Weerstand tegen etnische subsidie Zuidoost

6

De Amsterdamse stadsdeelbestuurder Jude Kehla-Wirnkar (PvdA) wil een einde maken aan ‘ethnische subsidie’ in Zuidoost. Acht Surinaamse, Antilliaanse en Ghanese migrantenorganisaties in Zuidoost hebben jaren één miljoen euro subsidie voor diversiteit verdeeld.

Het geld kregen zij volgens Kehla-Wirnkar van het stadsdeel op basis van hun etnische achtergrond, zonder goede afspraken over de bestemming of een deugdelijke controle op de besteding.

”Uit niets viel op te maken of het doel van de subsidie werd bereikt. Zuidoost telt 130 nationaliteiten. Ik denk dat een meerderheid van de inwoners van ons stadsdeel niet merkt dat deze acht organisaties samen één miljoen euro diversiteitsgeld te verdelen hebben” aldus de stadsdeelbestuurder in Het Parool.

6 REACTIES

 1. Dus daar zitten al die NDP-ers die zo fanatiek op het forum reageren. Is het geld soms gebruikt om de werkeloze achterban van een PC en NDP indoctrinatie te voorzien? 😆


  Maak melding

 2. Ik ben blij dat “ER EEN EINDE KOMT A/D CORRUPTE PRAKTIJKEN” van etnische groeperingen. Immers van de “SUBSIDIEGELDEN” worden allen de “BEWINDVOERDERS” bevoordeeld
  en het zijn een handjevol familie’s en vrienden die “PROFITEREN”van die gelden.
  Denk maar aan de stichting van de heer BHOLA en de Stichting “VIKAASH” waarvan de familie LALJI profiteert van de Euro 10.000,– per maand aan subsidie wat de stichting aan krijgt.
  “DUS ONMIDDENLIJK STOPPEN MET SUBSIDIE VERLENEN AAN STICHTINGEN”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.