zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameVervanging Bouterse in parlement Suriname mistig

Vervanging Bouterse in parlement Suriname mistig

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 mrt – Het blijft onduidelijk of en wanneer Desi Bouterse vervangen zal worden in het parlement. Weliswaar beginnen formeel de wielen te draaien van het vervangingsproces. Maar Bouterse’s politieke partij zelf lijkt nog niet tot een definitief besluit te zijn gekomen.

Wordt Bouterse vervangen of niet? Aan die vraag lijkt de Nationale Democratische Partij, NDP, nog niet toe. Dit in tegenstelling tot het Hoofdstembureau. Het bureau heeft Ginmardo Kromosoeto, secretaris van Bouterse en de volgende op de kandidatenlijst, al aangeschreven. Kromosoeto moet binnen veertien dagen bevestigen of hij geïnteresseerd is in het lidmaatschap van het parlement.

Maar de NDP heeft nog geen besluit genomen. De partij wil bij de Inter Parlementaire Unie, IPU, een klacht indienen. Bouterse’s lidmaatschap zou ten onrechte zijn beëindigd. Ook als de IPU reageert, kan dat even op zich laten wachten. Zoveel tijd heeft Ginmardo Kromosoeto niet. Als zijn veertien dagen om zijn zonder bevestiging, wordt de eerstvolgende aangeschreven.

Dat kan net zolang doorgaan totdat alle kandidaten van de partij zijn afgewerkt. Of het zover komt zal gauw genoeg blijken. Boven de vervanging blijft een waas van geheimzinnigheid hangen. Dit wordt volgens sommigen bewust zo gehouden. Of dat zoden aan de dijk legt, is nog maar de vraag. Met de verkiezingen voor de deur, valt moeilijk te voorspellen wat wel zinvol is en wat niet.

opening
Fernandes Express
BODO Party

41 REACTIES
 1. ik vraag mij af als er geen andere belangrijke nieuws uit suriname komt dan over deze landverrader bouterse.ik vind dat de surinaamse media teveel aandacht aan deze monster besteed.er gaat geen dag voorbij of deze man is in het nieuws, vertel de jeugd in suriname over deze massa moordenaar. vertel ze ook wat deze man met behulp van het buitenland met ons mooie suriname heeft gedaan, en hoe hij onze landgenoten heeft afgeslacht.weet je wat zinvol is, dat bouterse never nooit meer aan de macht in suriname mag komen.


  Maak melding
 2. “Vervanging Bouterse in parlement Suriname mistig”

  Tuurlijk is het mistig zoals eigenlijk alles in Suriname, dit krijg je als iedereen de Surinaamse grondwet interpreteerd zoals hij dat wil. Er is geen lijn te trekken.

  Wat nu de NDP hoeft geen enkel besluit te nemen. Ze gaan niet met de uitzetting akkoord, dus gaan ze naar de IPU en als dat niet lukt, naar de rechter in Suriname en daarna in hoger beroep, de vraag is wat dan? Want intussen bestaat de assemblee uit 50 leden en de grondwet zegt dat er 51 leden horen te zijn, gelden alle wetten die assemblee nu aanneemt wel.

  Wat als de NDP ze straks naar OAS brengt want een regering die zijn eigen grondwet overtreed kan nie tok.

  Het blijft lachen met front they just open a can of worms en weten niet hoe nu verder.


  Maak melding
 3. In tegenstelling tot jou DU,weet de jeugd van Suriname dat er geen massaslachting heeft plaatsgevonden in Suriname,zoals in andere Zuid-Amerikaanse landenEn de jeugd in Suriname is niet gek of dom zoals jij,ze willen de huidige boeven niet in de regering,en laten het verleden voor wat het is,ze weten alles althans the true story,over de jaren `80,gelukkig leven ze niet in het verleden en weten als geen ander dat deze boevenregering niet deugd ze worden er dagelijks mee geconfronteerd,moeten hun eigen schoolmeubilair meenemen,begin van het nieuwe schooljaar worden er door familie in Nederland 100-en dozen gepost met spullen wat ze voor school nodig hebben,want jouw boeventuig heeft daar totaal geen oog voor en denkt alleen maar hoeveel geld kan ik nog roven.De stemjeugd kan niet wachten tot 2010 ,zal je zelf mogen beleven hoe jouw boeventuig ten gronde wordt gericht,door de stemmende jeugd.
  Tang Tiki HAATDRAGENDE-DU.


  Maak melding
 4. Du, ik weet niet waarom jij nog hier op deze site verschijnt met je bakba holland(deze monster)Gebruik je tijd nuttig en ga naar school of zo.Dongkaw.

  Mie


  Maak melding
 5. #1 judas
  ook wij op dit net besteed ook teveel aandacht aan een nog grotere monster als jij.

  waarom lul je dan de godganse dag over deze man.zijn er geen andere items om je reactie te geven.


  Maak melding
 6. Wat maakt het uit welke NDP-er er komt. Ze kunnen en doen toch niets.

  Hebben we echt niet nodig net als een groot deel van Front kunnen ze beter emigreren naar Afganistan. Gaat onze gemiddelde inteligentie en productie gelijk met sprongen omhoog. 😆


  Maak melding
 7. Ik weet niet hoe oud jij bent daddy, maar je hebt zeker de tachtiger en negentiger jaren met hyper inflatie niet meegemaakt. Front regering is mischien niet op alle punten de beste, maar er is wel geleidelijk herstel opgetreden op veel gebieden en de perspectieven voor de toekomst zien er goed uit.Ik kan niet snappen dat er mensen zijn die de indruk willen wekken alsof de tachtiger en negentiger jaren, jaren van overvloed waren die wij koste wat kost terug moeten krijgen. Vooral voor onze jeugt die het dan zooooveel beter zal hebben dan nu.
  Je vergeet zeker de lege schappen in winkels, de lege medecijnkasten in ziekenhuizen, de moorden intimidaties en ga zo maar door.
  Voor wat betreft steun van familie uit Nederland; Suriname heeft van alle landen in heel Zuid- en Midden- America de laagste steun van familie uit het buitenland. Daarnaast vloeit een belangrijk deel van deze steun terug naar landen als Brazilie, China en Guyana. Per saldo bedraagt deze steun nog geen 60 miljoen euros(100 milj in/40 milj uit). Er wordt er zondermeer vanuit gegaan dat de overmakingen van consumptieve aard zijn, maar dat is niet geheel juist. Een deel gaat aan aflossing van percelen/onderhoud van woningen die via familie in Suriname loopt.
  Dus even voor jouw begrip steun aan familie vindt wereldwijd plaats. Voor wat betreft Suriname (+/- 100 miljoen euro) is dit wereldwijd gezien een relatief laag bedrag.
  Ook al sympatiseer je met een bepaalde groep en vindt je een moord meer of minder niet erg, hou je vooral aan de feiten.


  Maak melding
 8. @ De aanhang. Het is interresant om te zien hoe de aanhang van surinaams grootste landverrader mij de mond proberen te snoeren.ik heb nieuws voor jullie met of zonder bakba het zal jullie niet lukken.en aan de meeloper op nummer 4 vraag ik om op http://www.moiwana te lezen hoe onze landgenoten vrouwen en kinderen en zwangere vrouwen zijn afgeslacht in 1986 ongewapende burgers van ons land moesten vluchten naar het buitenland voor het leger van bouterse. vertel de jeugd ook waarom suriname is veroordeeld door de Inter-Amerikaans hof voor de mensenrechten, vertel de jeugd ook dat bouterse in nederland is veroordeeld voor drugs en dat hij daarom zijn poten niet buiten suriname mag zetten. voer die discussie eerlijk en niet met leugens, ik lieg niet het staat allemaal op het internet.wat de surinaamse jeugd moet doen is zelf op onderzoek gaan informatie zoeken op internet en niet luisteren naar mensen die leugens verspreiden voor hun eigen belang.sorry hoor maar nummer 4 jij reageerd precies als die domme massa van de ndp hoe durf jij te zeggen dat er geen massa slachting heeft plaatsgevonden in 1986 te moiwana,in een eerdere reaktie van jou beweer jij dat bouterse geadoreerd word door de jeugd in suriname als mijn kinderen bouterse zouden adoreren zou ik mij mislukt voelen als vader.@nummer jij ben geen antwoord waard, blijf jij met jou kop in de kont van bouterse steken stelletje landverraders.


  Maak melding
 9. In Su blijven zij maar bezig geen dag zonder BOUTERSE.
  U ziet men is daar helemaal gek en ook dom zelf ook achterlijk gemaakt door de politiek.
  Die gasten doen niks en ook niks anders en leren de bevolking een ding VERNIETIGEN en het liefst een ander mens….DOM DOM DOM DOM.


  Maak melding
 10. DU jammer voor je jij besteed meer aandacht als je over bouterse leest
  je zal het er mee moeten doen
  of je moet een einde aan je leven maken
  vervangen heef geen zin dat is mijn mening


  Maak melding
 11. DU-k@,
  Ga maar rustig door met graven.

  Hoe is het met Gilds afgelopen jo looser jo!

  Die hele operatie “ficus” is voor deze graver uitgemondt in een serieuse nachtmerrie!


  Maak melding
 12. probeer de vragen die jullie worden gesteld te beantwoorden. en niet de vragen beantwoorden met een vraag dat geeft de zwakte van de aanhang van bouterse aan .de één is nog dommer dan de anderen retoriek demagogie en dom gelul daar zijn ze goed in.


  Maak melding
 13. Neen ik was niet in Suriname in de 80-er jaren,maar weet er heel veel over,en aangezien ik mijn horizon steeds verbeed,weet ik dat de coup in Suriname niets is vergeleken met wat er in de andere Zuid-Amerikanse landen gebeurd is tijden en gedurende het militairbewind.Lege schappen had men ook voor de revotijd,ook stonden er mensen voor de onafhankelijkheid voor olie,meel/brood,rijst enz.enz. in de rij.
  Dat er tekort was aan spullen tijdens de revo is te wijten aan de winkeliers die alles hamsterden om tegen woekerprijzen aan de bevolking te verkopen,steeds waren er razzia`s door de militairen om die spullen in beslag te nemen en aan het arme volk te geven of ga daaraan voorbij?”Blijf bij de feiten”<wat jij zeker niet doet.Ook werden de smerige verkopers op de markt aangehouden die hun smerigewaar aan de man probeerden te brengen,daar werd door de militairen korte metten aan gemaakt.
  Dat er toen spullen vanuit Ned.naar suriname werd gestuurd,tot daar aan toe,maar dat het tot heden aan toe nog steeds gebeurd wil heel wat zeggen over je boeventuig die zich regering noemt.
  Dus inderdaad BLIJF BIJ DE FEITEN.
  O ja ,heeft de junglecommando dan geen massaslachting gepleegd?Onder de Indianen?Daar hoort men niets over,die mensen zijn altijd doodgezwegen door tuig als jij.Jullie haatzaaiers doen net alsof de enige is die moord in de schoenen geschoven kan worden,what about Brunswijk en zijn soort?Daar lezen we hier ook nooit iets over,de ene wordt genageld en de andere wordt met fluwelenhandschoenen behandeld,terwijl die tot nu toe nog criminele aktiviteiten verricht,dus BLIJF BIJ DE FEITEN.


  Maak melding
 14. Surinamers hebben het nog nooit zo moeilijk gehad dan onder Vene zijn SAP jaren, dit is de enigste periode in de Surinaamse geschiedenis dat er officieel sprake was kindersterfte door ondervoeding.


  Maak melding
 15. Sorry alle bovenstaande reaktie onder naam van DU, zijn niet van mij, de enige echte DU.
  Ik ben toegetreden tot de NDP omdat ik FRONT een grote(r) boevenbende vindt.
  Aub geen negatieve dingen meer over Bouterse, onder mijn naam schrijven.
  NDP sa winie. Sranang sa WINIE.


  Maak melding
 16. Hele front aanhang is mistig,dus niet gek dat de invulling met mist verhuld is.HET mist klaart straks op voor front en NDP.Lang nadat de aanhang van jou DU hadden vergaderd op de bovenetage van het verzekeringsmij aan de Gravenstraat graaf jij nog steeds DU. Toen contracoup no luk.A olo sa joe e dikie 27 jarie, joe ne frede dat a diepie toemsie.Kijk wel uit dat jij niet zelf in die kuil valt als de mist ook voor jou gaat klaren. De barmhartige samaritaan zal naar je uitkijken in nood en zal je bevrijden van je blindheid dat je tenminste kan zien dat lang na de REVOLUTIE het te gek voor woorden is dat BOUTERSE de schuld is van 9 jaar Frontpolitiek.Misschien wil jij meekomen met mij om met de wil van de almachtige der almachtigen ons land op te gaan bouwen en die AFGOD van jou BOUETRSE te gaan ondersteunen en over beleid te brainstormen , Dat leer je toch ook in HOLLAND?, HOLLANDER!DU, HOOST je naar de realiteit.IK wens dat je gaat inzien dat je je in suriname moet inzetten voor je vechters die volgens jou waarheid onterecht zijn omgekomen in SURINAME. joe nafoe frede bika foeroe ai mang de en kirie ne kierie moro. Holland is allang op weg terug haatzaaiende politiek de kop in te drukken en jij wil het in de mode houden.Du je sie olo na sma koto. DU joe no e firie en sie dat grontapoe e kong pikien djie joe? Du je bent in als je met je vyand weet om te gaan omdat jij als geen ander weet dat takroe atie niet loont.Is nog steeds een vreemde torie dat het zooooooooooooooooolang duurt voor je afgod BOUTERSE berecht wordt.29 jaar is lang mang DU. WE zijn in de old scool tijdperk. DU IK nodig je uit doe mee.Hoost je DU!


  Maak melding
 17. De idioten van de NDP zijn weer lekker bezig. Denken blijkbaar dat als je een leugen maar vaak genoeg herhaald dit de waarheid wordt. Jammer voor ze maar de feiten zijn onomkeerbaar:

  -1- DDB it niet meer in de DNA en dit is volkomen terecht want incompetente leeglopers horen daar niet.
  -2- DDB staat nog steeds voor de rechter en ook dit is terecht want misdaden, grootheidswaan en incompetentie van “L(e)I(J)DERS” moet aan de kaak gesteld worden opdat anderen zich wel 2 maal zullen bedenken.


  Maak melding
 18. Als jij die discussie inhoudelijk kan voeren mag jij me roepen om te regeren zoniet reageer ik niet op die onzin van jou nummer 23. mijn energie gebruik ik voor verstandige discussie en niet voor gelul.


  Maak melding
 19. 04-04-2009

  PARAMARIBO, 31 mrt – Het blijft onduidelijk of en wanneer Desi Bouterse vervangen zal worden in het parlement. Weliswaar beginnen formeel de wielen te draaien van het vervangingsproces. Maar Bouterse’s politieke partij zelf lijkt nog niet tot een definitief besluit te zijn gekomen.
  Wordt Bouterse vervangen of niet? Aan die vraag lijkt de Nationale Democratische Partij, NDP, nog niet toe

  Nationale Democratische Partij, NDP, ik zou het nog scherper/extremer willen stellen.

  Voorzitter(opositie), een drastisch-politiek concept om te brainstormen!
  Vanwege parlementaire ondemocratisch, onrechtmatige handelen en het schenden/ overschrijden van het democratisch parlemantair recht van parlementariers c.q. het individu, door DNA voorzitter P. Somohardjo, zou de totale oppositie genoodzaakt moeten zijn in (solidariteits) ballingschap te treden.
  Primair uit respect voor de democratie, het parlementair stelsel, protocollen, statuten, het internationaal politiek recht, ethiek, normen & waarden. Als de parlementaire werkzaamheden van de oppositie door de coalitie in het parlement gedwarsboomd wordt, dan dient de oppositie als volksvertegenwoordiger de eer aan zich zelf te houden om de parlementaire werkzaamheden elders (sub. parlement) te verwezenlijken. Namelijk in het partijcentrum OCER.

  De totale oppositie van de NDP parlementariër moet, solidariteit tonen naar de NDP voorzitter, volksparlementarier D.D.Bouterse. Er moet een statement gemaakt worden door uit protest massaal afwezig te blijven in het parlement.

  Na opheffen van het stakingsprotest moet de oppositie, demonstratief, massaal de presentielijst tekenen. En dit proces van stipheid-protest-actie van de oppositie wordt met protocolaire voorschriften van het parlement zeer strikt gevolgd en herhaald tot de parlementsverkiezingen van 2010 of tot het vroegtijdig vallen van de kabinet (demissionair). Zoals het ervoor staat zal de parlementsverkiezingen in 2010 door de NDP- MEGABLOK met overgrote meerderheid gewonnen worden.

  De kostbaar vrijgekomen tijd van de (NDP) oppositie in ballingschap wordt goed benut door naast de parlementaire ‘werkzaamheden’ in het parlement ook veldwerk te verrichten, door direct in contact te treden met het Surinaams volk/electoraat. De oppositie, (volksvertegenwoordigers) komen bijeen in het partijcentrum OCER om spreekuur te houden voor en met de burgers. De oppositie kan vóór de verkiezingen in 2010 samen met het electoraat vooraf (veld)werk verrichten. De burgers kunnen zich massaal komen registreren ter bevordering van het inventariseren van de (sociale) noden.
  Sympathisanten, (burgers/ electoraat) leden en toekomstige leden van het NDP- MEGABLOK kunnen in goed vertrouwen hun verhaal kwijt, over maatschappelijke issues o.a. waar de schoen kneld in de maatschappij, onderbuik gevoelens en de noden die zij ondervinden in de samenleving.

  Zo kunnen de (NDP- parlementariërs) oppositie uit eerste hand de inventaris opmaken over wat zich zo afspeelt in de samenleving. In uitzonderlijke precaire situaties kan er gelijk actie ondernomen worden om de noden van het induvidu/volk-electoraat in de maatschappij te verlichten.
  Er wordt ook een team deskundigen, kapitaalkrachtigen samengesteld en operationele goeduitgetruste vakbekwame vrijwilligers om adequaat te kunnen handelen waar nodig.

  Er zou een beroep gedaan kunnen worden op kapitaal krachtige sympathisanten/ ondernemers, donateurs van het MEGA BLOK om te doneren in een speciaal sociaal sociale noodfonds om de cruciale noden van het volk/ induvidu adequaat aan te pakken c.q. te verlichten alsmede om de sociale plannen van het NDP-MEGA-Blok te doen verwezenlijken.

  Het moet duidelijk zijn dat de NDP-Megablok parlementariers volksvertegenwoordigers zijn van het volk, in tegenstelling tot de grillen van de machtwellustige alleenheerser ongekroonde ‘keizer’ Somo, voorzitter van het Surinaams DNA. Als de alleen heerschappij van de NieuwFrontPlus-extra coalitie.

  Motto van de NDP-Megablok is om de noden van land & volk alvast te inventariseren, op de politieke agenda te zetten, om ze adequaat na de parlementiare verkiezingen van 2010 aan te pakken!

  Patriot!

  ps.

  De drastische extreme maatregelen hanterend van DNA voorzitter Somohardjo in het parlement m.b.t. (‘ex’) dna lid voorzitter D.D. Bouterse, mogen niet onbeantwoord blijven.

  Voorzitter D.D.Bouterse u als militaire leider, als volksleider weet als geen ander wanneer het moment van defensief handelen is en het moment van offensief handelen.
  Het laatste woord is nog niet gesproken, u zal uw eigen strategie hebben in deze.

  But I think it’s time to strike/ time to act, attack!

  This is the moment;

  Ongekroonde ‘Keizer’ Somo, aftaaien, aftaaien!

  Laat de huidige front coalitie in deze in zijn eigen oud-bakkend vet blaffend sudderen/bakken!


  Maak melding
 20. Pinto,vergeet je Neus niet?Die is net zo sari als DUivel.
  Ze krijgen nu al een rolberoerte over 2010.
  Ze verspreiden zelf leugens en willen dat graag in anderen hun schoenen schuiven.
  No.23 na waisting time om DUivel,uit te nodigen om naar Suriname te gaan,die arme ziel,komt niet verder dan de voordeur.
  Heb die zot meer malen gevraagd om niet hier zijn gal te spugen,maar naar Suriname te gaan om daar in de getuigenbank plaats te nemen,omdat a sikisani eh dinki dat hij alles en dan ook alles over de revo weet,nu is zijn kans om zijn zg waarheden daar voor de rechter te beamen.
  Oen No Spang,2010 na wie o go lafoe.


  Maak melding
 21. aan die idioten wil ik dit kwijt ik heb altijd in een democratie gewoond en nooit in dictatuur ik ben voor vrijheid van pers en de pers vrijheid in het algemeen en de vrijheid van meningsuiting niemand mag gedood worden om zijn of haar mening . de mensen die graag terug willen naar de dictatuur zijn vaak mensen die ongeschoold zijn of geen algemene ontwikkeling hebben dat soort mensen kunnen de zogenaamde leiders als bouterse van alles wijsmaken .je kan overal in de wereld zien van afrika tot zuidamerika oostblok landen dat de dictatuur nooit heeft gewerkt en nergens vooruitgang heeft gebracht. alleen mensen als pinto en zijn aanhang willen ons dat doen geloven maar de feiten en de waarheid spreken hun leugens tegen. als democraat zal ik mij bij iedere keuze van het surinaamse volk neer leggen . ik vraag mij wel af of de keuze voor het mammoetblok een keuzen is die suriname uit de problemen gaat helpen mijn antwoord in nee, wat je ook doe een regering in suriname zal rekening moeten houden met de machtige landen in de wereld die hebben bij de voorige verkiezing duidelijk gemaakt dat zij geen zaken zullen doen met een regering die geleid word door een anti democraat een drugs dealer en verdachten van massa moord en iemand die in het verleden heeft bewezen dat hij meer kapot maakt dan opbouwd. dit is mijn reaktie op die anti demiocraten hier op deze forum.


  Maak melding
 22. Democratie is de grote van je Economische en militaire kracht dus al dat gezeur over democratie die wordt ingefluisterd door het westen en de slikkers en na praters, kijk om je heen en vraag je af wie de wapens aan arme landen verkopen.


  Maak melding
 23. @chauvinist
  Kun jij mij dan ook vertellen welke bij drage de NDP de afgelopen periode heeft geleverd: Welke wetten, moties, aanbevelingen, voorstellen, (ontwikkelings)plannen, etc heeft zij in de afgelopen jaren geproduceerd?

  En is het niet hun plicht die zij bij het aangaan van hun functie op zich hebben genomen om actief deel te nemen aan het politiek proces? Dat doe je niet huis in je hangmat!!

  @daddie
  Als je niets te melden hebt kun je net zo goed niet inzenden.


  Maak melding
 24. Neus: dat jij een idioot ben wist ik, maar wat nu blijkt ben jij een achterlijke domoor.

  Geen onzin vragen gewoon kijken en zie.
  Dan kom jij ook meer te weten.


  Maak melding
 25. Maak jij dat uit Neus?Heb jij wel eens wat te melden dan ,afgezien van leugens?
  Jij en DU,moeten niet hier op je droge ass zitten zeiken over het verleden,ga naar Suriname er is nu een proces gaande en nemen jullie plaats in het getuigenbankje zo niet bek houden en lekker achter de geraniums blijven zitten.

  DUivel, peilingen geven nu reeds aan dat Megablok sterker en sterker wordt,ga alvast je aanmelden in een inrichtig,want dang joe oh kong moro law,want Bouterse eh law joe keba,Sari Toti nanga joe.


  Maak melding
 26. Dag peiling.
  wat zijn deze mensen dom he je noemd mij didibri en je neemd het op voor een misdadiger ienmand die veel bloed aan zijn klauwen heeft een echte duivel is bouterse hij moord om aan de macht te blijven hij heeft suriname vernietig zijn eigen vrienden moesten het ontgelden wie die duivel jo koe.


  Maak melding
 27. Stel je een hele simpele vraag aan die NDP ers om te vertellen wat de NDP dan wel gedaan heeft de afgelopen jaren en dan blijkt dat niemand van ze het weet.

  Nu ik weet het antwoord wel: Geen zak.


  Maak melding
 28. ze zijn allemaal even dom als bouterse.ze kunnen niet vertellen wat de ndp de afgelopen jaren heeft gedaan, omdat deze (mensen) of riool ratten gehersenspoeld zijn ze reageren allemaal dogmatisch, die doctrine werkt door .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES