donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse minister wint kortgeding tegen King

Surinaamse minister wint kortgeding tegen King

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 mrt – Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie heeft het kortgeding gewonnen tegen de Nederlandse advocaat Frank King. Volgens de rechter heeft King Santokhi inderdaad beledigd met recente uitspraken via Radio Nederland Wereldomroep, RNW, en plaatselijke media.

King zal zijn uitltingen over corruptie moeten terugnemen. Dat moet via zowel RNW als het dagbld De West. Hoewel de uitspraken in Nederland zijn gedaan, is de schade in Suriname toegebracht, vindt de rechter. Bovendien heeft King de grenzen overschreden van het recht op vrije meningsuiting. King zal moeten verklaren dat zijn beweringen in strijd met de waarheid zijn.

King beroept zich op beweringen van een cliënt. De cliënt, Diante de Lisle-de Jong, zegt dat Santokhi en andere kopstukken op het ministerie knoeien met vergunningen voor vreemdelingen. De Lisle-de Jong is hoofd van de Vreemdelingendienst, een afdeling van Justitie & Politie. Volgens Santokhi heeft zij zich van meet af aan verzet tegen pogingen het vreemdelingenbeleid te versoepelen. Ze zou op rancune uit zijn.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES