maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurBoekpresentatie 'Hosselen' van Michael Tedja

Boekpresentatie ‘Hosselen’ van Michael Tedja

-

Does Travel - naar Suriname

Het boek Hosselen van Michael Tedja wordt op donderdag 5 februari aanstaande gepresenteerd in de leeszaal van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), van 16.30-17.30. Auteur Michael Tedja zal voordragen uit eigen werk, en wordt geïnterviewd door schrijver/journalist Anil Ramdas.

De hoofdpersoon in dit boek, de hosselaar, neemt zijn Surinaamse achtergrond als vertrekpunt en gaat op zoek naar de wereld. Hij is schilder, schrijver, dichter, muzikant en curator van een internationale tentoonstelling in Nederland. Samen met een aantal geestverwanten uit de wereld van de kunst en zijn vriendin Floor ontplooit hij een fijnmazig web van verhalen. In achtenvijftig facetten bouwt hij met militaire precisie en op een levendige manier een huis voor zijn kunstwerken. Of zoals hij zegt: ‘Ik ben waar. Ik vuur vragen af nu mij na een lange, intensieve tocht duidelijk is geworden dat ik schoon ben. Prima in staat om mijn eigen wetten geldig te maken.’

De roman Hosselen is te zien als het opus magnum van Michael Tedja waarin alle facetten van zijn veelzijdig kunstenaarschap samenkomen. Hij schreef het in het kader van het Wakamanproject. Bij het boek zit ook een DVD. De uitgave is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het FBKVB.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES