Ambtenaren Suriname plaatsen regering voor dilemma

8

PARAMARIBO, 28 mrt – Ambtenaren plaatsen de regering voor een dilemma met hun tegengestelde reacties op de nieuwe beloningstructuur. In met name het onderwijs zijn protestacties latent. De regering gaat voor het uitvoeren van de nieuwe structuur. Dat zal ongetwijfeld gevolgen hebben.

Onder meer de Bond van Leraren, BvL, sluit een staking in het middelbaar onderwijs niet uit. “Dit is voor ons onacceptabel en wij gaan alle middelen aanwenden om deze zaak te laten aanhouden”, zegt BvL-voorzitter Wilgo Valies tegenover de Ware Tijd. De waardering van functies zou nog te wensen overlaten. Er nu mee aankomen, is vragen om problemen.

Aan de andere kant willen de vakbonden in het lager onderwijs geen uitstel. De haken en ogen kunnen altijd nog bekeken worden. “Het gaat nu om verbetering van het loon”, zegt voorzitter Marcelino Nerkust van onderwijzersfederatie Fols. Minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken vindt uitstel niet verantwoord. Valies ziet dat meer als prestigedrang.


8 REACTIES

 1. Het wordt tijd deze club van z.g. ambtenaren eens de status van burger krijgen.
  Is toch je reinste lauwekul dat deze groep werknemers en vele anderen ambtenaar zijn.
  IS beter voor de marktwerking en voor de uitgave van het Overheidsapparaat.


  Maak melding

 2. Je kan zien dat dese regering niets ward is
  Die amtenare zijn ook van de regering daarom zijn se een potnat
  Ze zijn bang om die salaris te gaan krijge van hun waarde
  Maak niet uit wie hart werk en wie niet
  Se willen allemaal diezelfde geld ontvangen
  Zo is die slow Venitsjaan ook hij is ook van die onderwijs gekome
  BOUTA For President
  NDP FOREVER


  Maak melding

 3. niet de ambtenaren hebben de minister voor een dilemma geplaatst.
  de minister heeft zich zelfs voor een dilemma geplaatst met zijn prestigedrang.
  en riskeert hierdoor nodeloze ongehoorzaamheid bij de ambtenarij


  Maak melding

 4. De mensen in het onderwijs hebben alle recht om te staken want deze groep is altijd achtergesteld geweest.Als onderwijzer moet je soms zelfs s avonds gaan hosselen om rond te komen.
  Privatisering van het onderwijs is nooit goed en nergens voor nodig.
  Als NIEUW FRONT het ambtenaren apparaat gesaneerd had en niet na elke verkiezing weer met een nieuwe lichting ambtenaren kwam dan was er genoeg geld voor de onderwijzers.Het mg niet zo zijn dat 60-100000Surinamers(inclusief spookambtenaren) ambtenaar zijn.Dat drukt teveel op slands begroting.


  Maak melding

 5. Wat bereik je door een staking? de gemeenschap komt te weten hoe je situatie er uit ziet.Wie zijn de verliezers bij een staking?dat zijn altijd andere personen.Wat de scholen betreft zijn het de leerlingen of de studenten.Ik gun een ieder zijn loonsverhoging maar er moet ook de ruimte voor zijn.Zijn de leraren bereidt meer te werken voor een flinke toeslag? Na wat ik in Suriname gezien hebt, werkt men als leraar en ambtenaar minder uren als bv in Nederland? hoe dat komt heb ik mij laten vertellen dat het afstamt uit de koloniale tijd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.