Digicel Suriname stuurt deel personeel naar huis

1

PARAMARIBO, 6 feb – Telecommunicatie provider Digicel Suriname stuurt ongeveer tien procent van zijn personeel naar huis. Dit meldt dagblad Suriname. Het betreft voornamelijk kantoorpersoneel. Volgens het bedrijf heeft de maatregel niets te maken met de concurrentie op de markt.

Nu de kaarten enigszins zijn geschut sinds de intrede van Digicel, zou juist het tegendeel worden gedacht. Na ruim een jaar open markt lijkt het marktaandeel van de drie providers min of meer bepaald. Logisch bekeken is dat een goede gelegenheid om het personeel te meten. Dat schijnt niet het geval te zijn. De maatregel heet deel uit te maken van het Vrijwillig Uittredingsprogramma, Vup.

Dit programma wordt momenteel wereldwijd toegepast door de Digicel Group. Personeel krijgt de gelegenheid vrijwillig te vertrekken. Hoeveel werknemers het precies zijn, wordt verzwegen. Kennelijk gebeurt dat om stragtegische redenen. Voormalig monopolist Telesur heeft vaker personeelsafvloeiing in het vooruitzicht gesteld. De winsten zijn al aanmerkelijk afgenomen sinds de liberalisatie.

1 REACTIE

  1. Nu de kaarten enigszins zijn geschut
    Hier wordt deze mening niet gedeeld. Er is grote kans op een vierde operator en indien de Telesur SMS blokkade ooit wordt opgelost, willen we wel eens zien hoeveel mensen voor de inferieure kwaliteit van Teleduur blijft kiezen.

    gr,

    joris


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.