Wijdenbosch: Coalitie Suriname op afleidingstoer

12

PARAMARIBO, 25 mrt – De coalitie is op de afleidingstoer. Dit zegt ex-president Jules Wijdenbosch. De aandacht moet nodig worden afgeleid van het falend grondbeleid. Het bekladden van oppositieleden moet dan ook in dit licht worden gezien.

De lijst van oppositieleden die ooit grond hebben gehad van de overheid, past in dit plaatje. Die lijst is doorgespeeld aan de media. “Dit wordt alleen maar gedaan om het eigen falen te verdoezelen”, zegt Wijdenbosch. De woningnood is nauwelijks aangepakt de afgelopen jaren. De kritiek van met name de oppositie heeft zich dan ook vooral gericht op het ontbreken van zelfs maar de minste ruimtelijke planning.

Het uitgeven van domeingrond aan loyalisten heeft volgens de oppositie de voorkeur. Onder meer parlementsvoorzitter Paul Somohardjo heeft het vaker moeten ontgelden. Volgens Rashied Doekhie van de NDP zit Somohardjo achter een groot aantal dubieuze grondtransacties. Doekhie komt ook op de lijst voor. Wijdenbosch ziet de publicatie dan ook als een poging voorgoed af te rekenen met de kritiek.

12 REACTIES

 1. Unu luku bun nanga Ruro Pseudo(R.Vniemand)…A man dati vernietigend…v.b. Waar is Hooghary(hard)..wan is Gil…e luister noh kijk uit die man is wreed…mi bar you.

  Nogmaals de vraag was het een blakaman dan had deze man die neger wil zijn als in het verleden….Pai en handlanger T-jongedief de laan uitgestuurd.
  Om als zwerver verder te mogen leven maar nee dat doet hij niet..het moet BLAKA zijn dan moet hij ze hebben…daarom mi di bar unu.


  Maak melding

 2. Meneer Wijdenbosch het zijn geen afleidingstoeren het is de waarheid die gesproken wordt en velen van u en uw vrienden mogen het helemaal niet horen dat ze zoveel van het land gestolen hebben en en zich uit geven als redders van het land.Daarom juich ik de journalisten die de moeite maken om de corrupte boel te ontmaskeren van harte toe.Dieven horen in de gevangenissen op gesloten te worden.


  Maak melding

 3. Wat een slap gelul van beide partijen, zowel oppositie als coalitie. nert kinderen alleen maar met modder gooien. Als er grond gestolen is, gesjoemeld is met staatsmiddelen etc dan ga je toch als waardige bestuurder naar de rechter toe. Waar blijven de scanties dan terwijl Vene en zero tolerance man weten dat Bosje domeingrond voor 800.000dollar heeft verkocht. Volgens mij is dit ook zeer oud nieuws en heeft het jaren geleden in de krant gestaan. Niemand die het wat interesseert tot het alleen van belang is om met modder te gooien. Waar blijven de acties, sancties tegen Doekhie met zijn vermeende ongebreidelde grondpikkerij. Waar blijven de acties tegen Jong Tjien Fa, Randjietsingh en ga zo maar door. Als alles waar is wat bereik je met slechts de orde verstoren tijdens een vergadering en verder doen alsof je neus bloed. Niemand durft acties te ondernemen tegen de ander omdat iedereen boter op zijn hoofd heeft.
  Wie onschuldig is werpe de eerste stok…..


  Maak melding

 4. ach het is een traditie dat personen die hard hun best gedaan hebben voor land en volk in aanmerking komt voor een lapje grond/bouw kavel/perceel.

  wie kent nog het geval aan de tibitistraat en dat in het district saramacca

  de n.p.s en de overige partij genoten moeten heel voorzichtig te werk gaan,want anders kan dit een boemerang effect krijgen.

  de uitspraak over landbouwgronden in het district nickerie van de president liggen nog vers in de heugen.


  Maak melding

 5. NDP de partij van de komieken en draikonten. toen bouterse zij valse beschuldigingen op de podium in ecer uiten, was dat allemaal goed en waar zonder enige bewijs,waarom stap bosje en doekhie niet naar de rechter voor valse beschuldigingen .bosje en bouterse en de rest van die landverraders moeten een ding niet vergeten dat informatie overal te krijgen is tegenwoordig .we leven niet meer in de tijd dat je bang moest zijn dat jou brief opengemaakt werd. gelukkige zijn de tijden voorbij dat media bang waren om met informatie naar buiten te komen op straffen van het kapot schieten van jou radio station en kranten .


  Maak melding

 6. Bosje bespaar jezelf de moeite. We weten al langer dat jij en je consorten graaiers zijn. Jullie strooien, het volk zand in de ogen en gaan vervolgens jullie zelf ongeneerd de rijkdommen die het volk toekomen toe eigenen. Hoop alleen dat dit soort politici gauw tot het verleden zullen horen op het politieke toneel. Bosje, Bouta, Somo, Alibux en al dat soort geboefte zouden eens de eer aan zichzelf moeten houden ook al was het alleen omdat ook zij weten dat Suriname betere leiders verdient. Jammer!!!!!


  Maak melding

 7. Front is echt desperate nu dat ze dit soort zaken als afleiding naar buiten brengen. Het gebeurd dagelijks dat mensen die in het bezit zijn van domeingronden die doorverkopen, volgens mij is dat niet strafbaar, pak elke willekeurige krant. De meeste verkavelingsprojecten zijn domeingronden, daar moet wat aan gedaan worden.

  Enne die twee kleine nederlandse somo’s die lappen grond hebben gehad.

  Ik ben blij met die transparantie, dus hopen we straks ook te horen hoeveel grond de coalitie leden, familie en vrienden allemaal niet hebben gehad. Tot die tijd zullen we dit gewoon als afleiding beschouwen.


  Maak melding

 8. @Alex
  Jij bent werkelijk één van de grootste hypocrite sukkels hier op het forum. Vorige maand een grote bek en nu heet het opeens een gebruikelijk gebaar!

  Die mannen krijgen gewoon hun salaris en moeten het daar maar mee doen. Een cadeautje met een waarde van 1,200,000 $ slaat werkelijk nergens op.

  Als ze alle oud politicie een stukje grond willen geven mag dat van mij best. Maar dan wel heel ver in de bush, achter zanderij zodat we gelijk van ze verlost zijn. 😆


  Maak melding

 9. Is dit Surinaamse Politiek. Veel gekwetter aan de zijlijn, zelfverrijking en pakken wat je pakken kan.
  Wat hebben ze toch veel op met de gewone man.


  Maak melding

 10. hij heeft nieuwe woord geleerd. terwijl dit woord van toepassing is op de opperrechter van fort zeelandia .mensen die veraad plegen tegen hun eigen landgenoten zijn judas. vul het maar zelf in.jij gebruikt woorden die op jou en jou baasje van toepassing zijn .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.