vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname krijgt zorghotel Nederlandse bejaarden

Suriname krijgt zorghotel Nederlandse bejaarden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 mrt – Het Royal Care Residence hotel opent over niet lange tijd zijn deuren. Volgens initiatiefnemer Radjender Thakoersingh moet onder meer een alternatief worden geboden voor de zorg in Nederland. Het hotel is een soort antwoord op de problemen in de Nederlandse zorgsector.

Of het nu om een vakantie gaat in de tropen of als het gaat om deugdelijk, direct beschikbare opvang, het zal in Paramaribo bereikbaar zijn. “De zorg in Nederland staat onder druk. We gaan van sober naar somber, er dreigt een tekort aan intramurale zorg”, zegt Thakoersingh. De faciliteiten in het hotel worden dan ook helemaal gericht op de speciale behoeften van bezoekers.

Onder meer komen een rolstoelvriendelijk zwembad en een internetcafé. “De zorg in Nederland voldoet niet altijd aan de verwachtingen. We willen in een behoefte voorzien en aan een oplossing denken voor Nederland. Hier kan gebruik worden gemaakt van betaalbare zorg”, aldus Thakoersingh. Ook Surinaamse ouderen mogen gebruik maken van de faciliteiten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Ja .goed initiatief.maar laten we eerlijk zijn.wat is het hoofddoel van de heer Thakoersingh
  Het gaat naar mijn mening om de hoge euro die de Zorgverzekeraar geeft per patient
  Dus het draait om geld en winst en geen andere doel


  Maak melding
 2. Oke radjendre , hoop dat je slaagd in je missie.
  Alleen hoop ik dat je een van de mensen bent die het ook goed gaat doen.
  Laat het niet halverwege hangen.
  Onze oudjes hebben die zorg ook nodig!
  SUCCES


  Maak melding
 3. @Jurist Sarabdjitsingh

  Moet ik daaruit concluderen dat jij je rechthulp gratis en voor niets aanbied? Ben jij zo’n filantroop die SME tot ontwikkeling wil brengen door gratis en voor niets een nuttige bijdrage te leveren?

  Of ben je gewoon één van die vele krabboes die allen maar komen kankeren en zich groter voordoen dan ze zijn door Jurist in hun nickname op te nemen? Waarschijnlijk ben je ook geen koelie maar is dat alleen maar gedaan uit smaad-politieke overwegingen.


  Maak melding
 4. Beide landen hebben er voordelen aan.

  Suriname krijgt meer werkgelegenheid, valuta en moeten lokale mensen opgeleid worden.

  Nederland zal minder betalen dan wanneer deze bewoners in dure NL tehuizen verzorgd zouden worden.

  De bejaarden zullen niet 9 maanden per jaar hoeven, te kou kleunen, aardappelen met boerenkool te eten.. Maar gewoon eigen eten.

  Ik zie alleen maar voordelen en ik ben ervan overtuigd dat er veel vraag naar zal zijn indien er meer bekendheid aan komt.

  Gefeliciteerd, een grote stap in de goede richting. Wie weet zit ik ooit ook in zo’n zorghotel, waar ik absoluut geen bezwaar tegen zal hebben.

  Gefeliciteerd.


  Maak melding
 5. Ik vind het een heel goed idee van deze meneer en hoopt det hij hier heel goed over heeft nagedacht. Zoals je weet is bij ons Surinamers bekend dat de ouderen altijd heel veel te klagen hebben en dan moet je niet zo negatief erover gaan doen, want dan kun proces na proces verwachten en wat betreft dhr.nr.1 die zich jurist noemt een graantje meepikken. Mocht het ook zo zijn deze heer een echte jurist is vind ik hem heel stom en de reden is elk ondernemer begint met ondernemen als hij of zij zelf ziet dat er brood in zit anders heeft het geen zin en hoopt een beetje duidelijkheid naar deze fake jurist te brengen.

  Tang Boeng.


  Maak melding
 6. Ik vind het idee van de heer Radjender Thakoersingh niet slecht. Is het zo dat oude mensen zo hun land willen verlaten om in naar hun vreemd land te willen wonen zonder contacten met hun familie te hebben.Ik ben zeer vele oude mensen tegen gekomen die hun oudere dagen in Spanje door brachten maar naar zekere tijd weer naar huis wilden. Gezegd je kunt geld verdienen met zulke projecten niet slecht, maar denk er zelf over na zou je in de leeftijd van 83 jaar naar een vreemd land willen verhuizen?


  Maak melding
 7. Er zijn veel senior Nederlanders van Surinaamse afkomst die graag terug willen naar Suriname, maar vaak zijn ze bang dat de medische zorg in SME niet optimaal is.
  Als je ze kan overtuigen dat de medische en verpleegkundige zorg steeds beter wordt dan krijg je het zorghotel gauw gevuld.
  Dhr Thakoersingh, het is een goed initiatief.


  Maak melding
 8. beste Neus
  blijkbaar heb jij geen neus om zaken te doen.je schrijf maar gewoon wat je denk
  en ik schrijf namelijk de realiteit
  doe jij iets gratis op deze wereld

  Het vogeltje zingt als het gebekt is


  Maak melding
 9. Eindelijk een heel goed initiatief voor onze ouderen, in je vaderland oud worden en gebruik maken van de nederlandse medische zorg. Ik wens Dhr. Thakoersingh heel veel succes met zijn missie.
  (ps. jurist Sarabdjitsingh of is het een sharabie heeft zeker zijn diploma gekocht.

  Radha


  Maak melding
 10. Ik denk dat jullie een ding niet willen of kunnen begrijpen….die NEUS is gewoon een knetter gekke…daarom maak je niet druk.

  Het moet toch duidelijk zijn dat hij/zij een FRONT figuur moet zijn alleen maar domheid en gekheid moet jij daarom verwachten.


  Maak melding
 11. het initaitief van de heer Thakoeringh verdient een pluim en liefst een standbeeld in Paramaribo. We weten uit veel onderzoek dat Surinamers veel chronische klachten hebben die wonderwel verminderen als mensen weer terugkeren naar land van herkomst.Is het niet fijn om deze mensen kwaliteit van leven te bieden in een passende omgeving, in je eigen cultuur waar je jezelf kunt zijn. Zijn Surinaamse drive is de reden dat hij zijn nek uitsteekt om iets moois te laten landen in suriname.


  Maak melding
 12. het is iets moois, maar het zou mooier zijn als sommige Surinaamse verpleegsters, broeders en werkers die er daar zullen werken worden omgeschoold hoe ze met mensen moeten omgaan. ik hoor die tori al, Pae yere te yu wan K, wakti yere mi abing druk. wante her dey ye K of Baba if yu no wan nyam a nyang dan yu nafu nyang. Als je nog goed ter been bent is een niet al te dure oplossing bijvoorbeeld verzorgd worden in Suriname door een jongere familielid met een redelijke woonruimte. deze krijgt dan salaris van de Nederlandse staat. om de zoveel tijd wordt je naar een speciale kliniek (door Nederland bekostigd)gebracht voor onderzoek. de familie zorgt goed voor je, eten op tijd kleren gewassen, gestreken. ze zullen goed voor je zorgen, want no mang if opa of oom klari salaris klari tu. Het is maar een idee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES