Surinaamse ex-minister Gilds ontkent misstappen

20

PARAMARIBO, 1 apr – Ex-minister Siegfried Gilds van Justitie & Politie blijft erbij dat hij geen criminele handelingen heeft gepleegd als bewindsman. Hij verwacht dan ook vrijspraak als op 4 mei vonnis wordt gelezen in zijn strafzaak wegens witwasserij. Dat hij nu vervolgd wordt door de justitie is meer het gevolg van zijn medemenselijkheid.

Die kwaliteit moet als het motief worden gezien voor alles wat hij deed namens de in Nederland veroordeelde drugscrimineel Andy Groenewoud. “De mensen die mij kennen, kunnen dat beamen. Waar ik kan helpen, help ik, als er om hulp wordt gevraagd”, zei Gilds in de beklaagdenbank. De hulp aan Groenewoud betrof onder meer de aankoop van onroerend goed.

Ook heeft de man die de wet op bedenkelijke geldtransacties invoerde, bouwprojecten uitgevoerd namens Groenewoud. In de aanklacht wordt dat vertaald als deelname aan een criminele organisatie. De eis is achttien maanden cel. Gilds ontkent in alle toonaarden: “Ik ben nimmer lid geweest van welke criminele organisatie dan ook. Ik heb ook nimmer de intentie gehad voor het witwassen van geld.”

- Advertentie -

20 REACTIES

 1. gilds je moet hebben geweten dat deze man crimineel geld bezit en dus iedere vorm van (helpen)verkeerd was.voor mij mag je lekker de bak in .

 2. Laat die man met…. rust… familie zaken, zijn familie zaken….Hallo kijken jullie maar goed rond er stinken meer zaken die niet goed zijn…Maar ja hij is een zwart man………. mag niet dus.

  En daarom …kom op !!! laat die man lopen..Laat hem met RUST !!!!!.

 3. Ook heeft de man die de wet op bedenkelijke geldtransacties invoerde, bouwprojecten uitgevoerd namens Groenewoud. In de aanklacht wordt dat vertaald als deelname aan een criminele organisatie. De eis is achttien maanden cel. Gilds ontkent in alle toonaarden: “Ik ben nimmer lid geweest van welke criminele organisatie dan ook. Ik heb ook nimmer de intentie gehad voor het witwassen van geld.”

  zijn medemenselijkheid heeft hem een onaangenaam verrassing bezorgd en gesleept in een onsmakelijk vervolging.jammer maar de tijd zal leren.

 4. Maar meneer Gilds, als iemand sjouwer is op een haven en die man komt op de een op andere dag met een paar 100.000 euro naar je toe, dan zou er toch een lichtje moeten gaan branden? Heeft die man een lotto gewonnen ofzo? Nee toch!!

 5. geen criminele handelingen heeft gepleegd als bewindsman

  Dus …….. vraagteken
  Buiten de bewindsman periode wel ?

  Dat roept vragen op meneer de journalist als u het zo formuleerd

 6. @

  Meneer Gilds als je met vuur gaat spelen wat er op den duur kan gebeuren.
  Je zou het ook op demensie kunnen gooien met jou opleiding en ervaring.
  Maar ik zeg…………….
  DUS RUST ZACHT

 7. Oke Gilds, wij vergeven het je vanwege je leeftijd en kunnen alsnog twee jaar huis arrest als straf geven, een wettelijk midddel voor ex ambtsdragers die toch veel weten van hoe wie of wat!!!!!!!!!!!!!!

 8. Wat is nu van waar, in een ander dagblad lees je vandaag dat Andy Groenewoud in Nederland is vrijgesproken aan de wat hem ten laste is gelegd. Hier is het de veroordeelde drugs-crimineel.Of zijn er meerdere Andy’s die met Gilds zaken hebben gedaan.

 9. Er is vrijwel geen dier te vinden op deez aardkloot, die zou beweren dat zijn kooi stinkt nog minder een dronkaard, die zijn/haar dronkenschap wil bevestigen.

  Te a doro na yu doro wordt het trafasi.
  Fu te yu krasi fu naki maskita na see pranga!
  Wie een kuil wil graven voor een ander moet er eerst zelf heel goed voor gaan staan of zitten!

 10. Geen enkele medelijden heb ik met deze oude witwasser, ga maar lekker brommen of je gaat alles netjes vertellen. Zingen als een kanarie of hangen.

  Nu nog verder onderzoeken wie allemaal profijt van deze witwas affaire hebben gehad, als het goed is heel Front, De heer Bouterse had al aangegeven dat de verkiezingen gedeeltelijk zijn bekostigd door Andy.

  Nu krijgen hebben de lage fronters geld van China, stelletje bedelaars zijn het.

 11. SIEKIE dit heb je te danken aan santikie
  je wilde niet met hem delen je weet toch
  die torie van wat hij je had gegeven
  maar je heb nog een kans zeg gewoon het zijn privé zaken familie aangelegenheid
  dat heef santikie ook gedaan bij segebaibai koop woning
  en hij was vrij uit.

 12. een minister van justitie behoort te weten dat zijn neef met een doorsneebaan bij de klm onmogelijk zoveel kon verdienen en dat het geld besmet is.

 13. Nergens op de wereld stinkt geld…maar als jij een zwartman of vrouw ben….ja dan weet recht en wet plotseling alles.

  Wie in FRONT heeft op dit moment Chinees geld op zak ?

  Laat die man lopen hij heeft zich niet kunnen verrijken helaas.
  Was hem als zwartman gegund hoor.
  i.p.v. de bevolking te lopen bestelen en te verkopen als Somo&Co.

 14. Er is nog meer onweeropkomst Gilds, jammer maar waar en zoals ik tijdens de ficuszaak aangaf, begin niet met iets wat je zelf gaat raken.
  En toch hoop ik dat het goed afloopt op je oude dag, maar ik betwijvel het als de geest uit de fles komt komende week.
  Er zijn meerderen heengegaan in opdracht van jou toch en ooik in opdracht van jou werkte Sampie.

 15. Wordt SPA nu gedwongen en nieuwe voorzitter te kiezen?

  …..Of toch niet?

  Hebben we hier in de bananenrep. suriname nog zelfrespect?

  Sari tori!!!

 16. Laat die gilds lekker wegrotten…en zijn neefjeS erbij….Deze familie spoort van geen kant…. stelletje manipulatieve oplichtende randdebielen zijn het….het hele zootje bij elkaar…de een wast wit de ander werkt bij de bank en de ander hangt schijnheilig de gevangenis bewaarder uit….

 17. hoi ik ben lisa gilds ik ben z’n nichtje
  ik ben de dochter van hillary gilds de dochter joiesch dochter maar ja wat ik wil zeggen kop op oom pie vecht er voor

  xxx lisa gilds

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.