dinsdag, februari 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse leiders bij crematie Janet Jagan

Surinaamse leiders bij crematie Janet Jagan

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 31 mrt – De regering vaardigt een delegatie af naar de crematie van de voormalige Guyanese president, Janet Jagan. Dit meldt de Ware Tijd. Delegatieleider is minister Ivan fernald van Defensie. President Ronald Venetiaan kan niet naar Georgetown.

Venetiaan bevindt zich momenteel in Qatar voor de topconferentie van Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Ook minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken bevindt zich in die delegatie. Vicepresident Ramdien Sardjoe blijft liever thuis, omdat hij ook moet fungeren als waarnemend president. Fernald leidt de delegatie naar Guyana als waarnemer op Buitenlandse Zaken.

Ook gaan vijf parlementariërs mee. Janet Jagan was van december 1997 tot en augustus 1999 president. Voordien was zo ook korte tijd minister-president. Dit gebeurde kort na het overlijden van haar echtgenoot, Cheddi Jagan. Cheddi was tot dan de leider van de People’s Progressive Party. De van oorsprong Amerikaanse Janet Jagan fungeerde als een soort tussenpaus voor Cheddi’s uiteindelijke opvolger.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

7 REACTIES
 1. waar gaan al die ministers en de president allemaal naartoe, zijn ze van plan om nog snel een wereldreis te maken ofzo. begin hier eerst alles te regelen.


  Maak melding
 2. als men even terug denkt aan de vele beschuldigen aan het adres van de familie jagan.lijkt het mij beter thuis te blijven.

  er is nooit een oplossing gekomen in de moordzaak van de(redaktuur van de rode surinamer)surinamer humphrey keerveld in guyana.

  de man keerveld was een vriend/fan van jagan en werd toen beschuldigd van communist te zijn.
  en moest vermoord worden.


  Maak melding
 3. @Alex, Dr Jagan van Guyana was toch Marxistisch-Leninistisch pro Soviet. alhoewel Churchill zag hem ook als een Communistische marionet.
  U.S Pres J.F Kennedy was zelfs bang voor een tweede Cuba in Zuid-Amerika. Humphrey Keerveld was toch van het Marxistisch Leninistisch Centrum Suriname net als mr. Jagan in het begin. de moordenaar zou ook gezocht kunnen worden bij de na Burnham’s politicie of heeft gewoon een rover/moordenaar dat gedaan. Je hebt er veel criminelen in Guyana. kan je lezen bij Stabroeknews. daar staat steeds killed by, robbed by, stabbed by, mugged by elke dag weer. hoe staat het dan met de veiligheid van President Venetiaan? daarom gaat hij niet, denk ik.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES