donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHandelsmissie Suriname vindt inspiratie in Bogota

Handelsmissie Suriname vindt inspiratie in Bogota

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 3 apr – Een delegatie van overheid en bedrijfsleven is met een koffer vol voornemens teruggekeerd van zijn missie naar Bogota, Colombia. De wijze waarop uitdagingen worden aangegaan in Colombia, hebben nieuwe inzichten opgeleverd. Uiteraard had Suriname ook het een en ander te bieden.

Zo zullen de contacten met de Caribische Gemeenschap, Caricom, worden aangesproken. Colombia is geïnteresseerd in nauwere banden met de subregio. “We zullen als sleutelregister dienen voor de Caricom”, zegt voorzitter Robert Ameerali van de Kamer van Koophandel & Fabrieken. Omdat Suriname relatief één van de betere handelsregisters heeft binnen de Caricom, ligt deze aanpak voor de hand.

Via het sleutelregister valt het makkelijker handelscontacten te leggen. De Kamer van Koophandel van Bogota is de directe counterpart. Minister Clifford Marica van Handel & Industrie ziet nieuwe kansen voor de Caricom. “Het is altijd goed partnerschappen aan te gaan. Misschien is dit het begin van een proces om op politiek niveau meer samenwerking te krijgen tussen Caricom en Colombia.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

9 REACTIES
 1. Ik heb de Min. gehoord…leuk leuk leuk..maar zoals altijd… oude politiek…En dat is er komt geen moer van terecht gewoon een doordachte belazer verhaal als ALTIJD.

  LEUKE VAKANTIE GEHAD JONGENS en MEISJES OP KOSTEN VAN DE ARME MAN…..?

  Advies:maak wegen, maak huizen en exporteer.
  Maar zit de ons Suri’s niet met dromen bezig te houden.


  Maak melding
 2. JA! lijkt mij heel errug verstandig de banden met Colombia aan te halen, er gaan al langere tijd geruchten dat Suriname op weg is een drugs -cartel te worden, maar na dit `goede`nieuws lijkt
  het
  waarheid te worden, good 4 u suriname, de V.S zal ook enthousiast zijn!
  groetjes,
  La Colombiana!


  Maak melding
 3. Pablo
  Escobar heeft ooit aangeboden het hele land te voorzien van goede infastructuur, goede scholen in het binnenland, en ziekenhuizen overal, de colombiaanse regering vond dat een beetje te ver gaan, suriname kan ook zo`n goede infastructuur, huizen, scholen en ziekenhuizen gebruiken voor hun bevolking….????? En er wonen veel minder mensen in Su. dan in Colombia! ik weet het niet hoor, Ik geloof nooit dat dit `plan`voeten in aarde krijgt, er zullen velen een stokje voor steken, dit is een zwak gemompel van de Surinaamse overheid om te kijken/horen in hoeverre er mogelijkheden zijn dit weri plan uit te voeren.
  Saludes ,
  hombre de Cali


  Maak melding
 4. Vraagje,…..

  – Zakenlieden willen zo snel mogelijk van a naar b, toch!
  -‘’Zo zullen de contacten met de Caribische Gemeenschap, Caricom, worden aangesproken.’’
  -‘’ Colombia is geïnteresseerd in nauwere banden met de subregio’’.
  -‘’ We zullen als sleutelregister dienen voor de Caricom,…’’

  Ik zou zeggen; miljonairs en overheden (waarschijnlijk het zelfde)van Suriname wil je zakelijke vooruitgang, contacten in de caribean en latijns amerika uitdiepen ervan profiteren, het toerisme in Suriname vergroten (meer valuta,vooruitgang op allerlei gebieden,uitwisseling studenten etc. etc.), hele volkstammen Nederlanders die naar Salvador/Recife/Natal/ of Fortaleza zouden best een week Suriname willen zien.

  ……Wie van u start een soort Easyjet/Ryanair etc . voor Suriname of samenwerking met Latijns Amerikaanse luchtvaart maatschappijen. Paramaribo ontsluiten met Caracas, Bogota, Quito en of Guayaquil, Lapazen of Sucre, Brasilia, Manaus. Good for business,tourism(kunnen ook de wat minder bedeelden van Suriname ook eens naar een buitenland op vakantie,retourtje 60€ bv naar Forteleza)etc.

  Tangboeng!


  Maak melding
 5. numero 3, Amerika vond Escobar zijn plan te ver gaan!
  Onze Noordamerikaanse vrienden uit Washington District of Columbia bepalen het beleid van Colombia en zeker haar binnenlands beleid!


  Maak melding
 6. Voor DU-revosyndroom,Joe lee mofo sani joe joe tak mofo sani joe,mie go bai wan soesoe gie joe,mofo radio.
  Als er nog steeds in drugs gehandeld zou worden,dan moet je ,je vriendje Brunswijk daar voor op aanspreken,immers hij moet nog in Nederland en Frankrijg nog zijn straf uitzitten voor drugshandel.Je maat Tokkie Tokkie is ook zo 1,dus kijk wat er nu gebeurt en laat vroeger ver achter je, jij leugenachtige loser DU.


  Maak melding
 7. Du dom en achterlijk verhaal.
  Wanneer gaat jouw bovenkamer een beetje werken.
  Laat vanaf vandaag vliegtuigen landen die goed werk komen doen…en let op elke dag

  Ze komen hout en goud halen gratis..Jij als domoor heeft de rest van wereld nog steeds niet door.

  DOMBO…DU.


  Maak melding
 8. @ numero 5
  Usted tiene razon! De V.S. heeft een dikke vinger in de pap en bepalen inderdaad wat er in dat land gebeurt, eng hoor pero es verdad!
  saludes,
  hombre de cali


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES