vrijdag, december 1, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieForensisch instituut Suriname geen droom meer

Forensisch instituut Suriname geen droom meer

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 3 apr – Het beschikken over een eigen forensisch instituut is niet langer een droom voor de Surinaamse justitie. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie zegt dat de droom binnen een jaar werkelijkheid wordt. Er zijn vergaande afspraken gemaakt in Nederland.

Een justitiële delegatie onder leiding van procureur-generaal Subhas Punwasi heeft het voor elkaar kunnen krijgen. Er is een memorandum of understanding getekend met het Forensisch Instituut van Nederland. Onder meer zal worden voorzien in materiaal en kennis voor het opzetten. Volgens Santokhi moet de kwaliteit van het justitiële werk aanmerkelijk worden opgetrokken.

Dit zal een welkome aanvulling betekenen op de kwaliteit van het moment. Onder moeilijke omstandigheden worden wel eens verbluffende resultaten bereikt. Het aantal inbraken bijvoorbeeld is niet toegenomen. “Maar de cijfers moeten omlaag”, zegt Santokhi. De criminaliteit wordt daarom integraal aangepakt. Vandaar ook het grote aantal projecten dat bij justitie wordt uitgevoerd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

19 REACTIES
 1. Heellaas te laat voor R.T. of kan er nog onderzocht worden of hij voor zijn ophanging mishandeld is geweest. Bij ophanging lijkt het op zelfmoord dus dan is forensischonderzoek bijna niet meer nodig. Als sparteltokki niets te doen heeft kunnen ze vast beginnen alles wat in de afgelopen jaren op vreemde wijze is komen te overlijden te onderzoeken.


  Maak melding

 2. Wat is gebeurt met de forensis onderzoek van de December vermoorden 1982.

  Heeft het nog steeds geen uitkomst kunnen bieden met het veroordelen van de moordenaars..

  Wie o wie houdt wie voor de gek,,onderzoeken voor wie en waarom..

  Geld dit alleen voor de minder draagkrachtigen..

  Heren/dames lijders gebruik toch je gewone verstand anno 2009


  Maak melding

 3. Erger nog is als de kolonisator weet dat je door jokken bedriegen,slangengehuigel, en dealen in harddrugs,met de foute wereld de kolonisator wilde koloniseren middels gijzeling en vervalsing van de geschiedenis.Sherrif moet mensen oproepen die het idee hebben dat a dede verdacht..Laat sherrif in sommige gevallen zelf de opgravingen doen. Dan is hij vast voor vertrek in rehabilitatie. Er mag niet verslapt worden met werken door front, hun zouden met wortel en tak uitroeien. Mekie ding wroko noso a wroko o kang kong hebie djie MEGABLOK.Verdeel en heerspolitiek van de gladharige dreigt te mislukken. Holland rapporteer wat je verkeerd ziet.Wang lo sma dede zomaar.


  Maak melding

 4. @2: Zo is het.
  Daarom: Suriname was en is nooit rijp geweest voor een onafhankelijkheid.
  Valse ego en etnosuperioriteit bij een stelletje kroeskoppige domoren heeft het zover laten komen.


  Maak melding

 5. Ik ben afgedstudeerd van de NATIN , ging vervolgens bij de politie alwaar ik 11 jr heb gewerkt. Op de Afdeling Technische Opsporings en herkenningsdiens Dienst
  ( TOHD )zat ik nagenoeg 9 jaren. In 2000 heb ik een 6 maanden opleiding gevolgd
  ( scheikunde )omdat er al zo een Lab zou komen. Die kwam maar niet. Ik ben toen vertrokken naar Nederland, en nu 9 jaar later gebeurt het. Ik ben heel blij, maar het heeft wel heel lang op zich laten wachten. Succes


  Maak melding

 6. Heren of Dames nr. 1 en 2 waarom zijn jullie zo negatief over een for. lab. in Su. Zijn jullie bang dat ze ook erachter zullen komen hoe jullie aanhang in de tijd het hebben klaargespeeld. Hoe dan ook die TOKKIE is hoe dan ook een man met ballen die ook zoiets wil opzetten met welk hulp dan ook. Het is alleen maar goed voor de Sur. bevolking als er alleen maar geen mensen bij deze instituut betrokken zullen raken die valse berichtgeving zal doen. Een heel gekke voorbeeld op te noemen van zoals een van jullie beweren van zelfmoord door dood op een onnatuurlijke manier bv. door vergiftiging of mishandeling en daarna letterlijk afschieten.

  Think ABOUT THIS

  TANG BOENG


  Maak melding

 7. nummer 2, prima gezegd.

  de volgende 25 jaar zoniet langer kan Suriname zelf niet zonder Nederland en de NederSuri’s, mag ook gezegd worden want die worden altijd tekort gedaan, politiek en cultureel.

  waarschuwing Surinamers!
  denk niet dat de overzeese familiebanden altijd blijven bestaan, de afscheiding is allang in werking getreden mede met dank aan de altijd gastvrije Surinaamse regering voor haar broeders en zusters in den vreemde!


  Maak melding

 8. Wat een negatievelingen zeg op dit forum. Dit is toch mooi wat wordt gerealiseerd. Driekwart van de landen in de wereld beschikken niet over zo’n instituut. We zijn als Suriname toch in een bevoorrechte positie als dit kan worden gerealiseerd.
  Geleidelijk aan zie je Suriname economische, infrastructurele en wetenschappelijke stapjes vooruit maken.
  Ik kan mij uitspraken van diverse personen uit het verleden herrineren, de zogenaamde alweters, die het erover hadden dat het zeker een aantal generaties duurt voordat Suriname op de rit zit. Na 9 jaar front zie je dat welvaart welliswaar met kleine stapjes, maar toch steeds meer in zicht komt. De overheidsinkomsten zijn vanaf 2000 gestegen van 400 miljoen naar bijna 3 miljard SRD nu. Ik voorspel een verdubbeling hiervan in de komende 5 jaren, tenzij je uiteraard een terugkeer van personen als Bouterse en Wijdenbosch in het machtscentrum krijgt. Maar ja, dan zijn we binnen de kortste keren het armste land van de wereld, en heeft Suriname het helemaal aan zichzelf te danken. Een ding gaat niet veranderen, de klagers zoals hier op het forum zullen er altijd zijn. Alleen hebben ze dan goede reden.


  Maak melding

 9. Prachtig-/geweldig allemaal.

  We kijken ook uit naar de nodige tussentijdse innovaties, bijscholings cursussen en fysieke hulpmiddelen om die geavanceerdheden in stand te houden.

  Die vier pompgemalen te Wakaai waren ooit eens ook in A-1 conditie opgeleverd om te verworden tot wat het nu is, “één grote schroothoop”!


  Maak melding

 10. Maak de jeugd NU bewust met praktijk voorbeelden hoe het patalogisch liegen in de praktijk eruitziet.Shantoki is een groot voorbeeld voor de jeugd hoe het niet moet.Liegen, dealen en werken kan maar je staat te kijk


  Maak melding

 11. @arbeidsintensiever
  Is het OCER niet het opleidingsinstituut voor pathologische leugenaar, psychopaten en vooral sociopaten?
  Als je niets inhoudelijks te melden hebt kun je beter moven.

  @Blijf bij de feiten
  Goede reactie. Ik wist dat de economie vooruit gegaan is maar zoveel. Doet mij genoegen. Nu maar hopen dat een heel groot deel van de groei geherinvesteerd wordt en niet direct naar koek en sopie of erger onder de armen van politicie verdwijnt. Ben dan ook erg benieuwd naar 2010 en hou mijn hart vast. Afbreken kun je in 1 jaar wat in 10 jaar met veel moeite is opgebouwd.


  Maak melding

 12. @ nummer 12 weet je wat jij je de jeugd moet vertellen ??.. jij moet de surinaamse jeugd vertellen hoe misdadig bouterse is en wat hij met ons land heeft gedaan en niet hier dom lopen lulen idioot dat je ben.


  Maak melding

 13. “Surinamers” houden van klagen en NOOIT is het goed. Wat Gilds niet heeft kunnen en willen doen, doet Santokhi het, that’s a fact. Shame on Gilds


  Maak melding

 14. forensisch instutuut een prima zaak.Het gaat erom deze minister is niet transparant.Kijk de zaak Ajoema,XTC in SUriname en nog veel vreemde zaken waar de minister niets van weet en liefs nooit meer wat van wil horen.Ik heb moeite met het feit dat er 27 jaar geleden is gezworen door welke minister dan ook dat de december moorden uitgezocht zou worden en dan berechting zou plaatsvinden.Waar is de sleutel gebleven.Nu weer vertraging door de nieuwe onthullingen. BOUTERSEe WAS AL VERSLAGEN TOCH TOEN FRONT 9 JAAR geleden aan de macht kwam.Kijk zoveel bondgenoten Suriname in die 9 jaar heeft gehad om dit vreselijk gebeuren te beoordelen en te veroordelen. Is er fromoe in het spel? Had DIE MAN niet vanaf dag 1 van front opgesloten moeten zitten.Mijn vraag is waarom heeft minister shan. verzuimd? Of is de zaak per abuis in een verkeerde beerputdoofpot beland en al die ontwikkelingen TOEn waren toch alleen maar bestemd voor Shan zijn vertrouwde kringen.Shan is goed begonnen,is opperhebzuchtig en later oppergenieperig en opper rancuneus geworden.


  Maak melding

 15. Shan heeft veel beleid op papier maar schiet wel zijn doel voorbij als het gaat om ding krioro. Over het algemeen zwarte jeugd die drugs over en weer brengt, pedofielie wel beleid en toch kan je de praktijken van die oude mannen die kinderen verleiden dagelijks zien. Geen van de beleidsmakers spreekt elkaar aan op problemen die ze van elkaar tegenkomen in het veld.


  Maak melding

 16. En nu als de bliksem het graf van J.A.Pengel, openen en kijken of de resten van arsenicum nog aantoonbaar zijn.
  Als dat zo is dan mogen enkelen zich afvragen wie de opdracht gaf en met welk doel, dat het met de onafhankelijkheid te maken, dat staat vast.


  Maak melding

 17. @arbeidsintensiever
  Iemand wordt vooruitlopen op de uitspraak van de rechter geacht onschuldig te zijn en kan dus niet vooraf opgesloten worden. Uitzondering is als men verwacht dat iemand de bewijzen van zijn schuld gaat manipuleren, maar dat is nu wel een erg laat argument.

  En ja het proces gaat veel te traag. De rechters lijken veel te bang voor kritiek. Beseffen te weinig dat altijd kritiek en kanttekeningne zullen zijn, maar dat dit irrelevant is als er maar een goed besluit in een redelijke tijdspanne genomen is.
  Aan de andere kant moet wl iedereen in de gelegenheid zijn de meters dossiers te lezen en aanvullend onderzoek te doen. Ook in het buitenland duren dergelijke zaken lang. Het ICC doet er regelmatig jaren over.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES