dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameKLM: interesse voor vluchten op Suriname stijgt

KLM: interesse voor vluchten op Suriname stijgt

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 mrt – De belangstelling voor de Mid-Atlantische route neemt aanmerkelijk toe. Dit meldt de KLM. De bezetting per vlucht is gestegen met bijna vijftien procent in vergelijk met vorig jaar. Dat vraagt om extra maatregelen.

Die komen er ook. Het aantal wekelijkse vluchten wordt opgevoerd van drie naar vijf. “We sluiten hiermee op de drukte aan”, zegt KLM-voorlichter Marisca Kensenhuis tegenover de Ware Tijd. Ook wordt de Boeing 747-400 vervangen door een McDonnel Douglas 11. Dat gebeurt al per 1 juli. Het heeft allemaal te maken met de verwachte drukte in de zomervakantie.

In dit verband wordt binnenkort al overgestapt op vier vluchten per week. De extra inzet getuigt van veranderde inzichten bij het luchtvaartbedrijf. Volgens SLM-directeur Henk Jessurun heeft vorig jaar alleen zijn bedrijf extra vluchten uitgevoerd in de zomervakantie. Dat gebeurt mogelijk weer dit jaar. “We volgen de ontwikkelingen nauwgezet”, aldus Jessurun.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

27 REACTIES
 1. Het is een duidelijke zaak, de direktie van de SLM heeft geen eigen strategie, maar is gewoon een meeloper. En natuurlijk steeds weer achter de feiten aanlopen.Momenteel kiest toch een meerderheid van de reizigers voor de KLM, dit blijkt uit de praktijk..alle vluchten van de KLM zitten nu bomvol, terwijl de SLM alle zeilen bijzet om de vele lege stoelen te verkopen!!!!


  Maak melding
 2. wie wil er dood met de SLM?

  een bedrijf dat representant is van de surinaamse politiek met faciliteren en belazeren van de eigen bevolking
  KLM is de lachende 3derde en buit het surinaams volk mee uit op voordracht van de surinaamse politiek


  Maak melding
 3. onzin, hetgeen je stelt krepie, ook de SLM is bomvol. weer een surinamer, die negatef is. wanneer houden wij toch op hiermee. steeds alles afkraken


  Maak melding
 4. De belangstelling op deze route neemt toe, vandaar dat ze een kleinere vliegtuig gaan inzetten. Deze MD11 wordt door de meeste landen gebruikt als cargo vliegtuig.Dit is een levensgevaarlijke doodskist. Een van de meeste gecrashte vliegtuigen. Enige mogelijkheid is om via Frans-Guyana te vliegen.


  Maak melding
 5. de klm maakt gretig gebruikt van de stommiteit van de slm.

  het plaatsen van de advertentie i.v.m de verkoop van die kist heeft een zeer negatieve werking gehad op de vakantiegangers.

  nogmaals de slm moet haast maken,willen deze hun klanten behouden.


  Maak melding
 6. Ik dacht dat de KLM een paar maanden terug nog zei dat de mid-atlantische route niet rendabel was en dat ze zich zouden terug-trekken.

  Verder zegd de KLM ” we sluiten op de drukte aan ” .
  Is het inzetten van een kleiner/veel ouder vliegtuig de MD-11 ipv de boeing 747 op de drukte aansluiten.

  Wie houdt Wie voor de gek !!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 7. Nogmaals, hollanders zijn niet dom.

  Ze hebben Suriname niet zomaar een oude afgeschreven vliegtuig aangesmeerd. Die vanwege zijn zeer hoge kosten niet
  ingezet kan worden.

  Men klaagt al deccennia lang over de monopoly van KLM en zijn togenhoge prijzen maar tot nu toe zijn we ondanks allerlei beloftes en afspraken nog steeds niet verder gekomen.

  KLM blijft monopolist en heeft SLM eigenlijk heel sniekie uitgeschakeld.


  Maak melding
 8. Ik wil weten wie beweert dat de slm bom-vol is.
  Ik ben afgelopen vrijdag met de s.l.m. terug gevlogen en zat op stoel 16 abc alleen en heb heerlijk liggen slapen.

  Vooraf heb ik een rondje gelopen tot helemaal naar achteren toe en inderdaad er waren vele legestoelen..

  Dus mensen zeg niet zomaar wat die kist was niet vol vele legeplaatsen..

  Je kunt zelf veriviëren bij de slm wie op die stoel nr 16 zat op 13-03-2008 parbo-a’dam.
  Niet lullen in de ruimte,maar feiten..


  Maak melding
 9. Wat een reacties zeg ….

  Beste koen,

  Jou reactie is erg wanhopig. Heb je ooit in een MD11 gevlogen…ik weet het zeker, NEE. deze kisten vliegen dagelijks naar de Antillen Amerika en naar het verre en midden oosten.
  Deze kisten zijn heel goed en zeker geschikt voor pbm. dus hoef je niet naar Frans Guyana te gaan

  KLM gaat 5 keer per week vliegen naar pbm met de MD11. er gaan 294 passagiers aan boord dat is 130 minder dan de 747. Dus reken maar uit wat het verschil is. Ze moeten meerdere vliegbewegingen maken om het aantal te compenseren. Waarom ze niet met een 747 vliegen is een raadsel.

  Het enige wat ik me kan voorstellen, dat de KLM personeel steeds minder kan vliegen (ipb)met de MD11.
  Ik ben benieuwd wat de werkelijke bedoeling hiervan is.

  lange


  Maak melding
 10. No.2,Wat typ je daar man,is het zo erg met jesteld,dat je je igen volk de dood toewenst,of beter gezegd dat je mensen de dood toewenst?
  Surinamers zijn meest haatdragendevolk tegen hun eigen mensen,sorry de goeden niet megerekend.
  De 1 stelt de SLM niet bomvol zit,zeker is hij niet in de gelgenheid om een ticket door hard werken te bekostigen.Een reis naar Suriname vakantie zowel noodgevallen moet je blij zijn als je een plekkie vind,SLM of KLM maakt niet beiden zijn bomvol.
  Wat frustratie met sommigen kan doen,ongelooflijk.
  Maar tja, zulk soort blijven in hun slavenmentaliteit stikken.
  Nog 1 ding zulk soort vakantiegangers als no1 en 2,worden weggebonjourd uit Suriname ,het deze die de Surinamers als 3e rangsburgers proberen te behandelen.


  Maak melding
 11. ps,Waarom hoor je Turken niet zo praten over hun nationale trots?Zie de gecrashte vliegtuig ll.
  Je zal een Turk nooit zo horen praten:Wie wil er dood met Turkisch Airlaines.
  Ze blijven hun vertrouwen behouden in Turkisch Arlaines en vliegen als het een lieve lust is.No2 Ga een cursus RESPEKT leren bij de Turken.


  Maak melding
 12. Men kan zeggen wat men wil,maar als de Surinamers geen gastvrije mensen waren,zou het passagiers aanbod van de K.L.M.niet toenemen.Het wordt zaak dat de S.L.M.hierop inspeelt en zij het niet overhaast beslist,een toestel aanschaft waar zij tot in lengte dagen plezier aan kunnen beleven.


  Maak melding
 13. Ik ben met verschillende maatschapijen naar su gevlogen KLM martinair en slm ik het vleigen met de slm het beste goede verzorging en vriendelijker personeel dus ik denk dat slm niet sheeft te vrezen ze meoten gewoon de vluchten ook opvoeren wat er gaan sreeds meer mensen naar su en als slm het bedrag van de ticket iets lager houd lijkt het mij geen probleen om die kist vol te krijgen.

  @ lucy ik ben het met jou eens dat sommige surinamers altijd negatief zijn over hun eigen land, volk of regering dat moet inderdaad stoppen, positief en opbeurend moet het commetaar zijn alleen al als steun voor al die lieve mensen in su die het al zwaar hebben, wees trots op de slm er komen toch weer 2 kisten bij ter uitbreiding dat is positief zeuren over het toestel dat ze niet kunnen verkopen is onzin uiteindelijk zal hij toch worden verkocht.

  En dat de tickets inderdaad duur zijn heeft niet te maken met uitbuiting de kosten op deze route zijn hoog dat komt omdat er vanuit su weinig vrachtmee komt(goederen voor export etc) dus alle kosten moeten gedekt worden door de opbrengsten van de stoelen dat maakt het duur en dan ook nog het seizoen gebonden zijn dus duurdere tarieven op drukere tijden maar dat doen alle maatschapijen over heel de wereld, dus waarom slm niet dan?


  Maak melding
 14. laat zoveel mogelijk oude of nieuwe kisten landen,is goed voor de werkgelegenheid en de staatskas wordt ook gespekt,hierdoor kunnen nog meer regerings functionarisen op snoepreis en familiebezoek in het buitenland.


  Maak melding
 15. @1: Komt door de “klantvriendelijkheid” van de SLM. Ik heb vaker gereisd met de SLM en het is me opgevallen dat er bepaalde figuren bij de SLM werken die doen alsof dat bedrijf van hun PA is en de MINI-STER uithangen, terwijl ze gewoon een fkng luchtbediende of controleur zijn. Omdat ik het niet zo breed heb reis ik met de SLM, maar de dag dat er betere tijden voor mijn portemonnee aanbreken is het vaarwel SLM.


  Maak melding
 16. bakramang je tekst veel het doet niemand wat met hoe veel maatschapijen je bent gevlogen het enige wat men wilt is dat die pijs omlaag gaat punt wat inport export verhalen


  Maak melding
 17. Beste mensen,

  De KLM zal verlopig nog de baas zijn op deze Mid-Atlantische route omdat de meeste Surinamers negatief ingesteld zijn over hun eigen maatschappij. De MD-11 actie getuigd van kosten besparing,(ook voor de Ipb’ers).
  Persoonlijk vind ik de service en prijs van de slm beter.In Juli gaan we met de SLM naar Su(€220 goedkoper dan kl per ticket!!), heb al eerder met ze gevlogen en vond het prettig.Eten is ook beter dan de KLM. Aanschaf van triple sevens is een goede actie, hopelijk komen ze. Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Eerste stap praat positief over de SLM.We zitten allemaal op deze forum, maar uiteindelijk gaan we toch naar su.En daar is de SLM een onderdeel van. Natuurlijk hebben ze verkeerde keuzes gemaakt.Ze hadden gewoon een kist moeten Leasen.Geen slimme actie van ze geweest. Kijk nou even naar de Antillen,zelfde continent nota bene vlieg je langer vanaf ams en toch is het goedkoper in vergelijking met Su.De KLM heeft daar als enige concurrent Arke. Ik steun ze, want ik ben geen dief van mijn eigen portemonnee.En daar ik weet dat het goedkoper kan,zelf in de maand augustus kan je al voor 640 all in naar cur, in dezelfde periode heb ik gekeken kost het voor su met de KLM!!1100eur.En met de SLM let op 930.Dus voor degene die de KLM beter vinden en het fijn vinden hun eigen maatschappij af te kraken, all the best. Ik kan beide betalen, maar ik walg van het beleid van de KLM wanneer het om de route ams-pbm gaat.
  Kondre mans en liefhebbers van het land, ung tang bung..


  Maak melding
 18. ik ben het volkomen met je eens no 17 en 11
  ik ben 2 keer per jaar in suriname , ga altijd met de slm , ik ben zeer te vreden over de service.


  Maak melding
 19. SLM wil Airbus A340 inzetten op Mid-Atlantische route

  Geplaatst: 19/03/2009

  Paramaribo – De national carrier van Suriname, de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), is in volle voorbereiding om haar vloot aan te passen. Zo zal ze voor de Mid-Atlantische route, bij deze uitbreiding een A340 Airbus inzetten. Dit zei minister Richel Apinsa van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) gisteren voor aanvang van de ministerraadsvergadering (RvM).

  De aanpassing heeft verder te maken met de koop van 2 kisten van het type 737 waarmee ingespeeld wordt op de behoefte aan meer regionale vluchten. Het is de bedoeling dat in de periode mei/juni de eerste kist al operationeel is. De tweede 737 kist zal in de periode oktober/november operationeel moeten zijn.

  Verder bevestigt de minister de informatie dat de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM) op de Mid-Atlantische route Paramaribo- Amsterdam een kleinere kist, de MD-11, zal inzetten die meerdere vluchten gaat uitvoeren. De MD-11 vervoert ruim 400 passagiers per keer, maar verhoging van de vliegfrequentie betekent dat er ook meerdere passagiers overgevlogen kunnen worden naar Suriname. De vliegcapaciteit zal met de inzet van deze kist naar alle waarschijnlijkheid worden opgevoerd van drie naar vier vluchten op weekbasis.

  NF-assembleelid Tjan Tilakdharie van de vaste commissie van TCT zegt in een reactie blij te zijn met de ontwikkelingen binnen de luchtvaart. De vlootverbetering en uitbreiding waren vaker aangekaart tijdens openbare vergaderingen van het parlement. Hij meent echter dat er vanuit de gemeenschap meer begrip zal moeten komen voor de operaties van de SLM , die er het beste van probeert te maken in de luchtvaartsector. Volgens de TCT-minister is het proces van uitvoering al in een gevorderd stadium. Slechts de administratieve handeling moet nog plaatsvinden


  Maak melding
 20. Effe dimmen sommige dommies. Effe het volgende:

  – Nu: 3 x 424 (747-400) = 1272 pass./week

  – Straks:1272/294 = 4,32 dus 5x MD-11 vluchten i/d hoop alle 5 vluchten vol te krijgen

  – Feit De MD-11 niet verwarren met de DC-10.
  Een veilig toestel de MD-11 = Vernieuwde/opvolger DC-10

  – De 747-400 wil de KLM inzetten op “Westerse routes”. De 747-400 is moderner/jonger dan de MD-11, en men weet dat de SLM een verouderde 747-2300 gebruikt.

  – Men weet da tde SLM straks een 777-200 gaat gebruiken dat per vlucht ook minder passagiers kan hebben dan de 747-300.

  Dus: Gewoon een stategische besluit van de KLM en op SME een ouder type toestel inzetten danmen op dit moment gebruikt. Idem op de Antillen route gedaan.

  Verder voor de onwetenden die een hoop onzin uitkraaien: De huidige 747-300 v/d SLM wordt gewoon in prima conditie gehouden door de KLM onderhoudsdienst, dus qua veiligheid hoeft U zich niet druk te maken. Het enige probleem voor de SLM ? Dat toestel ZUIPT TEVEEL, en de SLM heeft teveel mensen in dienst ofwel veel geregeld spul vanuit het SPA (politiek partij) bolwerk.

  Geen weldenkend persoon zal het nu in zijn hoofd halen zo’n 747-3000 aan te schaffen, dus de SLM zit met een aardige gebakken peer (vrees ik)

  Dus hopelijk nu alles helder voor een ieder en vooral zij die nogal wat ONZIN uitkraaien.


  Maak melding
 21. @ anton wat ik wilde zeggen is dat de slm niet een of ander 2e rangs maatschapij is maar misschien wel beter in zijn service is dan die andere op die route dus dat is positief. en jij hebt het over dat je alleen maar wil dat de prijs omlaag gaat nou dat leg ik je uit: GAAT VOORLOPIG NIET INDERDAAD VANWEGE HET GERINGE VRACHT VERVOER UIT SU de dkking van de kosten moeten dus alleen van de stoelbezetting komen als er meer vracht meekomt gaat de prijs vanzelf omlaag nu nu moet er teveel gecopeseert worden dus je kan wel botweg zeggen dat intereseert mij niet maar dat zijn de feiten.


  Maak melding
 22. Mensen laten we nou eens positief dingen inzien, want in het begin werd er ook geroepen dat de huidige SLM een doodskist zou zijn….of niet surinamers??????
  Zijn die mensen die dit soort dingen roepen afgestudeerde werktuigbouwkundige of zo????
  Zolang je niet met een toestel, wat volgens de meeste levensgevaarlijk is,hebt gevlogen kun je er ook niet over oordelen. En het enige waar sommige Surinamers goed is zijn is nl het be- en veroordelen.
  Een paar jaar geleden heb ik zelf in een klm toestel gezeten waarvan de motor een knallend geluid in de lucht maakte, waardoor we terug moesten vliegen naar Amsterdam, is dat dan ook meteen een doodkist SURI’S, hou toch op.
  Heeft ooit iemand daar wat over geschreven ????
  Dus volk denk ff lekker na voordat jullie je zogenaamde oordeel uiten.

  Vida


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES