zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister overleeft motie Surinaamse oppositie

Minister overleeft motie Surinaamse oppositie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 mrt – Minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, heeft de motie van wantrouwen van de oppositie overleefd. Jong Tjien Fa heeft zonder noemenswaardige schade de zoveelste confrontatie met het parlement doorstaan. De coalitie blijft hem onverdeeld steunen.

Weliswaar was de indruk anders de laatste dagen. Vooral de NPS van president Ronald Venetiaan leek soms scherper uit de hoek te komen dan de oppositie. Maar de afkeer van wat is omschreven als ondeugdelijk beleid, was weer niet zo diep. Ook de NPS-parlementariërs behoren tot de achtentwintig die tegenstemden. Precies zoals Jiwan Sital van A-1 al had voorspeld.

De coalitiepartijen hangen te zeer aan elkaar. Het herhaaldelijk aangekondigde vertrek van Jong Tjien Fa’s politieke partij Pertjajah Luhur zou een minderheidsregering in de hand werken. Het bevreemdt Sital dan ook niet dat Jong Tjien Fa zich staande houdt te midden van de felste kritiek. Beter zal het niet worden. “Er komt gewoon geen verandering in het beleid.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. De overleving van de motie staat in schril contrast met de keiharde feiten. Owru gwenti fu todo na krakrasi. Je kunt de stopwatch gerust weer instellen voor de volgende one ten of Defender landrover.

  Pe smoko de, faja de tu.


  Maak melding
 2. Anders is het ook niet verwacht in s’Lands grootste “circus stupido”. Rodgers en de zijnen hadden liever hun “adem” voor “hardere” tijden kunnen sparen (lafoe).”Een Parlement die niets doet om de Regering te controleren, en een Regering die alles doet behalve regeren” (citaat KRO andere tijden van 190309).


  Maak melding
 3. Democratie Rechtsstaat…wie neemt wie in de maling….men ziet toch duidelijk dat men met een bende te maken heeft…men zit gewoon de bevolking voor te liegen en te bedriegen en te benadelen.
  Gewoon een complete belazer hebzuchtige hongerige BENDE.

  WIE ZET NU EEN SCHURK en een DIEF OP DE EERSTE RANG EN GAAT DAARNA LEKKER ALS HOND OP DE DERDE OF EEN WAARDELOZE PLEK ZITTEN….EEN BEHOORLIJKE HOND LOOPT WEG.


  Maak melding
 4. “Een clownerie en een clowneske boel”.
  28 stemmen tegen en 20 voor, alle coalitieleden hebben tegen de motie gestemd. Blaffende honden bijten niet, somo had gelijk die nps’ers tweede en derderangs politici te noemen deze minderwaardige mensen zijn een vloek en houden bewust het zwarte deel van de Surinaamse bevolking arm, geen wonder dat de meeste nps aanhangers arm zijn, gewoon arm van geest. Ie na yeye zou mijn oma hebben gezegd.

  Dit is toch een schaamteloze vertoning van de parasieten en landverraders.


  Maak melding
 5. zo zie je de curuptenaren, boeven overeind blijven.Wordt Somo president, dan krijgen de javen openlijk de macht in handen en kunnen alle bedrijven en grote paleizen kraken. Het duidelijk om toch aan de macht te blijven en Bauta te elimineren.


  Maak melding
 6. Sinds bekend werd dat de coalitie regerings politieke partijen op de loonlijst staan van Volks Republiek China is de kans op een helder, transparant, welvarend en voortvarend kabinetsbeleid gereduceerd tot 0,0. Van ergens moet nu kaitaal binnenstromen voor het neerhalen van de goede bedoelingen van een groot deel van de leden van het parlement, zoals vervat in de motie van wantrouwen. Ook moet (chinees)geld vrijkomen om de mond van de ambtenarij verder dicht te snoeren. Let wel loonsverhoging alleen is niet voldoende ter verbetering van de leefomstandigheden.O,o,o .


  Maak melding
 7. Diep triest is dit!

  Ik hoop dat het volk deze actie niet vergeet en gaat snappen dat de huidige coalitie NIETS in landsbelang doet.

  Het gaat puur om het in stand houden van de huidige situatie.

  Maar laten ze vooral zo doorgaan, ze zullen wederom weggeschoten worden uit het machtcentrum.


  Maak melding
 8. De honden van de NPS gingen tekeer grrrrrr,waf, woef, maar Somoharjo weet dat je bij surinaamse honden alleen hoeft te doen of je een steen opraapt ze ervandoor gaan met de staart tussen de benen luid jankent kaikaikaikaikai!
  Nadat de honden zich hebben verscholen ondro osso trekt de karavaan ongeschonden verder.
  Die dombo’s van de NPS hadden zich deze blamage kunnen besparen door gewoon met hun staart opgerold door te slapen!
  Meneer den Uil van de fabeltjes krant zei het altijd al: Oogjes toe en snaveltjes dicht!!


  Maak melding
 9. De grootste lafaards vind ik is de v h p die vistie hagoe ping politiek voert in surbo.

  Dat is pas laf mee heulen in eigen belang zitten en zelf verrijken..

  Het land kan naar de kloten en het volk is oer dom..


  Maak melding
 10. Ze moeten gewoon een stel van de rotte appels uit de regerign gooien en tot de verkeizingen met een minderheid regering verder gaan. Dat is het signaal waar het volk op zit te wachten.


  Maak melding
 11. Vanaf de onafhankelijkheid hebben we corrupte regeringen gehad. Ik wil ff verwijzen naar o.a. de rechtzaken die in 1980 zijn geweest. Maar deze vorm van corruptie was niet zo makkelijk te ontdekken en te bewijzen. Wat we nu zien is openlijk en schaamteloos.


  Maak melding
 12. elke motie van waantrouwen tegen wie dan ook van de regering heeft geen zin.en dit dient de oppositie ook te weten.

  de oppositie geloof nog steeds met oprechte leden te doen te hebben in de assemblee.

  jong tjien fa en de n.p.s van venetiaan zetten gewoon een grote bek op.maar in feite stelt deze geen fluit voor.

  het is voor de zoveelste keer weer gebleken hoe sterk somo kan zijn boven de overige coalitie partijen.dus de n.p.s klets gewoon in de ruimte en hebben geen lef om de minister jong tjien fa te ontslaan.


  Maak melding
 13. Dat Minister Jong Tjien Fa de motie van wantrouwen heeft overleefd,is niet uniek in een parlementaire democratie.

  Het feit dat Surinaamse regeerders de gelegenheid hebben om de bevolking steeds op het verkeerde been te zetten zegd meer over de bevolking dan de regeerders.

  Zolang wij in Suriname op basis van etnische achtergrond ipv partij programma kiezen,zullen wij geconfronteerd blijven worden met dergelijke praktijken.

  Ook de Rechterlijke Macht gaat niet vrijuit.
  Het is namelijk vaker voorgekomen dat verdachten,indien schuldig bevonden boetes opgelegd krijgen,die in geen verhouding staan tot het bedrag wat zij verduistert zouden hebben.

  Als een politicus veroordeelt wordt,wegens frauduleuse handelingen, moet datgene wat hij verdonkeremaant heeft inbeslag genomen worden en terug gegeven aan de staat.Ook zou hij een hogere straf moeten krijgen wegens het in indiscrediet brengen van het land.


  Maak melding
 14. NPS zit met de erfenis van rancune. Moiwanna heeft bouterse gedaan, wat heeft de regering daarna gedaan voor die mensen ? niets! Al die jaren zijn ze als feit,bewijs gehouden en in een verdomd hoekje gestopt, zodat vene en de rest kunnen herhalen en herhalen en kunnen wijzen en wijzen om DDB te hangen, totdat ze verblind zijn geraakt en het een blaffende honden koor is geworden.De oud militairen konden toch al 2 regeringsperioden geleden ook al een afdakje kunnen krijgen van tjon tingie KA. Nee ding libie ding boi e slenter en dan je takie mie no o jepie joe, want ef mie doe dang bewijs no de foe hanga DDB. Het zou handig zijn mister vene te onderzoeken waarom hij zo bang is om zijn ballen uit de knel te halen.


  Maak melding
 15. Een motie overleven wil niet zeggen dat je de dans bent ontsprongen, sterker nog, je neemt de hele meute mee.
  Dat kan nooit de wil van zijne Exellentie de President zijn en zijn partijleden, sterker nog de de VHP.


  Maak melding
 16. Als oplossing tegen het grond wanbeleid van deze mini-ster en front, gaat men nu dus anderen beschuldigen maw jullie hebben ook grond gehad dus mag je niets zeggen.

  De volgende ministers die zullen ook denken mijn voorgangers hebben ook veel grond gehad dus mag ik ook en zo blijft Suriname een corrupte boel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES