Illegaal gearriveerde Surinamers uit Guyana gezet

7

PARAMARIBO/GEORGETOWN, 17 mrt – Buurland Guyana heeft weer een groep Surinamers uitgezet die gebruik hebben gemaakt van de illegale Backtrack route. Dit meldt de Times of Suriname. Het betreft drie mannen zijn door de politie opgewacht aan de Guyanese zijde van de route.

Het oppakken van Surinamers heeft volgens de Guyanezen te maken met ordening. De route is al decennia populair bij zowel de gewone reiziger als smokkelaars. Georgetown wil het personenverkeer beter regelen. Kennelijk wordt dat buiten Surinaams medeweten om gedaan. Paramaribo erkent weliswaar de illegale status van de route. Maar er wordt een zogenaamd gedoogbeleid gevoerd.

Onlangs is een Surinamer uitgezet. Die vond de formele veerdienst maar tijdrovend. Dus werd een bootje genomen bij Backtrack. Hij werd opgesloten en moest een boete betalen van ruim honderd en vijftig dollar. Het trio hoefde iets minder neer te tellen. Opmerkelijk is wel dat de toestroom van Guyanezen niet zichtbaar is afgenomen. Tegen die illegaliteit is er in Georgetown kennelijk geen bezwaar.

7 REACTIES

 1. Citaat: Opmerkelijk is wel dat de toestroom van Guyanezen niet zichtbaar is afgenomen. Tegen die illegaliteit is er in Georgetown kennelijk geen bezwaar.

  Terecht. Een land is slechts gehouden om er op toe te zien dat de verkeerde mensen het land niet betreden. In het kader van vrij personen verkeer is vertrekken altijd toegestaan.

  Wat Guyana doet is wat elk land doet, ook SME. Als we bepaalde Guyanezen willen weren is het het punt dat WIJ ze willen weren. Dus moeten WIJ dat doen. Of geldt hier ook weer de bekenden SME gewoonte dat anderen altijd alles voor ze moeten doen? Als het in dit geval zelfs Lanti niet is dan maar de buren.

  Mensen denk toch eens na voor jullie dergelijke onzin opschrijven.


  Maak melding

 2. Het zal mij niets verwonderen als die Guyanes agenten op delaila’s niet zelf die boetegelden achterover hebben gedrukt.

  Gewoon op basis van reciprositeit weer een aantal van die schobbiakken opdonderen.

  Ik zou willen weten bij wie die behoefte groter is om te “backtracken”.


  Maak melding

 3. Surinamers zijn rare wezens.
  Ze kunnen alleen elkaar tegenwerken en op elkaar schelden.
  Zo heeft vorige week de ene etniciteit de andere een nationale feestdag ontnomen met redenen die rieken naar discriminatie.

  Surinamers zijn niet opgewassen tegen ‘vreemde krachten’. Dan zijn deze mensen de grootste sufferds.
  Men zegt : vreemde ogen dwingen en zie hoe Gyanezen Surinamers als speeltjes gebruiken.
  Of is het MISBRUIKEN.

  Surinamers van Suriname zetten een grote mond op tegen de Surinamers uit Nederland.
  Tegen de Gyanezen kruipen ze stilletjes in hun hol.
  Moet ik nou met deze mensen meeleven?


  Maak melding

 4. Waarom worden deze illegale Guyanezen die in Nickerie en Paramaribo rond lopen niet het land uit gezet? zijn de Sme autoriteiten bang zulke stappen te nemen die door Guyana genomen waren.


  Maak melding

 5. Oplossing:(stapsgewijs)
  1. Wang jeep met daarin fo djeer helm,bijgestaan door wang roodwit wilde bus. 2. Dang ye rij psa alla djaari pe deng skottu naf zinkplaat.dang yo sjie seipsa.
  3.Wiep deng wang die naa papiera, mek deng hoor deng bagassie na tap deng edeh suku wang presie ien a bus.When you com fu wiepie, wiepie, no talk talk.
  4.Enkele reis backtrack,geen veer,
  dang iem lokoe if Gayana skotoe o hoor deng mang datti.

  message: In the abundance of water the foooooool is thirsty….alata race.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.