zaterdag, mei 25, 2024
HomeNieuws uit NederlandNederlandse eenheden op cursus in jungle Suriname

Nederlandse eenheden op cursus in jungle Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het Nederlandse Korps Mariniers is gisteren begonnen met de ‘Jungle Warfare Course 2009/1’ in Suriname. Het Kenniscentrum Militair Optreden onder Extreme Omstandigheden verzorgt de opleiding die open staat voor 11 Luchtmobiele Brigade, het Korps Commandotroepen en het Korps Mariniers.

De Jungle Warfare Course duurt bijna 6 weken en bestaat uit 2 delen. Het eerste omvat de ‘Jungle Movement & Survival Course’ (JMSC). Hierin leren de militairen om te leven, bewegen en te overleven in de jungle. De JMSC staat open voor alle krijgsmachtdelen.

Het tweede deel is de ‘Jungle Warfare Course’ waarin de eenheden leren vechten in de jungle. De militairen voeren onder andere een pelotonsaanval (life firing) uit. Ook ‘riverine operations’ en ‘anti-ambush drills’ worden beoefend. De Jungle Warfare Course eindigt met een Final Exercise van 9 dagen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

33 REACTIES
 1. Wanneer komen Surinaamse eenheden hier voor een stevige winter (jungle)cursus(Extreme Omstandigheden).

  Men kan dom blijven, straks krijgen deze lummels een stevige pakslag in de jungle van de vreemdeling.

  Opa Ruro Pseudo lobi din tori disi…WAT EEN LEVEN voor een land en volk.


  Maak melding
 2. Er zal binnenkort een z.g.n. noodtoestand worden afgekondigd in Suriname en deze nederlasndse militairen zijn er voor nodig om de orde te helpen handhaven.De eigen militairen zijn niet te vertrouwen dus vandaar de z.g.n training van de Hollanders.
  Bouterse moet worden opgehaald en dat zal niet zonder slag of stoot vermoed men…Het kan spannend worden.Tenslotte zullen er ook geen verkiezingen worden gehouden vanwege de noodtoestand.!!!!!!


  Maak melding
 3. Daar zijn ze weer die jantjes
  wat hebben ze voor ons meegebracht
  een plunje zak met oude kleding
  en wat afgedankte ransoen en ka kies
  waneer mogen onze jongens in nederland
  een training volgen minnister van defensie


  Maak melding
 4. straks gaan ze weer spoken zien in het binnenland .want als je aan achtervolgingswaazin lijd dan zie achter iedere boom een militair.
  paranoia bouterse, simons.


  Maak melding
 5. Leer din man fa din musu fu gi you pai-pai baka di. Unu tan suku probleem gi trawan.

  Tan nanga na don du….Rede jij krijgt een paar stuivers waar niemand van wijzer wordt.


  Maak melding
 6. Mentor jr: jammer he, dat het geen plunje zak met euro’s is. Wat neem je zelf mee volgens mij helemaal niets als je in Nederland uberhaupt een militaire opleiding zou volgen.
  Dus waar hebben we het over.


  Maak melding
 7. politiek steekspel
  op deze manier ging het in 1949 met de engelsen.toen deze met opzet de wapens voor de joden hadden gestationeerd.hebben de joden deze zogenaamd overmeesterd en israel bezet gehouden tot op heden.

  als je je vriend wilt leren kennen,geef hem macht.
  en dit is gaande met het nieuw front


  Maak melding
 8. In Nederland betaald je voor alles en krijgt niets foe soso, laat die “gasten” vele euro’s neertellen voor de faciliteiten die Suriname van moeder natuur heeft gekregen. Het “inspecteren” van de troepen bij het Binnenhof, mooie woorden bij de koffie en een schouderklopje alleen vullen de lege magen niet.


  Maak melding
 9. mijn god alex neem je je zelf serieus toen bosje de macht had heeft bouterse hem leren kennen en toen bouterse de macht had heef suriname hem leren kennen daarom moet de kiezers ervoor zorgen dat deze twee nooit meer aan de macht moet komen in suriname
  dag knappe alex wat zullen de joden om je lachen als ze je tenminste begrijpen
  Glenny


  Maak melding
 10. Het is jammer hoe Vene als een echte Katibo Nengre het land aan de Nederlanders weggeeft. Wat een schande toch, die nederlanders die de Sruinamers zo vernederen op schiphol worden zo goed geholpen om ons nog meer te vernederen.


  Maak melding
 11. laat alex onze landgenoten vertellen wat die cubaanse militaire adviseurs deden in suriname. vertel de mensen wat bishop kwam doen en wat er is gebeurt na zijn vertrek.alex vertel ook dat toen de amerikanen bouterse serieus hebben gewaarshuwd dat het afgelopen moest zijn met grote aantallen cubaanse militaire adviseurs in het leger wat er toen gebeurde hoe snel ze suriname moesten verlaten .@ hey rambo wat doe je dan met bouterse die heeft onze eigen landgenoten wreed vernederd en onderdrukt??


  Maak melding
 12. de bovenstaande glenn is niemand minder dan een van onze siamees
  hij schroomt zelf niet om de naam glenn tot glenny om te toveren.
  wetende dat hij ons hiermede iets wilt vertellen.

  heb toch een beetje respect en probeer anderen niet tot een soort spot’popki te bombarderen.

  dus meneer de onrustzaaier DU nu weet ik,dat je 100% goed ziek bent.


  Maak melding
 13. Isri schreef:

  Er zal binnenkort een z.g.n. noodtoestand worden afgekondigd in Suriname en deze nederlasndse militairen zijn er voor nodig om de orde te helpen handhaven.De eigen militairen zijn niet te vertrouwen dus vandaar de z.g.n training van de Hollanders.
  Bouterse moet worden opgehaald en dat zal niet zonder slag of stoot vermoed men…Het kan spannend worden.Tenslotte zullen er ook geen verkiezingen worden gehouden vanwege de noodtoestand.!!!!!!

  isri

  Dat moeten ze dan maar snel doen, misschien keert dan de rust weer terug


  Maak melding
 14. @Mentor jr
  Lopen jullie niet alrtijd hard te schreeuwen dat er niet gebedeld mag worden? Wat doe jij dan nu? Er is gewoon netjes een bedrag afgesproken klaar uit. Sukkel.

  @isri & Alex
  Gelukkig ijn jullie niet representatief voor SME. Anders waren we er nog erger aan toe dan een soort van Afganistan waarin psychiatrische patienten los lopen.
  Ga toch hulp halen bij het LPI.


  Maak melding
 15. Ach ja,
  Ik gun het die jongens hoor om met hun 4-ton’ers en Laro’s wat rond te scheuren in het linkse verkeer en wel zonder kachel. Zo meteen is het toch weer koukleumen geblazen.


  Maak melding
 16. GOED NIEUWS!
  Eindelijk zwaargeschud, om indien nodig de drugsbaronnen,helpers,kartellen in SURINAME een enkel reis te geven richting HEMEL. Groetjes God en zijn Helpers uit trinidad,canada,Guyana etc etc etc.


  Maak melding
 17. GOED NIEUWS! Eindelijk met zwaargeschud die drugsbaronnen en helpers met vertakkingen in onze lekkere suriname indien nodig een enkel ticket te bezorgen richting het paradijs, waar alle straten van GOUD zijn en waar er noooooooooit meeeeer pijn is. Groetjes van GOd in Suriname, Trinidad,Guyana, Belgie ETC ETC ETC XTC.


  Maak melding
 18. †_neus,
  hoe informatief zijn jou reactie
  je doet echt als een viswijf of moet ik jou ook rekenen als te zijn een patiënt uit wolffenbuttel.


  Maak melding
 19. Ҡ_neus,

  Alex”

  Hoe heeft men dit bericht kunnen plaatsen?

  Dat men elkaar om elke reactie met grof “geschut” benadert, is tot daar aan toe.
  Maar een kruisje plaatsen voor de naam van iemand die nog leeft, is werkelijk bar en boos.

  Kinderen gedragen zich vaak volwassener dan menig volwassene.


  Maak melding
 20. Surinaamse soldaten op wintertraining in Noorwegen of Zweden, de zogenaamde noordflank van de NATO. Wie gaat dat betalen?
  Ha ha ha, ik zie die slapjanussen al met hun uitrusting.


  Maak melding
 21. @NEUS
  uit welk gedeelte van mijn schrijfven haal je uitdat er gebedeld wordt hebben onze jongens ook niet het recht op ook in het buiten land ervaring opdoen
  toen bouterse er was gingen ze naar cuba brazil of niet soms ze hebben niet eens een goeie uitrusting ze hebben geld gekregen wat heef defensie met dat geld gedaan vertel op weet je het nee dus dus ga maar verder met uit je neus balletjes te draaien
  PS wie geef je het recht om anderen een patiënt te noemen


  Maak melding
 22. sommige mensen hier reageren walgelijk, en onsmakelijk. probeer jou gelijk op een andere manier te halen alex maar niet deze manier.kinderachtig alex je hebt bij mij verbruikt .discussie is leuk maar niet op deze manier met kruis je ben zielige domme mannetje en achterlijk mannetje .


  Maak melding
 23. Bedelen kan bedekt of openlijk zijn:

  wat hebben ze voor ons meegebracht
  een plunje zak met oude kleding
  en wat afgedankte ransoen en ka kies

  Wie zo reageert ziet dit bezoek niet als een professioneel en zakelijk iets maar denkt in termen van kadotjes krijgen!!

  Wie daarin tegen zakelijke relaties voor ogen heeft neemt aan dat dit bezoek gewoon zakelijk geregeld is. SME biedt de bakra’s gewoon een jungel training aan en heeft daar een prijskaartje aan hangen. Lijkt mij heel logisch en gewoon.
  En maar gelijk voor dat we daar weer een hoop gestegel over krijgen: Bij het testen van het legervoertuig was de situatie iets anders. SME stelde feitelijk vooral de openbare weg beschikbaar. Er was niet echt een goed omschreven verhandelbaar product en ja moet je het zoeken in de sfeer van wederdiensten.


  Maak melding
 24. @Prema.

  Geeft gewoon de aard van het beestje weer.
  1. Durft dit anoniem te doen.
  2. Heeft geen enkel respect voor zijn medemens.
  3. Kan niet tegen weerspraak, moet altijd zijn zin hebben.

  Ach hij is niet de enige SME die met dit euvel rondloopt zullen we maar denken. gelukkig geldt ook in dit geval soort zoek soort dus zijn ze eenvoudig te monitoren door anti terreur eenheden, ed.
  Jammer alleen dat ze zo ongestoord hun onzin kunnen verkondigen. maar ja dat is de keerzijde van de democratie. En liever dit dan terug naar de dictatuur.

  Wel ben ik van mening dat het genoeg reden is voor de moderator om hem een behoorlijk tijd te bannen.


  Maak melding
 25. @mentor laatste inversteringen van defensie waren nieuwe boten voor de marine voor kustbewaking en de rest zal gaan naar helicopters (dit laatste is nog niet zeker)

  Surinaamse milairen hebben in principe geen training nodig voor eventuele gevechten in europa of grondgebieden gelijkwaardig hieraan dus dit zou zonde van de tijd en/of geld zijn. de nederlandse militaire doen mee aan diverse NAVO missies dus vandaar deze trainingen.Ik ben het met je eens dat de uitrusting van het SU leger verbeterd kan worden maar ok, stel dat nederland het leger van su uitrustingen schenkt dan word het door negatievelingen zoals jij weer uitgelegd dat dit id om D.D.B te vangen en dat dat dan weer nederlands belang is en dus de reden van deze gift.

  En zo is er altijd wat!! maar nooit goed


  Maak melding
 26. @DU
  ben je bang voor een kruis ben je een vampier
  soms gege lafoe foeroe mie mofo
  en wie zijn sommige je verdraaid ook alles
  nu de militairen er zijn laten ze water gaan hozen in de straten van paramaribo de dijken in holland gaan straks ook stuk dan hebben ze al geoefend


  Maak melding
 27. Du,
  ook de vele onmaatschappelijke problemen, dat jij gekend hebben.zal je meer en meer moeten versterken om je leven tot een heel goed einde te brengen.

  ik weet ook zeker dat je mij vroeg of laat tot je beste vriend zal rekenen.
  probeer steeds positief te blijven en herhaal dit een paar keren.
  groetjes

  een volgende keer zal ik jou tekst en uitleg geven over dit symbool(†)nw stijl.


  Maak melding
 28. @ alex
  het spijt me voor jou mijn vriend zal jij nooit worden .
  ik heb waardering voor een aantal mensen hier die hun reaktie plaatsen maar daar hoor jij niet bij.jij had over een veertje weet je nog ? ik ga nog een stap verder mensen die hun hele hand in de kont van een dictator steken voor die mensen zal ik nooit waardering kunen hebben.normen en waarden , respect zijn voor mij heel belangrijke onderdelen ik het leven .zaken die moreel verwerpelijk zijn moet je niet verheerlijken om jou gelijk te halen. bespaar jou de moeite ik hoef geen uitleg van jou.


  Maak melding
 29. geen van de zombies,dat hier zitten te mopperen over anderen.hebben zeker geen gezin en zijn blijven steken in ouderwetse tijd.

  met een beetje moeite kan deze nog veel meer leren van de huidige tijd.
  want alleen de dooie kunnen zich niet aanpassen.wij levende moeten ons altijd blijven aanpassen anders word je een zombie


  Maak melding
 30. word tijd dat jij jou aanpast aan deze tijd want jij verdedig nog steeds barbarij en anargie .wie is in de tijd blijven steken?.. ja klopt jij ja .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES