maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse munteenheid blijft voorlopig thuis

Surinaamse munteenheid blijft voorlopig thuis

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 feb – Voorlopig zal de Surinaamse dollar alleen nationaal als wettig betaalmiddel gelden. Dit stelt de Centrale Bank van Suriname, CBvS. Het besluit om meerdere munteenheden in de regio onderling inwisselbaar te verklaren, heeft geen betrekking op Suriname. Het is even pas op de plaats maken.

Suriname is nog niet zover de eigen munt regionaal vrij te laten. Wel mag geld van andere lidlanden van de Caricom lokaal worden ingewisseld. Het gaat onder meer om Guyana, Jamaica en de Organisatie van Oost-Caribische landen. Het besluit is meer een formaliteit. Geld van meerdere Caribische landen is al lang inwisselbaar in Suriname. Het aanbod is tot nog toe vrij beperkt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Ik vind het bijzonder jammer dat dit bericht wordt teruggefloten. Het leek mij ook al onlogisch in een situatie waar goed opgeleide krachten hun scaarse $RD’s wel tien keren moeten schudden eer ze 1 keer uit te geven. This is no joke. Ding sma e pina. Quasi voorbeeldfiguren worden te kijk gezet omdat hun verwanten noodwendig lopen te bietsen. Waar blijft dan die welvaart en groei?


    Maak melding
  2. soms is lezen en begrijpen wat je lees een probleem voor een aantal mensen. dit bericht berust op indianen verhaal van een journalist hij heeft dit bericht naar buiten gebracht let wel zonder hoor en weder hoor , en niemand heeft niets terruggefloten . noodwendig???.maar ik heb vraag hoeveel keer moest jij het draien in de jaren 80 en 90 die doekoe. ding sma e pina maar iedereen heeft mobile fone op zak je moet prioriteiten stellen en jou handen uit de mouw steken , er zijn landen in oost europa waar ze het slechter heben dan in suriname, daar wonen ze met miljoenen in suriname zijn we nog geen half miljoen.1975 nog geen 28 jaren geleden hadden wij een van sterkste munt in onze gebied, mie boi.kritiek is goed maar probeer ook naar oorzaken te kijken dan kan je tot eerlijk conclussie komen .


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES