dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse onderscheiding voor Remy Hirasing

Surinaamse onderscheiding voor Remy Hirasing

-

Does Travel - naar Suriname

Hoogleraar jeugdgezondheidszorg Remy Hirasing is benoemd tot officier in de Ere-orde van de Palm, wegens zijn verdiensten voor Suriname. Samen met drie anderen nam hij vorige maand in de Surinaamse ambassade in Den Haag de onderscheiding in ontvangst.

Ambassadeur Urmila Joell-Sewnundun reikte namens president Venetiaan de hoge onderscheiding uit. Ze legde in haar toespraak uit dat deze in Suriname jaarlijks worden toegekend rond onafhankelijkheidsdag, op 25 november. Omdat Hirasing en de andere onderscheiden personen buiten Suriname wonen, is de plechtigheid verschoven. De medaille bestaat uit een vijfpuntige gouden ster met daarop een medaillon met een afbeelding van een palmboom. Daaromheen staat in gouden letters het devies ‘justitia – pietas – fides’.

Hirasing vindt zijn onderscheiding een hele erkenning en erg bijzonder. “Het kwam als een complete verrassing. Het is alleen jammer dat het mijn wetenschappelijk werk op het gebied van jeugd- en kindergeneeskunde betreft. Een onderscheiding voor mijn werk voor de stichting Tamara was misschien mooier geweest.” Stichting Tamara zet hulpprojecten op voor scholing en opvoeding van Surinaamse kinderen in Suriname. Hirasing is graag bereid om terug te gaan naar Suriname om te helpen de verdere ontwikkeling van het land in gang te zetten. Bijvoorbeeld op het gebied van preventieve zorg of onderwijs. “Er is daar zoveel meer te doen.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Merkwaardig bericht: dat meerdere personen worden onderscheiden en dat alleen de naam en de verdiensten van Hirasing worden genoemd. Is dat nieuws of personal advertisement?
  Ro Kandar


  Maak melding
 2. Mijn oprechte Felicitaties heer Hirasing,
  Laat niets u tegenhouden in uw nobele streven om uw idealen IN SURINAME ten uitvoer te brengen.


  Maak melding
 3. @ nummer 2
  ga eerst na wie deze surinamer is en wat zijn verdiensten zijn .deze man heeft suriname nooit vergeten een bescheiden man maar met zijn hart op de goede plek.niet iedereen treed graag op de voorgrond .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES