vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieIllegale route Suriname-Guyana wordt formeel

Illegale route Suriname-Guyana wordt formeel

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 23 mrt – De illegale Backtrack route naar en van Guyana wordt geformaliseerd. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Het Guyanese voorbeeld van visitatie bij aankomst, zal worden gevolgd. Wanneer valt niet te zeggen, maar het zal het niet al te lang meer duren.

De commissie die de voor- en nadelen onder de loep moest nemen, heeft zijn werk af. “Het projectdossier is af”, zegt Santokhi. Onder meer zullen aanmeer- en havenfaciliteiten worden aangelegd langs de Corantijnrivier. Ook komen gebouwen voor douane en immigratiediensten. De Backtrack staat van oudsher bekend als verbinding waar smokkel en illegaal personenverkeer hoogtij vieren.

De aanleg van een veerverbinding op kosten van de Europese Unie heeft weinig verandering in gebracht. Backtrack blijft populair, te meer daar het veer moeilijk bereikbaar is door de slechte staat van de toegangsweg. Dat is al jaren het geval. Guyana heeft al enkele malen Surinamers aangehouden die illegaal trachtten binnen te komen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

12 REACTIES
 1. De officiële overzet faciliteit ligt maar liefst 40 km land inwaarts en is door het slechte wegdek niet zonder moeite bereikbaar.

  Op weg naar een Trade-Winds oefening van het Zuidelijke Commando van de U.S., hebben wij (samen met twee Franse officieren), gebruik gemaakt deze hachlijke veerpont. De route om Georgetown te bereiken was ook niet minder onveilig. Op de hoofdweg werd er padi gedroogd en was het lukraak oversteken van kippen, koeien, eenden, geiten, schapen en wat dies meer zij bij snelheden van soms wel 140 km/uur, de gewoonste zaak van de wereld.

  De terugweg ging wel via de airport. De legalisatie van de back-track route is daarom best wel zorgelijk te noemen.


  Maak melding

 2. In dit artikel heb ik niet kunnen achterhalen of de toegangsweg naar de Backtrack wordt aangepakt. Zoals vermeld verkeert deze weg in een deplorabele staat.
  Het heeft daarom geen zin om kantoor- en havengebouwen neer te zetten zonder dat de bereikbaarheid van de toegangsweg wordt aangepakt. Overigens juich ik het toe dat de Backtrack route haven-, immigratie- en douanefaciliteiten krijgt, mits er ook iets aan de weg wordt gedaan.


  Maak melding

 3. Ala hongrie e tjarie wang boeng, nadat Surinamers die de oversteek maken door de Guyanese autoriteiten zijn aangehouden en na een nachtje “slapen” op retour zijn gezet is het “projectdossier” meteen af en kan de route worden gelegalisseerd.En als je Santokhi wil geloven gaat de “zaak” ook groots worden aangepakt.


  Maak melding

 4. Hopelijk zullen deze officeel toegelaten overvaarten niet alleen worden getoetst op contrabanden, maar dat er ook gelet wordt op de veiliheidsvoorzieningen aan boord van deze gammele bootjes.

  Doorgaans plegen wij eerst de put te dempen als “de koe” en niet zozeer het kalf verdronken is.


  Maak melding

 5. @5 Pinto
  Ik ben het met je eens!
  De surinaamse boten kunnen nog passeren, maar die guyanese boten lijken op een plank met een buitenboordmotor.
  Ik heb een keer net zolang gewacht tot ik met een surinaamse boot terug kon, want ik kreeg bijna een rolberoerte toen ik die boten van die guyanezen zag ook omdat ik niet kan zwemmen!!


  Maak melding

 6. ik vraag mij af met wat voor tong bouterse praat ?? als santokhi word beschuldig dat hij met een gespleten tong praat.bij jullie zijn alle koeie verdronken toch willen jullie die zelf boer terug met zijn wanbeleid terug, rara hoe kan dat ???


  Maak melding

 7. Het legaliseren van een illegale route, omdat de officiële veerverbinding moeilijk bereikbaar is vindt ik een heel vreemde redenering. Het is net zo iets als het formaliseren van steekpenningen, omdat je als gewone man op een normale manier niet aan een stukje grond kan komen. Als de bereikbaarheid een probleem is, dan moet de bereikbaarheid worden aangepakt! Wat nog eventueel gedaan kan worden is de frequentie van de veerverbinding opvoeren. Ik denk dat de totale maatschappelijke kosten lager zullen zijn dan het opzetten van een nieuwe lokatie die binnen enkele jaren weer veranderd in een verwaarloosd complex.Is de tweede stap straks dat de veerverbinding helemaal wordt afgeschaft? Wat moeten de internationale donoren van deze overheidsaktie vinden? Ik stel voor om de illegale route volledig af te sluiten en de legale route te verbeteren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES