zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomieStaatsolie Suriname houdt vast aan uitbreiding

Staatsolie Suriname houdt vast aan uitbreiding

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 feb – Staatsolie ziet niet af van zijn uitbreidingsplannen, de dalende inkomsten ten spijt. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. De aanpassing van de raffinaderij te Tout Lui Faut wordt normaal voortgezet. De inkomsten zijn weliswaar drastisch afgenomen de laatste maanden.

Door de sterk dalende prijzen voor brandstof in de wereld, is ook de export sterk in waarde gedaald. Toch is er voldoende reserve om de nodige investeringen te plegen. Dat is voornamelijk te danken aan strategisch handelen. “Het dividendbeleid is zodanig gevoerd dat het bedrijf de ruimte kreeg om zijn voorbereidingen te treffen voor uitbreiding. We weten dat het om een grote investering gaat”, zegt Rusland tegenover Dagblad Suriname.

Dus is ook voldoende geld vrijgehouden voor investeringen. Staatsolie wil vanaf 2012 de lokale markt volledig voorzien. In elk geval diesel, gasoline en kookgas moeten van eigen bodem komen. Voorlopig wordt voornamelijk zware stookolie geproduceerd. De grootste afnemer is bauxietmaatschappij Suralco. De rest wordt geëxporteerd naar Trinidad.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
  1. ik heb niets tegen een uitbreiding, maar de minister probeert ons zand in de ogen te strooien.dit heeft niks te maken met een of ander wereld probleem.dat het verbruikt van brandstof is terug gelopen.het is gewoon de suralco of trinidad dat een rol speelt en niks anders.

    ik geloof meer in een hogere waterstand op affoba waardoor de suralco minder stookolie nodig heeft.

    staatsolie ik zou zeggen ga gewoon door met de voorgenomen ontwikkeling.laat niemand ons onderdruk zetten.het gaat bijzonder slecht in america maar toch toucheren de directeuren van de verschillende banken aldaar grote sommen geld als bonus.wie houdt wie voor gek?


    Maak melding
  2. Het is inderdaad een goed plan dat de nodige investeringen worden door gezet. Staatsolie moet zich niet laten mislijden door surlaco en trinidad. en als de prijzen straks weer normaal zijn zal(hopelijk)de Surinaamse gemeenschap daar profijt van hebben


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES