maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBenefiet voor besmette weeskinderen in Suriname

Benefiet voor besmette weeskinderen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Stichting B!NK is een Nederlandse stichting die in de niet-westerse wereld lokale doelen ondersteunt. Elk jaar ondersteunt Stichting B!NK een ander lokaal project. Dit jaar zet B!NK zich in voor HIV besmette weeskinderen in Suriname. Deze kinderen wonen in weeshuis Claudia A. in Paramaribo.

De problematiek waar de kinderen van weeshuis Claudia A. mee te maken hebben, kent verschillende dimensies. Enerzijds heeft weeshuis Claudia A. te kampen met chronisch geldgebrek. Het pand is ernstig verwaarloosd en heeft hoognodig een grondige opknapbeurt nodig. Ook is er niet genoeg kleding voor de kinderen. Veel kinderen slissen, maar er is geen geld voor een logopedist en ook huiswerkbegeleiding is door de slechte financiën geen mogelijkheid. Anderzijds worden mensen met HIV/AIDS in Suriname nog steeds gediscrimineerd. Dit geldt ook voor de kinderen van Claudia A. Zij worden door de samenleving niet geaccepteerd en hun familie wil vaak niets meer met hen te maken hebben.

Het doel van B!NK is om de locale hulporganisaties rondom deze kinderen te versterken met kennis en financiële middelen. Met behulp van deze middelen moet de zelfredzaamheid, het zelfrespect en de maatschappelijke positie van deze kinderen worden versterkt. Om dit te bereiken organiseert Stichting B!NK dit jaar op 9 mei een benefietfeest in Loods6 te Amsterdam. Tijdens het feest zal een veiling van kunstwerken van bekende kunstenaars plaatshebben.

Kijk voor meer informatie ook op www.stichtingbink.com.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Pfoe, hebben ze zich bij B!NK wel goed verdiept in het project. Iedereen in Suriname weet dat de leiding daar vooral uit is op eigen gewin (het verwaarloosde pand is eigendom van de schatrijke zoon van van de leidster), kinderen worden verwaarloosd en mishandeld. Als men een beetje navraag had gedaan, had men dat kunnen weten. Van eerdere inzamelingsacties is het geld uiteindelijk naar andere projecten gegaan omdat de enthousiaste inzamelaars er bijtijds achter kwamen wat er allemaal aan rammelt bij Claudia A. Helaas profiteren de kinderen niet of nauwelijks mee van dit soort acties.


  Maak melding
 2. @2 misschien kan de stichting claudia een stuk grond aanvragen(overheid)dan kunnen ze iets beters neerzetten met ook een beetje meer ruimte voor de kids om te spelen any hulp kunnen ze gebruiken bij de grotere samenwerkende hulporganisatie kan men vaak ook niet uitleggen waar de gelden zijn gebleven zie dat basket bal project in haitie de sunami in azie men kon toen ook niet vertellen waar de gelden waren gebleven je hoort vaker dat het in sommige organisatie ook verkeert gaat en dat er bitter weinig voor de slachtoffers gedaan wordt maar die blijven nogsteeds om geld vragen (tv spotjes)laten we dan hiermee ophouden
  Glenny


  Maak melding
 3. iedereen die dit soort hulp wil geven in suriname adviseer ik om het oude bestuur naar huis te sturen en zelf betrouwbare mensen aan te stellen ,het zelfde wat rayman deed met die muziek school in suriname de mentaliteit van sommigen van mijn landgenoten is heel erg .


  Maak melding
 4. who could name all 29 occupants that are currently housed in claudia a.
  when did maria gave birth to her son _the latest addition to claudia a

  respectfully yours


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES