KPMG ziet Suriname economisch best wel zitten

3

PARAMARIBO, 2 mrt – Accountantsorganisatie KPMG vindt Suriname economisch best wel de moeite waard worden. Dit zegt Victor Bergisch van KPMG Dutch Caribbean. De economie trekt behoorlijk aan. Dat valt onder meer af te lezen aan de vraag naar diensten van KPMG.

Die vraag is alleen maar toegenomen sinds de verbetering van het economisch klimaat de afgelopen jaren. Vrijwel alle grote bedrijven in Suriname raadplegen KPMG. “Er is nu veel vraag naar onze diensten”, zegt Bergisch tegenover de Ware Tijd. Nu het de goede kant op gaat en ook de perspectieven verbeteren, kan wat buitenlandse inbreng geen kwaad. Externe expertise invoeren, moet leidmotief worden.

Modern en vooral transparant opereren moet vanzelfsprekend gaan. Dat de Surinaamse wetgeving achterloopt, mag geen argument zijn. “Werken volgens internationale regels moet. Bedrijven moeten hun jaarboeken presenteren volgens gangbare normen”, aldus Bergisch. Suriname kent nog geen wet op jaarrekeningen. Maar als bedrijven willen overleven, zullen ze meer open moeten staan voor zakenpartners en consumenten.


3 REACTIES

  1. die vraag is alleen maar toegenomen sinds de verbetering van het econimische klimaat de afgelopen jaren.dan moet je toch een rund zijn op terug te willen naar zeer slechte tijden van toen, van onze economie.


    Maak melding

  2. Mijnheer Victor Bergisch heeft wel een berisping achter zijn naam staan van het Nederlands Instituut voor RegisterAccountants (NIVRA) wegens grove fouten in de beroepsuitoefening. Ik weet niet of KPMG Suriname als een banananrepubliek ziet, dat ze dit soort lieden tot directeur van KPMG Suriname maken?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.