zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenNatuurGuyana wil lobby met Suriname voor carbon credits

Guyana wil lobby met Suriname voor carbon credits

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 mrt – Guyana wil samen Suriname optrekken in het pleiten voor meer steun voor het natuurlijke milieu. Dit zegt de Guyanese minister van Landbouw, Robert Persaud. Met name de lobby tegen de onrechtvaardige carbon credits moet gezamenlijk ondernomen worden.

Beide landen verdienen beter dan genegeerd worden door de internationale gemeenschap. “Onze inzet voor behoud van de biodiversiteit moet beter beloond worden. Nu worden selchts de landen beloond die weer bomen planten op verwoest gebied”, zegt Persaud. Dus hebben beide landen veel meer aan elkaar als hun inspanningen gebundeld worden.

Nu wordt nog op eigen houtje getracht er het beste van te maken. “Vaak met weinig succes. Suriname en Guyana beschikken over uitgestrekte gebieden ongerept regenwoud. Dat zou miljarden dollars kunnen opleveren als we het allemaal kaal zouden kappen. Nu doen we dat niet, dus mag dat best beter gewaardeerd worden. We staan voor grote economische en sociale uitdagingen en daar is geld voor nodig”, aldus Persaud.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Met deze onbetrouwbare gasten moeten wij niet een halve deal ondernemen. Zij hebben ons het zuiden bezet middels diefstal en het noorden zonder slag of stoot gekregen, via een z.g. equidistantielijn?


  Maak melding
 2. Gecontroleerd kappen met herbeplanting is volgens mij zeer goed te doen. Het duurt wel decennia voordat je weer kan kappen.

  Als je wacht totdat het westen toestemming geeft om te mogen kappen dan kan je lang wachten. Intussen waren de jonge plantjes al uitgegroeit tot bomen, waar ecologisch gekapt zou zijn.

  Wacht niet op toestemming van het westen maar neemt zelf initiatief.


  Maak melding
 3. Maak er een geschil van en maak het aanhangig bij een Internationaal Tribunaal.Dan doet Sur.mee.Uh.. sorry, dan verdient de juiste persoon: de staatsadvocaat, adviseurs enne misschien ook die twee?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES