gaan liggen tot 2010. Mekie ding wroko. Foe wroko joe no e dede.


  Maak melding
 2. Ik zie na haast 9 jaar Front alleen maar Chinese winkels en Braziliaanse GOUD wegdragers.

  En heel frappant er lopen 12000 van deze Brazilianen is de goud industrie…maar Su ziet niks geen moer van goud terug.

  En Iamgold lopen er +/- 650 Suri’s.

  Daarom..de goud strijd is verloren mensen.

  En de Braziliaan weet een ding heel goed hij kan zich binnen 10 jaar… 10 keer vermenigvuldigen.
  Binnen 10 jaar zeker rond de 200.000 van deze gasten…Opa Ruro bedankt voor deze geweldigheid.

  Su. heeft met de komst van FRONT een lelijk en dom probleem.

  En verder als de beloning van een werkende niet klopt: moet hij/zij niet als een ezel gaan zitten wachten op HOOP.


  Maak melding
 3. Nu word het stront uitgescholden,maar jullie hebben zelf voor ze gestemd,hadden jullie DESI deze kans gegeven dan hadden we deze rotsoi niet maar jullie hebben je om laten praten door deze kwaksalvers van het stront van daar alleen maar stront wat het surinaamse volk mee maakt,denk je dat het mij verwonderd dat alle leerkrachten weg trekken,omdat er stront aan de knikker is in su omdat het stront aan de macht is van daar dat we alleen maar stront kunnen verwachten van het stront,meer niet,het front bestaat alleen maar uit stront die de leiding heeft en alleen maar stront uitvoerd meer niet “vervroegde verkiezingen en OOM DESI kiezen dan zal je verandering zien”ze zullen een heleboel lullen maar sranang mang laat je niet meer om praten door een stel strontzakken,sranang mang jullie verdienen meer veel meer en dat kan DESI jullie verzekeren neem die stap en je zal er geen spijt van krijgen dat je die stap hebt gemaakt,het enige dat in je op zal komen is WAAROM HEB IK DIE STAP NIET EERDER GEMAAKT.


  Maak melding
 4. Al weer de surinaamse domme overheid precies waar is aldat geld gebleven of waar is al het geld gegaan voor onderwijs niet alleen leerkrachten maar ook de kinderen.

  Ik was in 2008 op vakantie in Suriname en ging het binnenland in waar ik toen was opgegrooid en ook tijdelijk naar school ging in dorp Klaaskreeg zelf de peuter en kleuter klassen hebben de kinderen geen leer spullen geen speel goed niks enigste wat ik tegen kwam was een printer dat was gedoneerd door een nederlandse regenboog school in zoetermeer. ik vroeg een van de leer krachten ze zei dat de EBG niet met nieuwe spullen komen of kopen voor de school gemeenschap.
  Ik dacht van wat heeft de EBG hiermee te maken waarvoor heben we een regering en minister van oncderwijs.

  Hoe ik het ziet had ik beter dan de kinderen van nu want in mijn tijd hadden we genoeg spullen speel goed alles wat nodig was nu ben ik 31 jaar woon al een 20 jaar in NL.

  Surinamse regering jullie moeten jullie schamen zelf de regering van bush is beter dan jullie.
  Zo gezien zo gezegd zo geschreven.

  jullie geven geen goed voorbeeld aan kinderen van nu.

  Daniel IJveraarschool, jullie kunnen binnenkort een doos met speelgoed van mij verwachten 100%


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES