zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijLoonstructuur Surinaamse ambtenaren onder vuur

Loonstructuur Surinaamse ambtenaren onder vuur

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 mrt – De nieuwe loonstructuur voor ambtenaren kan inflatie en ontevredenheid in de hand werken. Dit stelt de Confederatie van Organisaties van Landsdienaren, Col. Posities en functieverhoudingen dreigen nog schever getrokken te worden dan die al zijn. Ook economisch kan de prijs hoog uitvallen.

Doordat bepaalde groepen er behoorlijk op vooruitgaan, zal het inflatie-effect gauw te merken zijn. Aan de andere kant zijn er groepen die slecht bedacht worden en toch effecten zullen voelen. Er wordt daarom uitstel gevraagd van de invoering. “De overheid kan doordrukken, maar mag arbeidsonrust verwachten”, zegt Col-voorman Wilgo Valies. De ambtenaren zullen het niet pikken.

Col waarin onder meer leerkrachten, de douane en de politie zijn vertegenwoordigd, wil de beloning nog eens bespreken. Aan de andere dringt onderwijzersfederatie Fols op snelle uitvoering aan. “Er zijn natuurlijk ambtenaren, die vooruitgaan. Wij vragen even de voet op de rem te houden en naar het grotere plaatje te kijken. Als er problemen zijn met de verhoudingen zullen zij er later ook de dupe van worden”, aldus Valies.

opening
Fernandes Express
BODO Party

7 REACTIES
 1. De Fiso-commissie werd gemonitoord door een ambtenaar met een heel vlotte babbel.

  Die babbel is helaas niet voldoende gebleken om goed uitgebanceerde salarissenreeks neer te zetten.

  Het lot van ambtenaren werd te veel in handen gelegd van leke diensthoofden.

  Er bestaan te veel diensten en afdelingen waarvan hun recht van bestaan nergens op zijn gebaseerd. Zij werde gecreëerd om primair politieke loyalisten te accommoderen.


  Maak melding
 2. nr. 1 en 2 Beek de ambtenaren in Su weten niet wat werken is en notabene jij houd niet van concurrentie dus……………je verveelt je noh. En Alex het is weer een politieke stunt volgens ivm de naderde verkiezing maar dat had niet hoeven te schrijven want dat is al oud nieuws,
  Bewaar het als een verhaaltje voor jou nageslacht en dit gebeurd trouwens niet allen in Suriname maar overal ter wereld maar dat kan jij niet zeggen omdat jij het te druk hebt met Suriname af te kraken en over de rest van de wereld weet jij heel weinig tot niets volgens mij.
  Tang Boeng.


  Maak melding
 3. Deskundigen in Suriname worden vaak beoordeeld op basis van hun politieke kleur,waardoor een groot deel van de deskundigheid buiten beeld blijft. Het is dus niet te verwonderen, waarom zoveel zaken maar niet schijnen te lukken, waaronder de implementatie van de nieuwe beloningstructuur. Het zegt mij ook dat het vertrouwensniveau in Suriname heel erg laag en politiek Suriname nog steeds onvolwassen is.


  Maak melding
 4. Men moet een ding duidelijk gaan begrijpen en ook inzien…FRONT kan geen moer waar maken.(zij liepen in het verleden te bluffen en te blaffen wij kunnen het land ver vooruit brengen).

  Daarom komen zij nu met een hoop frommel soso fromu en rotzooi.(laten de boel voor de boel)BEDRIEGEN en BEDONDEREN als een vrolijke bende.

  In het verleden zou het land nu(op dit moment) plat zijn de boel zou dan ook plat en ook plat liggen….dan zouden zij niet blaffen maar brullen, bijten en de boel en andere mensen vernietigen.

  Begrijp het nu: Het zijn diezelfde die nu aan de macht zijn……in het verleden hadden zij dan staking na staking lopen te organiseren.

  Maar u ziet het vandaag aan de dag de stakingsleiders zijn nu spoorloos…Opa Ruro Pseudo…. Heeft ze nu geaccommodeerd en ze denken vandaag aan de dag aan eigen zak en lekker leven.

  Die arme man of vrouw en gezin zal moeten kruipen heel zacht blaffen en weer zijn of haar hok in kruipen…met een bek vol rotte tanden en zwaar ondervoed…Zowel lichamelijk en geestelijk…Hij zal…maar moeten PINAREN.


  Maak melding
 5. met de looncorrectie als gevolg van de functie informatiesysteem(fiso)van de overheid is de overheidsuitgave met betrekking tot de uitbetaling van lonen gestegen met srd 11.472.355,60.de uitgave aan lonen in de maand februari was bruto sed 62.249.323,24.in de maand maart is deze uitgave gestegen naar srd 73.721.678,84.het verschil is dus meer dan srd 11 miljoen

  bron:dagblad suriname


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES