Hoge Surinaamse onderscheiding voor hoogleraar

2

Op vrijdag 6 februari reikte de ambassadeur van Suriname een hoge onderscheiding uit aan prof. dr. Lex Peters van het LUMC. De gynaecoloog werd ter gelegenheid van de Surinaamse Onafhankelijkheidsdag op 24 november vorig jaar benoemd tot Officier in de Ereorde van de Palm.

Peters kreeg zijn onderscheiding omdat hij zich al meer dan vijftien jaar inzet voor de gezondheidszorg voor vrouwen in Suriname. Meerdere malen per jaar reisde hij naar Suriname om patiënten, voornamelijk met baarmoederhalskanker, te behandelen. Daarnaast gaf hij onderwijs aan studenten en artsen, adviseerde het staatsziekenfonds en het Ministerie van Volksgezondheid en stimuleerde het wetenschappelijk onderzoek in Suriname. Zo vond vorig jaar voor het eerst sinds lange tijd weer een promotie plaats aan de Faculteit Geneeskunde van Suriname.

Als voorzitter van het Female Cancer Program is hij nauw betrokken geweest bij onderzoek, training en healthcare-programma’s voor de preventie van baarmoederhalskanker. Dit heeft geleid tot een kosten-effectief programma dat nu door het Ministerie van Volksgezondheid en diverse NGO’s in Suriname wordt uitgevoerd.

Het Female Cancer Program is een samenwerkingsverband tussen de afdelingen Gynaecologie, Pathologie, Immunohematologie en Epidemiologie van het LUMC, en overheden, NGO’s en universiteiten in Suriname, Indonesië en Zuid-Afrika.

De Stichting Female Cancer Program maakt het mogelijk om activiteiten uit te voeren op het gebied van de preventie van baarmoederhalskanker en Sexual & Reproductive Health.


2 REACTIES

 1. Oh oh ! Op dit soort dingens is onze ceremonie meester gek op.
  Wat hebben jullie met Robert Mugha gedaan is hij zijn job, zijn lidmaatschap als ceremonie-meester kwijt geraakt.
  Ik stap naar de DNA en bij geen gehoor stap ik naar de hoogste RECHTER.


  Maak melding

 2. #1

  Weer eentje die onzin schrijft.Heeft helemaal geen betrekking tot het onderwerp.Weet totaal niet waarover het gaat.Zo negatief en zelfs geen haar beter dan een ander.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.