Arubaanse bank financiert bouw hotel in Suriname

27

PARAMARIBO, 1 apr – De Aruba Investment Bank gaat zeven miljoen dollar investeren in het Wyndham Paramaribo hotel. Dit is overeengekomen met ondernemer Oemar Chiragally. In hartje Paramaribo komt een viersterrenhotel te staan met alle gerieven voor zakenman en toerist.

Het project moet tegen maart 2010 zijn afgerond. “We geloven in Suriname”, zei bankvoorzitter André Koolman bij de ondertekening van het financieringscontract. De verwachting is dan ook zonder meer dat de investering wordt terugverdiend. En dat op redelijke termijn. Oemar Chiragally is overtuigd dat aan alle verwachtingen wordt voldaan. Het hotel speelt in op de groei in het toerisme.

Hoewel de crisis nu een schaduw werpt op initiatieven, blijven de perspectieven goed. “Het is dan ook de reden waarom we doorgaan”, zegt Chiragally. De financiering heeft enigszins op zich laten wachten. Chiragally sprak er eerder schande over dat er lokaal kennelijk weinig geloof is in eigen kunnen. Het lokale bankwezen komt in met ongeveer drie miljoen dollar.

27 REACTIES

 1. is suriname niet in staat om het hotel zelf neer te zetten???
  Wat is aruba vergeleken suriname??
  Als het hotel in het binnenland van ventiaan moet verrijzen dan was de staat allang te hulp geschoten.

  Ik als een bakra zeg dat.

  Beek

  Ba.K@hotmail.com


  Maak melding

 2. Suriname heeft een stuk of tien hotels meer nodig. Het is bijna belachelijk dat zo’n enorm groot land maar 3-4 redelijke hotels heeft, de rest zijn van die bouwvallige dingen als appartementen op paaltjes die bijna instorten.
  Op Curaçao weet je bijna niet welke hotel je moet kiezen, in bijna elke straat staat bij wijze van spreken een goed en betaalbaar hotel.
  Overal mooie geasfalteerde wegen, mooie schone winkels etc.etc. En dat voor een eiland dat ongeveer even groot is als een waddeneiland. Maar goed, per dag komen er ook duizenden toeristen naar het eiland, zal gedeeltelijk ook wel aan de accommodatie en de schoonheid/frisheid liggen.
  Men moet in Suriname leren om, minder ruzie te maken en meer te DOEN voor het land!


  Maak melding

 3. Ik zou een keertje willen lezen dat buitenlandse banken de noodlijdende staatsbedrijven ( Para-Industries-SML-Surland e.d.) komen opboosteren.
  Wij maken in dit land verkeerde keuzes: ons land is ’te klein’ voor zoveel hotels.
  En het toerisme? Ach, erst de visumplicht afschaffen voor de VS en Europa; dan pas kunnen wij spreken van een groeiend toerisme en kunnen de hotels uit de grond gestampt worden.
  Maar met een beleid , geent op domme nationalisme( een term welke vaak verkeerd gebruikt wordt) zullen de meeste toeristen richting Brazilie, Jamaica en Trinidad, uitwijken.


  Maak melding

 4. Mooi allemaal. Goed projekt.
  En wordt er nu ook haast gemaakt met de “stadsverfraaiing” van de Surinaamse hoofdstad? Mensen, doe toch een keer wat aan bijvoorbeeld de losse/kapotte/stoeptegels.


  Maak melding

 5. “Chiragally sprak er eerder schande over dat er lokaal kennelijk weinig geloof is in eigen kunnen”.aldus Chiragally. Deze uitspraak heeft veel van een 1 aprilmop. Daar het geloof in eigen kunnen zeker niet in de politieke geledingen van heer Chiragally gezocht moet worden.


  Maak melding

 6. In hartje Paramaribo komt een viersterrenhotel

  !!!! Heren de stad is VOL !!!!
  Uitbreiding is een noodzaak

  begin een keer te bouwen buiten de stad .
  Kwatta – Morgenstond
  in elk geval buiten de stad


  Maak melding

 7. luchthaven zanderij,

  wanneer wordt luchthaven zanderij eens weer op geknapt, met de zinkplaat muren is geen gezicht al 5 jaar is het zo, doe eerst wat aan je visitiekaartje suriname!!! dan derest.

  zanderij.


  Maak melding

 8. Waarom niet in para waar vene zijn buiten verblijf houdt..

  Dan kunnen de werklozen daar ook wat snoep geld verdienen toch.

  Bovendien dicht bij het vliegveld.
  Die mensen komen al uit een stad en weer in de stad,wat is er te zoeken al daar.

  Waarom gaan die bakras niet in parbo verblijven , maar rechtststreeks het binnenland in trekken..

  Ze willen de jungle en het oerwoud zien en niet die vieze stad parbo waar het krioelt van de zwervers..


  Maak melding

 9. Deze man die Chiragally moet niet lullen met zijn doen. Van mij mag hij helemaal de grond ingeboord mogen worden. Oemar samen met zijn andere broers wie zijn naam ik niet ga op noemen hebben eind tachtiger jaren samen de zogenaamde boutique opgezet in Paramaribo en waarschijnlijk voor veel mensen die het nog zullen weten als de Inter Mode
  Carioca
  Guys&Dolls
  en nog een paar die ik niet ga opnoemen.
  Hij heeft toch toendertijd samen met zijn broers geld verdiend en zowel in Nickerie en als in Paramaribo. Waarom doet hij het zelf niet. Als hij niet met de NDP van BOUTERSE niet in zee was gegaan zou hij nu misschien nu anders fluiten. VERKEERDE GOK

  THINK ABOUT THIS

  TANG BOENG


  Maak melding

 10. Maakt niet uit hoe hij zijn geldheeft verdient heeft, maar investeren in suriname doet hij prima zaken. Hij vlucht het land niet uit. Ben jij soms jaloersssssss.


  Maak melding

 11. Mensen kom op niet zo negatief zijn ,het is juist goed dat er hotels gebouwd worden.surname heeft goede hotels nodig. Op het gebied van tourisme is surimame flink aan het groeien.maar ze moeten langs de waterkant bouwen richting lionsberg.

  weggy


  Maak melding

 12. weer en hotel erbij met meer ******* dan dat eili-hotel Tor??? wat een belachelijk idee ? wie verzint zoiets??
  Ga verdikkeme eens huizen bouwen voor de lokale bevolking!!!!! Wat een kapsones zeg voor een 3-de wereld land!!!!
  adios,
  sika


  Maak melding

 13. Beste weggy,,

  Leonsberg staat nu al onder water bij minste en geringste regen bui.

  En als de rivier vol loopt bij vloed,dan kun je gewoon op die weg zwemmen dat heb ik zelf gezien in de maand maart 2009 dus nog resend.

  Ik weet niet waar jij van dan komt,maar die hotels moeten in het binnenland gebouwd worden,zodat het binnenland tot omtwikkeling komt.
  Dat heeft suriname nodig versprijde ontwikkeling in het heleland.

  Parbo is een achter haalde dorp met krotten van voor de slavernij.

  Als je alleen al naar baka voto en omgeving kijkt fort zeelandia,wil je gewoon overgeven..
  Vies en smerig en het stinkt ook nog,welke buitenlander wil dat nog zien..

  Vlak voor torarika kan je niet eens netjes op de trotior lopen,mens ik schaam mij rot..


  Maak melding

 14. Je zult zien: Al die hotels die gbouwd worden zullen in no time vervallen.
  De toeristen die ernaar toe gaan zijn meestal mensen met geld.
  Want de normale burger kan dat niet betalen.
  Velen gaan bij families.
  Ik snap waarom er niet iets wordt gedaan aan de aanschaf van vliegtuigen. Tig hotels en nog maar een vliegtuig , Hoe wil je dit gaan aanpakken.
  Het zal me niet verbazen dat dit weer een hotels is waar witwas praktijken plaats vinden. Let maar op de vele casinos in su.
  Mensen waargaat dit naar toe
  Het heeft even geregend en het hele land ligt onder water.
  Vene heeft ka te maken met ons hij logeert gratis in een van sterren hotels.
  Wel a tang so.

  En ng dit we zijn meer als 25 jaar onafhankelijk maar we kunnen nog steeds niks zelf doen.
  Het zal nooit goed komen met su.


  Maak melding

 15. Maar ja, men maakt liever RUZIE met elkaar en als het ze uitkomt, beginnen ze doodleuk een VECHTPARTIJ in het parlement om indruk te wekken bij de bevolking van; kijk hoe stoer ik ben, ik kan zeer goed vechten…

  Het lijkt wel alsof het ‘belangrijk’ is om angst in te prenten bij de bevolking. Suriname wil een leider waar iedereen bang voor is; lijkt wel.
  Dat bankmakerij schijnt in de cultuur te zitten. Maar het wordt toch hoogtijd om eens op een NORMALE GEZONDE manier een land te besturen.
  Dat gedoe van macht van de “stoerste” moet nu echt ophouden. Wie dat niet kan moet maar oprotten uit de Surinaamse politiek!

  De Arubaanse bank financiert Suriname, terwijl Suriname de Canadese bank al jaaaaren financiert (met goud) wegens ingeprente koloniale minderwaardigheidscomplex. Al het goede is voor de blanke die ‘alles beter kan.’ Ik zou echt geen andere reden kunnen bedenken voor dit onderdanige en bekrompen gedrag anno 2009! Het zit zeer diep ingebakken en vastgeroest. Daarom moeten er frisse jonge nieuwe mensen het roer overnemen bij de volgende verkiezingen. Mensen zonder minderwaardigheidscomplexen.

  Aruba, bedankt voor de financiële steun. In tijd van nood leert men zijn echte vrienden kennen.


  Maak melding

 16. De Antillianen hebben begrepen dat toerisme voor hen een bron van inkomsten is.
  Zij hebben daarop ingespeeld door ervoor te zorgen dat de boel er netjes bij ligt en dat er faciliteiten zijn gecreërd voor de toerist.

  Suriname kan een voorbeeld nemen aan de Antillen wat dat betreft.


  Maak melding

 17. ik ben helemaal mee eens met marcel,buurt torarica,dat is momenteel trekpleister voor toeristen,meer heb je niet.daar moet men een keer gaan verdiepen en investeren.ik vindt de omgeving zo armoedig en smerig,inderdaad de trottoir,kleine moeite,groot plezier.gelukkig hebt mijn bakra vrindin geen moeite ze komt meer voor de zon.ps.paramaribo moet opgeknapt worden.doe gewoon,houd de stad schoon!


  Maak melding

 18. men zeg vaak dat hollanders kunnen zeiken en dat ze altijd klagen, nou hollanders kom maar hier op deze site lezen zal je zien dat surinamers de grooste zeikers zijn het is nooit goed in hun ogen .


  Maak melding

 19. Ik heb al meerdere keren geschreven op dit forum dat LELYDORP de beste plaats is in Suriname om een nieuwe hoofdstad te ontwikkelen. Ligt beduidend hoger dan Paramaribo en ook nog op de weg tussen vliegveld Zanderij en Paramaribo in. Verplaatst nu het nog kan de belangrijkste overheidsinstellingen en middelbare scholen en de universiteit naar Lelydorp en noem het dan LELYSTAD. In Brazilie hebben zij ook de stad Brasilia gebouwd en Rio de Janeiro opgegeven als hoofdstad. Door de stijging van de zeespiegel is het nu al weggegooid geld om in Paramaribo te investeren, ga liever 15 km verder en dichter bij Zanderij bouwen. Zit je en in een beter milieu, veel groene voorzieningen, en de reistijd naar het vliegveld is korter. Twee vliegen in een klap, nu al een noodsenario voor het stijgende water en de ontwikkeling van het binnenland. Graag uw mening hierover miojn mede commentatoren !


  Maak melding

 20. Een goed plan en economische groei, werkgelegenheid en meer vakantiegangers, dat de Arubaanse Bank, deze kans aangrijpt is natuurlijk ook door de negatieve publiciteit op Aruba.
  Ik zie er verder ook geen probleem in waarom niet, nu een Nederlandse bank nog, oh vergeten dat de Arubaanse bank een dochter onderneming is van de ABNAMRO.
  Er is altijd meer dan je in eerste instantie kan zien en zal lezen, maar niet getreurd, ik help wel.


  Maak melding

 21. @michael
  Touristen die in een hotel zitten willen overdag iets doen – liefst regelmatig winkelen en tussendoor een paar keer naar het hotel -, om 17:00 ff uitrusten en leker verfriaaend baden, om 19:00 uur ergens rustig gaan eten tot pakweg 23:00 dan ff vlug naar het hotel, omkleden en om 24:00 uur stappen. Hoe doen ze dat als het hotel in lelydorp staat?


  Maak melding

 22. rustig gaan eten tot pakweg 23:00 dan ff vlug naar het hotel, omkleden en om 24:00 uur stappen. Hoe doen ze dat als het hotel in lelydorp staat?

  neus
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>…..>>>.
  Gewoon doen als neus: in de neus peuteren


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.