Curaçao wil steun Suriname voor intrede Caricom

8

PARAMARIBO, 24 feb – Curaçao ziet graag steun van Suriname tegemoet bij zijn pogingen toe te treden tot de Caribische Gemeenschap, Caricom. Dit zegt de Curaçaose gedeputeerde van Toerisme en Economische Zaken, Eugene Rhuggenaath. Suriname’s steun is uiterst belangrijk.

Vanwege de gedeelde geschiedenis en de gemeenschappelijke taal wordt des te meer op Suriname gerekend. “We rekenen op de steun van Suriname”, zegt Rhuggenaath tegenover Radio 10. Formeel is er weliswaar nog geen contact geweest met Surinaamse politici. Kennelijk wordt gewacht tot de formalisering van realisering van de status aparte. Als dat eenmaal geregeld is, wordt het spijkers met koppen slaan.

Deelname in regionale organisaties moet versterkend uitwerken. “Curaçao wil een eigen identiteit hebben. Maar ook als buurland moeten we meer betrokken zijn bij de ontwikkeling van de regio. Als je een rol wil spelen, moet je betrokken zijn bij de Caricom. We willen tenminste geassocieerd lid worden. Het maakt de markt ook open voor onze industrie en dienstverleners”, aldus Rhuggenaath.


8 REACTIES

 1. De Caricom bestaat uit niets anders dan wat rotsformaties in de Atlantische- en Caraibbischezee met min of meer redelijke- tot mini staatshuishoudens, zo daar sprake van is.

  Daarbinnen zijn- en zullen wij altijd een vreemde eend in de bijt blijven.

  Wat er in konkreto te “bijten” valt kan maar niet uit de verf komen.

  Anders dan dat ons duur opgeleid kader ons land stukjes bij beetjes zal verlaten zit er niet in.

  Zou Suriname zich niet wat meer moeten bepalen tot landen op het vaste land van Zuid-Amerika, waaronder Brazilie, Columbia, Venezuela enz.?


  Maak melding

 2. Samen staan we sterk. Er moet toch een keer een begin gemaakt worden om met de regio samen te werken en zaken te doen.

  Suriname kan goed aan de Antillen verdienen v.w.b. land en tuinbouw producten, mits deze niet verzadigd zijn met verboden chemicaliën, want dat is het vertouwen voorgoed weg.
  Dus, zorg dat de producten zo schoon mogelijk zijn. Hanteer dezelfde richtlijnen als die van export producten naar Europa.


  Maak melding

 3. Eugene Rhuggenaath.
  Curaçao wil een eigen identiteit hebben.
  hebben is een groot woord zonder inhoudt
  wel begin voorbereiding te treffen om Curaçao onafhankelijk te maken.

  yu wan teki sranan meki figifutu gi yu bakra bassi.begin eerst je los te maken van de stiefmoederlijke behandeling van je kolonisator.

  dan pas kan je over dit soort zaken komen praten.
  dit is meer een nederlandse Rhuggenaath dan een surinaamse Ragoenath.wie ben jij eigenlijk,als ik het vragen mag.


  Maak melding

 4. laat Curaçao dan eerst onafhankelijk worden. Curaçao is een gemeente van Nederland en hoort dus eigenlijk bij de EU. zij profiteren dan juist dubbel, van Nederland, EU en de Caricom. de bedoeling van de Caricom is dat de ONAFHANKELIJKE Caribische landen met elkaar samenwerken voor een beter economische resultaat.


  Maak melding

 5. @”Waarheid” je spreekt ONWAARHEID!

  Curaçao, is geen gemeente van Nederland!
  Curaçao is een zelfstandige deel van het Ned. koninkrijk.
  Bonaire, zal (als het doorgaat) straks een gemeente van Nederland worden, maar Curaçao niet!

  Zolang Suriname niet in eigen mensen gelooft zal het ook nooit wat met Suriname worden. Suriname gedraagt zich nog steeds onderdanig als tijdens de koloniale tijd.
  Suriname haalt alles van buiten terwijl er genoeg Suri-deskundigen rondlopen.


  Maak melding

 6. @Waarheid” je spreekt ONWAARHEID!

  Curaçao, is geen gemeente van Nederland!
  Curaçao is een zelfstandige deel van het Ned. koninkrijk.
  Bonaire, zal (als het doorgaat) straks een gemeente van Nederland worden, maar Curaçao niet!

  Zolang Suriname niet in eigen mensen gelooft zal het ook nooit wat met Suriname worden. Suriname, gedraagt zich nog steeds even onderdanig als tijdens de koloniale tijd.


  Maak melding

 7. @4: Waarom gun je het ze niet dat ze dan “dubbel” gaan profiteren? Als je geen “rasechte surinamer” bent, dan zou ik het niet weten.. je weet toch, die krabbenmentaliteit van je.


  Maak melding

 8. Suriname is nog maar sinds 1975 zelfstandig, en zelfstandig betekend dat ze dus op zich zelf zijn, eigen baas. heeft iemand wel door dat dat nog maar ongeveer 35 jaar is. Verwacht niet te veel van Suriname wij zijn ook nog maar beginners, daarom vereist dat wel respect. daarna steun.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.