zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieJustitieel onderzoek geweld in Zuid-Suriname

Justitieel onderzoek geweld in Zuid-Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 feb – Er komt een justitieel onderzoek naar gewelddadigheden tijdens de protestdemonstratie in Zuid-Suriname. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De wegbarricades van de goudzoekers zijn opgeheven. Maar er zijn gewonden gevallen aan beide zijden.

Maar liefst acht manschappen van de Mobiele Eenheid raakten gewond. Ook zijn twee burgers voor schotwonden behandeld in het ziekenhuis. “Er zijn ersntige strafbare feiten gepleegd. De procureur-generaal stelt een onderzoek in of die nu gepleegd zijn aan de kant van de overheid of door de demonstranten”, zegt Santokhi. Intussen herstelt het normale leven langzaam in de omgeving van Gros Rosebel Mines.

Het bedrijf heeft zich de afgelopen dagen tot mikpunt ontpopt van de naburige woongemeenschappen. Het tolereren van kleinschalige goudzoekers op de concessie van het Canadese bedrijf, is plots stopgezet. De regering wil zo snel mogelijk normalisatie. “We verwachten dat we het bedrijf zover zullen krijgen dat ze met de mensen komen tot een bevredigende oplossing”, zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

14 REACTIES
 1. Alles zal justitieel en anderszins diepgaand worden onderzocht. Ook de koelbloedige moord op neef Pinto zou worden onderzocht, nog lang voor het incidentje van die ex-militairen in Nickerie. De outcome wordt blijkbaar gerapporteerd aan de jorka’s.


  Maak melding
 2. Wat is dat nu weer voor geleuter van die mijnheer Santokhi, er is toch een contract met dat Canadese bedrijf? Laat nu eens naar buiten zien dat Surinamers ook betrouwbaar kunnen zijn. Afspraak is afspraak ! Als je dit niet wilt moet je ook geen contracten hierover afsluiten.


  Maak melding
 3. nou nou g1 probleem hoor arme kleine goudzoeker ga zo door n doe vooral je best,want wat deze surinaamse bevolking niet weet is dat niets,maar dan ook niets naar ze toekomt niet eens ‘1 cent stelletje mislukkelingen belet die jongens niet,maar steun ze wanneer vormen jullie een eenheid.de regering vreet lekker z’n centjes (BILJETTEN)op terwijl jullie creperen niemand in de samenleving heeft er profijt van maar ja!…werken jullie die jongens maar tegen dat is het enigste wat jullie nog kunnen doen.ipv daarvan kunnen jullie nog misschien een voorbeeld nemen,want voor zover ik het zie beschikken die lui over een echte vaderlandse liefde…(Patriot)en dat zegt al heel wat.het wordt eens tijd dat jullie dat overnemen of blijf kiezen voor deze slappe..*#!@? regering succes dreamers


  Maak melding
 4. Omdat er boslandcreolen daar in het gebied wonen, wist de regering niet dat er mensen daar woonachtig zijn en daarom hebben ze alles aan de Canadezen gegeven. Als er andere groepen daar woonachtig waren dan zou men wel van hun bestaan afweten. Wanneer deze zelfde jongens voor het criminele pad zouden hebben gekozen, inbreken enz, dan zouden anderen in de gemeenschap wel opstaan om te pleiten voor doodstraf, daar ze werken is het toch niet goed. Als ik het goed begrijp wil men graag dat ze op de criminele tour gaan, zodat ze kapot geschoten worden. Trouwens, dat doet men al met ze.Dit land zal nooit en te nimmer vooruit gaan. Er rust te veel vloek erop en dat creeren de goede leiders.


  Maak melding
 5. zo hoord dat onderzoeken wat er is gebeurd dan de schuldigen straffen.de tijden waar mensen vals werden beschuldig en van hun bed werden gelicht en zonder enige vorm van proces afgeslacht is gelukkig voorbij.god zij dank.er zijn wetten en regels waar iedereen zich aan moet houden.


  Maak melding
 6. Linkerom: de wereld laten zien,(jaja) als Afrika…. dat wij betrouwbaar zijn en elkaar gewoon als bewijs kunnen afslachten.

  Kom op mens gebruik de door GOD gegeven bovenkamer.


  Maak melding
 7. Ik krijg toch het gevoel dat de NPS gewoon als een stel jongens uit de jaren ’50 ’60…zijn blijven hangen.
  Neger mag niet werken…wachten op de wittebaas en GOD.

  Blakabrada is dit de wil van GOD of gewoon een paar zwarte mannen met witte hersenen die de boel lopen te verkopen.(liegen en bedriegen, huichelen fufuru wan heer gemeenschap)………WAT EEN LEVEN.!


  Maak melding
 8. In Suriname is het ene onrecht, het andere niet. In Suriname heersen blijkbaar verschillende soorten van onrecht. Het maakt wel degelijk uit wie of de actoren zijn, die dat onrecht begaan. De pitbulls rukken op bepaalde soort onrecht uit slechts. Dit is niet goed. Dit gaat vroeg of laat backfiren.

  In Brokopondo gelden weer andere rechtsregels dan in het Oosten des s’lands.

  Alleen op 8 december 1982 werden in Suriname de rechten van de mens vertrapt. Die “afgeslachtte-offers” alsgevolg van die opgezette oorlog behoorden althans behoren volgens sommigen gene dele tot de categorie mens.

  Wat maken wij ons toch in de rij der naties ongeloofwaardig maar bovendien onstervelijk belachelijk?


  Maak melding
 9. Wat denkt u dat u krijgt…de waarheid…ik vergis me….jij krijgt straks leugens te horen.
  Vertrouw daarop..men neemt een loopje met recht en wet….maar vooral eerst de boel stevig bedonderen…dat is helaas ons lot.


  Maak melding
 10. mensen die andere koelbloedig afslachten voor macht zijn naar mijn mening spychopaten, een land of bevolking zet zich zelf wereldwijd belachelijk als een dictator mordenaar mensen rechten schender drugs dealer mee mag doen voor de president verkiezing .en mensen maken hun zelf ook belachelijk als ze op deze forum roepen dat het clubje domme mensen aan het groeien is.over onsterfelijk belachelijk gesproken.


  Maak melding
 11. Wie gaat wie/wat onderzoeken???
  De Sarpa “prins” Santokhi heeft weer het hoogste woord. “Lintjesknipper” Venetiaan geeft niet thuis en denkt bij zichzelf: It’s better having him inside the tent pissing out, than outside the tent pissing in’.
  Een staaltje van neokolonialisme ten voordele van multinationals!
  Karma: Geen poging hoe gering ook, hetzij in goede of verkeerde richting, zal uit de wereld van oorzaken verdwijnen!
  Zelfs verwaaide rook laat sporen na.
  De peperplant zal immers geen rozen voortbrengen!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES