zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinam Airways raakt Boeing 747-300 niet kwijt

Surinam Airways raakt Boeing 747-300 niet kwijt

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 mrt – De SLM kan maar geen koper vinden voor de Boeing 747-300. Volgens minister Richel Apinsa van Transport Communicatie & Toerisme, TCT, is het de voornaamste reden waarom het toestel nog niet van de hand is gedaan. Toch zal het er vroeg of laat van moeten komen.

Het brandstofverbruik is veel te hoog. Als het meezit zal in tegen eind van het jaar een Boeing 777-200 worden aangeschaft. Dat wordt het toestel voor de Mid-Atlantische route. Volgens Apinsa past dit in het streven naar efficiënter management. De regionale routes krijgen een grotere rol in de bedrijfsstrategie. De aanschaf van twee vliegtuigen moet in dit kader worden bezien.

Binnenkort zullen de routes op onder meer Trinidad, Curaçao, Aruba en Miami vaker worden aangedaan. Het betreft lease toestellen, wat scheelt in de operationele kosten. Het bedrijf wil met een speciaal plan uit de rode cijfers raken. Met de herkregen toegang tot de Amerikaanse markt, komt dit een stapje dichterbij. Aan grootschalige personeelsafvloeiing wordt voorlopig niet gedacht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

45 REACTIES
 1. als er geen koper te vinden zijn,dan maar terug naar de oude samenwerking met de klm. mist de slm geen geld heeft om een veel jongere kist te kopen om de route pbm-ams-pbm.vice-versa te kunnen onderhouden.

  koper of geen koper die kist zou je toch een keertje moeten afschrijven.

  dit is een kwestie van,hoe ga je om met je passagiers/klanten.dan bedoel ik hiermee te zeggen,dat de passagiers zich veilig moeten voelen en geen nodeloze risico riskeren.

  de slm moet oppassen dat de bezetting niet terug loopt.niemand wil tegenwoordig in een verjaard kist vliegen.
  ook moet de slm haast maken,willen deze hun klanten behouden


  Maak melding
 2. Enkele jaren geleden kwam ik thuis van het werk deed de televisie aan om vervolgens te kijken naar het zes uur journaal.O,wat was ik trots!Mijn Suriname had eindelik een eigen boeing 747-300.Gekocht uiteraard met eigen centjes.Dat vliegtuig had nog geen seconde gevlogen of het werd aan de ketting gelegd:Door Nederland op de internationale luchthaven Schiphol.Toen ging bij mij een lampje branden.Hoe kwam een Boeing gekocht door Suriname op Schiphol terecht,vroeg ik mij af.Toen kroop het aapje uit de mouw.Nederland had als zo vaak een derde wereld land een afdankertje door zijn derde wereld strot geduwd.Het toestel voldeed niet aan internationale luchtvaart eisen.Kunt U het nog volgen?De verkoper van de boeing keurt het vliegtuig na het afsluiten van de transactie af.En nu wordt de Boeing te koop aangeboden.

  Mevrouw de Minister,een vliegtuig dat teveel brandstof verbruikt is uit de tijd en mij bekruipt het gevoel,dat U met deze boeing in Uw maag zal blijven zitten.

  In Uw enthousiasme hebt U zich blij laten maken met een dooie mus.Anno 2009 verkoopt en koopt men verkeersvliegtuigen,die aan internationale milieu eisen voldoen.

  De vraag die zich bij mij aandient is het vliegtuig al afbetaalt,en hebt u winstemaakt?

  Heeft Suriname de expertise in huis om te weten hoe het reilt en zeilt in de internationale luchtvaart sector.Mevrouw de Minister,het doet mijn Surinaams hart bloeden om te moeten constateren dat wij Surinamers ons steeds in de luren laten lichtje door de voormalige kolonisator.


  Maak melding
 3. Ik heb zojuist gereageerd op het verkopen ven de boeing 747-300.Daarbij heb ik een schrijffout gemeekt aan het eind.In plaats van leggen, heb ik lichtje geschreven.


  Maak melding
 4. Ga door God gegeven bovenkamer gebruiken…niemand ..geen enkel land wilde dit type vliegtuig kopen…alleen domoren uit Suriname.

  Dan moet jij mij nu wijs maken en vertellen aan wie jij het straks kwijt raakt…juist je raakt het alleen aan een domoor Surinamer kwijt of een buitelandese oplichter..als hoe het zo vaak met het land gebeurd.

  En waar wil jij personeel onderdak geven als de Chinees heer en meester is door hebzucht van eigen zogenaamde leiders.


  Maak melding
 5. Men moet de vele “IPBers” die als ballast op elke vlucht meegaan drastisch verminderen en als de 747-300 niet verkocht kan worden moet men dit vliegtuig ombouwen tot toeristische attractie achter Zanderij!!!!Brengt ook geld in het laadje.


  Maak melding
 6. Ik vraag mij alleen af hoeveel er toen op prive rekeningen van SLM topper/s is/zijn gestort toen SLM die sloop-kist kocht van KLM.

  LAAT een onafhankelijke commisie een onderzoek doen naar de koop toen!


  Maak melding
 7. Die sombololo mi-nis-ter die we bezitten heeft vorig jaar een jaar verslag gevraagd van de directie s.l.m. tot nog toe nooit enig antwoordt gekregen..

  En dan nog van een ondergeschikte onder zijn/haar beleidt vallende directie onderdeel.

  Dus kun je zelf de conclutie trekken wat voor een figuur deze mi-nis-ter is mijn mening is letterlijk waardeloos..

  Maar geld maakt blind en blijven ze gewoon zitten beter kan het niet in surbo..


  Maak melding
 8. Het komt ervan als wij ons telkenmale blij laten maken met een dode mus.

  Reeds bij de aanschaf van dat toestel werden er kreten in die richting gehoord dat het om een miskoop zou gaan.

  Die ptata’s hebben ons een oud- en brandstofslurpend beestje in de maag gesplitst, die wij nu aan de straatstenen niet kwijt kunnen.

  Dat krijg je in een land waar op geen enkele wijze wordt geluisterd naar mensen, die het kunnen weten.

  De put komt veelal voor demping in aanmerking wanneer diverse kalveren al verzopen zijn.
  Hoe verder?


  Maak melding
 9. Hoe weet ik dat de top van de SLM de waarheid spreekt over de rode cijfers?

  Al jaren mogen de ministers en het parlement niet in de boekhouding kijken. Ze leveren geen jaarverslagen in. Fraude ten top. De minister wacht al een hele tijd, op inzage in de stukken. Er bestaat toch een rechter zou ik zeggen. Maar nee, partij belang gaat boven landsbelang. Dit komt ook mede omdat de minister van justitie nog steeds de anti-corruptiewet niet heeft doorgevoerd. Hoe transparant is het bedrijf dan. Ik geloof ook niet dat ze het vliegtuig niet van de hand kunnen doen. Het gaat om de prijs die ze ervoor willen hebben.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 10. Mensen;

  Er was al een koper voor de kist, maar door het getreuzel van ze is de koop niet doorgegaan. Voor de 777 is er een bod gedaan maar er was geen ruimte voor een njang voor derden dus ging dat ook niet door . Om Etops gecertificeerd te worden had men ook moeite mee weant men moet volgens bepaalde richtlijnen werken die bij dit bedrijf zoke is. Het wordt leuker.

  Ronald


  Maak melding
 11. De Crises maakt dat het nu een goed moment is om een nieuw toestel aan te schaffen. Immers de prijzen zijn flink gedropt. Vergelijk het maar met de aankoop van een woning. Je nieuwe grotere woning kan wel 20% in prijs gedropt zijn. Omdat de meeste groter gaan wonen is het geen probleem dat ook de prijs van de oude woning met 20% gedropt is.

  Maar voor de 747-300 bestaat het risico dat hij – voorlopig – helemaal niet verkocht gaat worden. Bij huizen blijft de vraag vrij constant. De luchtvaart is echter sterk conjunctuur gevoelig. Business trips zijn met 30% of meer terug gelopen. Vakanties zullen ook iets teruglopen.
  Het gevolg is dat planes met een hoog brandstof gebruik overbodig worden. De 747-300 kon dan ook wel eens 2 jaar stil staan voor dat er een koper is, als die al gevonden wordt.

  Lijkt mij dat de SLM er van uit moet gaan dat ze voor de keuze staat waar ze de komende 2 jaar het toestel parkeert. Op Pengel of een van de speciale luchthavens in de USA waar letterlijk 100-en oude toestellen staan.


  Maak melding
 12. Ik zie die kist regelmatig als ik voorbij rijdt langs schiphol. Wat een prachtig ding op het eerste gezicht, trouwens geen slechte reclame voor SLM, gratis, want er rijden honderduizenden auto’s langs per dag. Wat het niet zal kosten zo’n ligplaats.

  Er staat geen bordje Te Koop op, mischien is dat wel een goed idee.

  Je kunt hem ook op Marktplaats.nl zetten kost maar E20.00 euro met een mooi fotootje.

  Nederlanders zijn niet dom, ze geven niet zomaar kraaltjes, spiegeltjes, kadootjes en afgeschreven roestbakken weg.

  Voor degene die dit na de opkomst van de VOC het nog steeds niet wisten.


  Maak melding
 13. Ik denk dat suriname zich meer moet gaan richten op zuid amerika als een soort van door voer station voor passagiers richting europa ectra op dit moment .


  Maak melding
 14. Een keuze voor de 777-200 lijkt mij op dit moment geen verstandige keus. Met dit type vliegtuig heeft al een crash en een bijna crash plaatgevonden. Oorzaak: ijsvorming in de brandstofsystemen !! De fabrikant van de motoren Rolls Royce is nu bezig met de ontwikkeling van nieuwe motoren.
  zie volledig bericht hieronder:

  Google Luchtvaartnieuws
  ‘Pas motor Boeing 777 aan ter voorkoming van ijsvorming’ (foto)

  13-03-2009

  WASHINGTON – De Trent 800 motor die gebruikt wordt als krachtbron voor de Boeing 777-200 moet worden aangepast. Dat advies geeft de Amerikaanse onderzoeksraad voor de transportveiligheid (NTSB) aan de Europese en Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. De maatregel is volgens de NTSB nodig om nieuwe incidenten met ijsvorming in de brandstofsystemen te voorkomen.

  Door de opbouw van ijsdeeltjes in het brandstofsysteem maakte een Boeing 777-200 van British Airways in januari 2008 een crashlanding vlakbij Londen Heathrow. Tijdens de nadering van het vliegveld vielen beide motoren uit, omdat het ijs de toevoer van kerosine blokkeerde. In november vorig jaar viel door hetzelfde probleem een van de twee motoren van een Boeing 777-200 van Delta Air Lines uit.

  Aangescherpte procedures om ijsvorming te voorkomen of op te lossen gaan de NTSB niet ver genoeg. In sommige gevallen kunnen namelijk alsnog gevaarlijke situaties ontstaan, stelt de organisatie in een verklaring.

  De enige veilige oplossing is het herontwerpen van het onderdeel in de Trent 800 waar de ijsvorming optreedt, aldus de onderzoeksraad. De NTSB vindt dat motorbouwer Rolls Royce het onderdeel moet aanpassen en opnieuw moet laten certificeren. Als het aan de NTSB ligt wordt de modificatie vervolgens binnen een half jaar aangebracht op alle toestellen die met de Trent 800 zijn uitgerust.

  http://www.luchtvaartnieuws.nl/news/?id=28978NTSB doet onderzoek naar motoruitval Boeing 777-200ER D
  IJsvorming leidde tot ongeluk met Boeing 777 British Airways


  Maak melding
 15. Suriname is een land in ontwkkeling en geen land van WELVAART. Willen wij bij de grote jongens behoren, dan is het niet de kunst vliegtuigen aan te scaffen die een heleboel kosten met zich meebrengen, maar verstandiger is te investeren in ons vliegveld.Suriname is namijk vrij gunstig gelegen in de luchtwelvaart zowel voor zuid als midden amerika.Laten wij nou de landings rechten vrijgeven en afzien van de KLM monopolie positie. Hier kunnen wij veel meer aan verdienen, tevens wordt Suriname ook nog internationaal bekend. De prijzen worden goedkoper en toerisme neemt toe. Hierdoor komt er ook geld vrij voor de gezondsheidszorg en scholing.
  Denk daar maar over na.


  Maak melding
 16. Er zijn vast wel een paar kopers in sommige Afrikaanse landen.Congo is een mogelijkheid.Maar de in de meeste Afrikaanse landen vliegt men met hypermodern materiaal uit Europa,Amerika en Rusland.


  Maak melding
 17. “Aan grootschalige personeelsafvloeiing wordt voorlopig niet gedacht.”

  lang leve de smerige surinaamse politiek

  raj

  Beste man,

  Zoals je mischien weet heeft Su geen sociale dienst of UWV die uitkeringen gratis verstrekt als men werkeloos is!!! Uit sociaal oogpunt vind ik het dan ook goed dat men niet zomaar mensen ontslaat die dan in de goot dreigen te komen!!!


  Maak melding
 18. Wel de mensen die zijn aangenomen uit politiek oogpunt.Er lopen heleboel rond bij de SLM die uit hun neus vreten,vooral mensen van aipensa haar soort,amofo heeft ze toen blindelings aangenomen.
  En inderdaad,de IPBers,die gaan wanner ze het willen mee,hoogseizoen of niet,ze mogen altijd meevliegen.De Minister van Financien heeft het reeds breeduit gezegd ,ik ben niet van plan de IBPers hun vakantie te betalen, maw hij is/was niet van plan de SLM financielesteun te geven,daar bleef het bij en die Baviaan die doet er ook niets aan.Geen wonder dat ze dit toestel niet kunnen betalen,paisa nahe.
  Er werken meer dan 5000 mensen daar,waarvan meer dan de helft voor niets.
  Tot nu toe,afkloppen,heb ik beregoed met de SLM gevlogen ,en blijf het doen ook.


  Maak melding
 19. Ik vraag mij af, wanneer is deze boeing aangeschaft?
  Was hij toen al zo veroudert?
  De prijs was die toen redelijk of veel te hoog?
  Dan hoor ik kreten van: Die ptata’s hebben ons een oud- en brandstofslurpend beestje in de maag gesplitst, die wij nu aan de straatstenen niet kwijt kunnen.

  Hallo je diskwalifiseert het Surinaamse volk bij deze.
  Niemand dwingt niemand om die kist te kopen.
  En ga nu nit zeggen het is de schuld van de ander.
  Huur gewoon een team in van specialisten die een goed objectief en onafhankelijk advies kunnen geven en ga niet op de eerlijke blauwe ogen van de verkoper af, die zijn evenveel waard als de eerlijke bruine ogen van een Surinaamse verkoper.

  Of: De verkoper van de boeing keurt het vliegtuig na het afsluiten van de transactie af.En nu wordt de Boeing te koop aangeboden.

  Dit is domheid ten top, je keurt toch eerst een auto voordat je die koopt?
  Moet je het dan anders doen met een vliegtuig dat vele malen meer kost?

  Of dit: Heeft Suriname de expertise in huis om te weten hoe het reilt en zeilt in de internationale luchtvaart sector.Mevrouw de Minister,het doet mijn Surinaams hart bloeden om te moeten constateren dat wij Surinamers ons steeds in de luren laten lichtje door de voormalige kolonisator.

  Nu wordt net gedaan of men in Suriname achterlijk is.
  Ik ben van mening dat men absoluut niet achterlijk is, maar dat er bepaalde mensen in Suriname van deze deal behoorlijk rijk zijn geworden ten koste van de maatschappij.
  Noemt men dit niet smeergeld of zo?

  Vaak liggen de zaken iets ingewikkelder dan je op het eerste gezicht zou zeggen.
  Gewoon een onafhankelijk onderzoek instellen naar de handel en wandel van de personen die toen bij de verkoop/aankoop van dit toestel betrokken waren.
  Kijk hun bankrekeningen na en zie of er veranderingen in leefstijl zijn opgetreden rond of na de datum van aankoop van dit toestel.

  Misschien komen we tot verrassende ontdekkingen.


  Maak melding
 20. Wat mijn broeders en zusters wordt verzwegen is dat er aandeelhouders zijn die het uitmaken of er verkocht wordt of niet.
  Deze info zal de gewone man of vrouw niet weten dan alleen de ingewijden en types alla de BID, gelederen.
  Maar, zoals Alibux, heeft moeten zitten, zo zullen anderen ook moeten zitten en vluchten, ho maar want de voorbereidingen zijn al geschied.
  Aangezien elke politieke partij zijn eigen contacten heeft bij de CIVD en G2, zijn de verraders ook op de hoogte.
  Na sroto unu wan sroto trawan, na sroto wi sa sroto yu.

  Stre def stre

  Tan bun


  Maak melding
 21. Maken jullie je niet druk er was eerder iemand op deze forum die in de tijd een oplossing zag voor goedkopere vluchten van en naar Suriname en hij had al een alternatief route ook uitgepluisd dus zou ik zeggen RAJ OF RADJ je hebt nu een kans dien een vergunning in voor de route Paramaribo, Amsterdam v.v. en huur het af bij de S.L.M. of doe een bod. Je zou misschien geluk hebben dat een boeiing huurt die zichzelf veel meer waard is. Misschien weten de mensen in Su. en/of Ned. dat er nog meer zit in de wanden van deze AIRBUS. En wees niet bang voor concurrentie want er zijn nog geen bieders op dit moment. Dat heb ik ook net laten informeren.
  THINK ABOUT THIS

  Tang Boeng


  Maak melding
 22. Beste mensen.
  De beste ataan aan wal.
  De kist heeft een tijd aan de grond gestaan i.v.m. registratie problemen die door de toenmalige directie over het hooft was gezien(Robby Lachmising) en niets met afkeuring te maken.
  De verkoop van de kist is net als met je auto.
  Verkoper en koper komen op het juite moment tot elkaar.
  Waarom ligt de hele wereld op zijn kop en zou Suriname gespaard blijven.
  Wachten is de beste remedie.
  De domoren onder ons kunnen altijd nog de boot pakken, kom nou


  Maak melding
 23. De 747-300 is niet echt gewild in algemene zin. In een periode waarin de olieprijs piekte, was dit toestel zelfs voor 1 euro niet te slijten. Gelukkig voor SLM hebben we nu van doen met zeer gunstige kerosine prijzen en kan SLM vooralsnog weer lucht happen.

  Dat SLM dit toestel niet zal kunnen slijten heeft van doen met de zich aan dienende onderhoudsbeurt die niet mals is qua kostenpost. SLM kan dit nimmer betalen, omdat zij nooit gedaan heeft aan een reservepotje hiervoor.

  Ik vraag mij af of gegeven de merites van deze lijn en de huidige omstandigheden, de lease van de 777-200 wel zo verstandig is. Ooit eens afgevraagd hoeveel passagiers maximaal kan worden vervoerd met dit toestel? De 747-300 ca. 460. KLM heeft een 777 300 ER en dat kan maximaal 425 vervoeren. Zij die veel interesse hebben in deze materie zouden er een rekenmodel op moeten loslaten. Ik durf te wedden dat de 747-300, ondanks zijn ongunstig verbruik niet slechter zal scoren dan de 777-200 er. Pas wanneer de olieprijs gigantisch zal stijgen,zal het een ander verhaal worden.

  Van Radja, je weet wel die ene gast die voorgesteld heeft om met zijn alleen dit ‘varkentje even te wassen. Met de nadruk op ‘Samen’


  Maak melding
 24. slm laat zic teveel door de klm commmanderen en moet zelfstandig aandelen uitgeven voor enkele 200 miljoen euro; waarmee 2 toestellen zelf gekocht kunnen worden met een lease restant aflossing…….ijsvorming in de brandstof toevoer of niet; dood zul je toch een keer moeten gaan, of het dan in het vliegtuig plaatsvind is nog te bezien, maar als je je geboorteland wilt bezoeken dan is dat de enige manier, want de oranje nassau gaat er niet meer heen…


  Maak melding
 25. Heel gemakkelijk minister Richel Apinsa van TCT., zet het op “marktplaats” en laten ze bieden (lafoe).Anders ben je het na een eeuw de “kist” nog niet kwijt en dat is vragen om meer problemen, want de “markt” zit tjok-vol “betere” kisten die ook te koop zijn aangeboden.


  Maak melding
 26. Van Radja, je weet wel die ene gast die voorgesteld heeft om met zijn alleen dit ‘varkentje even te wassen. Met de nadruk op ‘Samen’

  ‘alleen’ moet zijn:Allen


  Maak melding
 27. Ik zou geen 777 gaan kopen , tehoog kosten plaatje ,de 737-400 kun je inderdaad gaan leasen omdat die nieuw reeds iets van 50 miljoen usd kost.

  schaf gewoon een paar 767 (waarmee Martin Air naar Suriname vloog) alias “de big glider” aan die vind je voor nog geen 10 miljoen usd van het bj 1985(vrij jong voor vliegtuigen) en ze hebben ook bewezen zonder motorvemogen nog veilig te kunnen landen.

  Doe het dit keer A.U.B. in belang van SLM en niet van persoonlijke belangen.


  Maak melding
 28. beste directie slm

  hierbij doe ik een bod op 747-300 van slm 100000 en dat nog in euro maar mag uw ter uwerzijde in s.r.d 100000.dan behoed ik suriname ook nog een ramp voor de toekomst met die doodskist 747-300.het is gewoon een kwestie van wanneer stort ie neer en de hudson zal ie niet tegen komen,maar wel de atlantic oceaan en dan maar hopen dar er een a la sullenburger de piloot is.


  Maak melding
 29. Er komt zoveel geld het land binnen toeristen. goudwinning, bauxiet, hout. aardolie. wat gebeurt er g.v.d. met al geld?????
  Het land is echt achteruit gegaan na de onafhankelijkheid. Die diklip bavenetiaan moet voorgoed terug naar ghana hij heeft land naar de malle moer geholpen.


  Maak melding
 30. Als ik Suriname was zou ik een MD11 kopen want die is niet zo duur als de B.777 en kan meer passagiers vervoeren.De KLM gaat binnenkort 4X per week met dit toestel vliegen en in het hoogseizoen 5X per week
  En isri nr6.Je moet niet uit je nek lullen als je niet weet wat IPB betekent.Ga het maar opzoeken.


  Maak melding
 31. Flash bericht!!!

  Ronnie Brunswijk heeft belangstelling voor het vliegtuig.
  Jullie weten dat hij ook eens piloot geweest is.En een familielid zit bij de SLM als commissaris.Deze doet daar ervaring op voor het straks op te richten ‘Golden Jungle Airways’. Wat zou dat dan een opluchting betekenen voor de SLM.
  MAAR IS DIT ERNST of LUIM?
  Srika


  Maak melding
 32. Ik heb een voorstel :plaats het vliegtuig op het Onafhankelijkheidsplein als monument ter illustratie van het slechte beleid van de verschillende Regeringen in het algemeen en de SLM in het bijzonder…….wel jammer/sorry voor de picolet- en twatwahouders ,want die moeten een andere plek zoeken voor de zondagmorgen….oh ja, de entree is gratis…………


  Maak melding
 33. als het waar is wat ik hier boven lees dat de slm geen jaarverslagen indient bij de regering terwijl het een staats bedrijf is dan is het tog zo helder … dat er gewoon mensen zijn die heel erg corrupt zijn en of geld jatten van het bedrij ik kan niet geloven dat de regering in zo een geval niks doet of krijgen die ook wat onder de tafel ?


  Maak melding
 34. Key injury: Steelers receiver Hines Ward suffered what was described as a neck injury late in the first quarter. He took a shot to the side of the head by Patriots’ safety James [url=http://www.officialliverpoolstore.co.uk/samed-yesil-jersey/]Samed Yesil Shirts[/url] Sanders and didn’t return. This will be something to monitor [url=http://www.officialliverpoolstore.co.uk/lucas-leiva-jersey/]Lucas Leiva Shirts[/url] [url=http://www.officialliverpoolstore.co.uk/jack-robinson-jersey/]Jack Robinson Jersey[/url] during the week. Update: During the post-game news conference Pittsburgh coach Mike Tomlin said Ward suffered a concussion during the game and that the receiver will be tested before being cleared to play.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES