Geen geldcreatie voor loon Surinaamse ambtenaar

8

PARAMARIBO, 20 mrt – “Er wordt onder geen beding geld bijgedrukt.” Dit zegt president André Telting van de Centrale Bank van Suriname. De aankomende loonsverhoging voor ambtenaren zal uit de staatskas betaald moeten worden. Op de geldpers hoeft niet gerekend te worden.

Die blijft werkeloos. Dat is al duidelijk gemaakt aan minister Humphrey Hildenberg van Financiën. “De stijging van de uitgaven zal uit de lengte of de breedte moeten worden gedekt”, zegt Telting tegenover De West. Onder meer zal moeten worden bekeken hoe de inkomsten van de staat te verhogen. Het is overigens nog niet duidelijk wat de loonsverhoging gaat kosten.

Minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken zegt dat er nog berekend wordt. De verhoging is het gevolg van een nieuwe functiestructuur. Telting vindt het allemaal prima, maar onverantwoorde geldcreatie is er niet bij. Een mogelijkheid is dat in etappes wordt verhoogd. Dat is vooral goed tegen inflatie en de druk op de wisselkoersen. Daar zullen vooral de kwetsbare groepen van te lijden krijgen.

8 REACTIES

 1. Links-om of rechts-om, de verkiezingen staan voor de deur,en de verhoging(en) van de niets-doenders zullen moeten worden uitbetaald. Velen zijn daar toch als “stem-vee” geplaats voor de zeven even. Gang-makers noemt men dat. “Zal moeten worden bekeken hoe de inkomsten van de Staat te verhogen”, Telting no mekie mie lafoe jere.


  Maak melding

 2. Misschien kunnen Telting en Vene elk aan een kant van een SRD. biljet trekken om het zo uit de lengte te krijgen?!
  Of een andere mogelijkheid is om het binnenland,Floraprojekt,Sunny Point,Ramgoelam,Nieuwweergevondenweg om een bijdrage te vragen?!


  Maak melding

 3. Voorstel aan deze Clan dat zich regering noemt;Begin die ambtenarenkorps daadwerkelijk af te slanken de meeste zijn toch stemvee die voor hun loyaliteit ambtenaar zijn geworden;Begin Het ambtenaren bestand op te schonen en haal al die Spoken eruit;Hebben ze dit allemaal gedaan dan weet ik zeker dat er al een heleboel bespaart of bezuinigt is en blijft er per saldo meer over voor de echte harde werkers die broodnodig zijn.


  Maak melding

 4. Ik geef deze man 3 mnd dan gaat hij geld SRD uit China druk/persmachine zien komen stel slaaphonden…Of wisten jullie dat niet….din man disi don liki kaw..buriki’s


  Maak melding

 5. er zijn genoeg ouderwetse manier om dit op te lossen.vraagt het maar aan de minister van financiën.

  een land zonder geld is een waardeloos land!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.