dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameNederlanders bereid voor Suriname te voetballen

Nederlanders bereid voor Suriname te voetballen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 jan – Nederlandse spelers van Surinaamse komaf zijn bereid voor Suriname te spelen. Dit zegt voorzitter Louis Giskus van de Surinaamse Voetbalbond, SVB. In weerwil van behouden reacties vanuit Nederland zelf, geven peilingen positieve reacties weer van de voetballers zelf. Het enige echte obstakel is binnen Suriname zelf.

Er is speciale wetgeving nodig en die is er niet. De wet staat het hebben van een tweede nationaliteit naast de Surinaamse niet toe. De regering wil nu de nuances en mogelijkheden overwegen. De SVB hoopt op een positieve uitkomst. “Er zijn spelers die bereid zijn op afroep Suriname te steunen. Het zijn tientallen”, zegt Giskus tegenover ABC televisie. De peiling is het werk van de Suriprofs.

Ook de KNVB is niet onwillig. “We werken in alle stilte. Voor ons voetbal zal het betekenen dat Suriname eindelijk op het wereldkampioenschap komt. Het wachten is op een wettelijke regeling.”, aldus Giskus. Het echte werk begint dan pas. “Je moet uiteraard toestemming zien te krijgen van de Nederlandse clubs.” Ook zal het Surinaamse team Europa bezoeken om het nodige kapitaal bijeen te spelen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. Ja……het werd wel tijd..
  We hebben teveel talent om voor een ander land te spelen. Nu in handen van staat om deze wet te veranderen. Er zijn meerde surinamers die hun dubble nationalitiet willen.
  Hoop echt dat dit verandert.


  Maak melding
 2. Voor het land Suriname uitkomen moet een grote eer zijn als wel te doen om groot-kapitaal na te streven. It’s a great honour to be a Surnamees! Wij gaan nog een paar mooie dingen meemaken in deze wereld. Watch my words.


  Maak melding
 3. Suriname is bang dat als elk Ex-surinamer weer de Surinaamse nationaliteit kan krijgen, zij het niet meer voor het zeggen zullen hebben, ze ook gelijke rechten gaan krijgen, zoals het kopen van huurgrond, stemrecht enz.enz..

  Als dit gaat gebeuren, let maar op hoe snel de prijzen voor huurgrond gaan stijgen en eigendomsgrond een beetje gaat zakken.

  Er zijn ook veel meer voordelen te noemen zoals mensen die eerder geneigd zijn om in hun geboorteland te investeren en zaken te doen. Dus alleen maar gunstig voor Sme, mischien wel nadelig voor de gevestigde eliten die minder macht zullen hebben daarna.

  Al met al een gunstig ontwikkeling want als de Suriprofs dubbele paspoorten krijgen dan mag de rest ook natuurlijk, anders is er sprake van discriminatie en ongelijke behandelingen.


  Maak melding
 4. En nu op naar WK 2014 in Brazilie. Is onze nieuwe trainer “Stanley Menzo of Winston Bogaarde”? Gaat me droom nog werkelijkheid worden? Suriname gekwalificeerd voor een eindronde WK???????????? Oeng set kon yerre!!!


  Maak melding
 5. Blij dromen meneer Giskus. De wil alleen is niet genoeg ; wat te denken van t nivo verschil dat zich zal manifesteren? t Zal tot frustraties leiden. t Nivo van de Suriprofs uit Ned . verschilt echt wel met dat van de spelers van t nationaal elftal. Moet je willens en weten de spelers dit aandoen ? Ik heb geen moeite met t idee op zich , maar t kan niet zo zijn dat t alleen geldt voor alleen maar voetballers die wanneer t op aankomt mogen opdraven. t Zal niet werken , dus moet er maar iets anders op gevonden worden. Gaat u met de hele SVB daarover brainstormen, wellicht komt er dan een model uit dat beteris voor de Surinaamse voetbal sport, because this one sucks.


  Maak melding
 6. Kleine correctie op opmerking 1
  Het talent wat in Nederland speelt zijn Nederlanders anders hadden ze geen dubbele nationaliteit nodig om voor Suriname uit te komen.


  Maak melding
 7. Ja nu zijn ze eindelijk aan het wakker worden.Het heeft heel lang geduurd.Suriname heeft heel veel verloren door het traagheid.Ik zeg, maak geen uitzonderingen op de regels geef elke Surinamer die het wil de mogelijkheid ook de Surinaamse Nationaliteit te hebben.Wat het voetbal betreft zou het een zeer grote up swing zijn voor het Surinaamse elftal een paar spelers uit goede clubs voor het land te laten spelen.


  Maak melding
 8. Ik hoop dat de Surinaamse regering eindelijk eens gaat begrijpen dat het NOODZAKELIJK is dubbele paspoorten toe te staan. Het zou niet een stap voorwaarts betekenen, maar een grote sprong.
  En wat de voetballers betreft: met inachtneming van de FIFA-regels zijn er in Nederland nog genoeg voetballers over die nog nooit voor een vertegenwoordigend elftal hebben gespeeld, dus voor die spelers is er een grote kans. Zelfs in de hoogste amateurafdeling in Nederland lopen er spelers rond die moeiteloos het betaalde niveau aankunnen (Willy Overtoom – Heracles bijvoorbeeld). Vergeet echter maar de namen als Babel, Emanuelson en meerdere. Zij zullen niet in aanmerking kunnen komen voor een plaats in het Surinaams nationaal elftal.
  Maar de toekomst voor Natio zie ik met belangstelling tegemoet. 2014 al misschien? Ik hoop het.


  Maak melding
 9. Wel de leeftijd onder de dertig houden want aan jongens die ouder zijn, heeft Suriname niets meer dan alleen oude glorie.
  Het is geen leeftijds discriminatie maar gewoon een rekensom om opportunisten tegen te gaan.


  Maak melding
 10. Ik ben erg verheugd met dit nieuws.Goed om te horen over deze positieve ontwikkelingen.Volgensmij wil Venetiaan zelf dit ooit nog meemaken,want a mang owru keba!Maaaaaaarrr,alhoewel er een positieve signaal vanuit Paramaribo te horen is vraag ik me af of die dubbele nationaliteit wel zomaar voor iedereen zal gaan gelden.Ik weet het niet,ze zijn er erg onduidelijk over.Maar de verkiezingsstrijd zal volgendjaar losbarsten en dus is het niet ondenkbaar dat de dubbele nationaliteit voor iedereen zal gaan gelden.Ik kan het me ook haast niet anders voorstellen!!Maar ja,benne benieuwd.Het is gewoon overduidelijk gebleken dat Suri “ingezetenen” en “SuriNeds” ONLOSMAKEND aan elkaar verbonden zijn en niets kan ons uit elkaar drijven!


  Maak melding
 11. niet alleen bij voetballers maar in het algemeen moeten de diaspora een belangrijke rol krijgen bij de ontwikkeling van suriname .men onderschat de kennis die hier rondloopt onder onze landgenoten .


  Maak melding
 12. Het “riekt” al naar discriminatie !!!
  De voetballers en hoog opgeleiden wél een dubbele nationaliteit, en de “gewone man” kan stikken!!!
  Óf allemaal of niemand!!
  De oudjes die hun laatste jaren in Sur. willen doorbrengen, moet je met “open armen ” ontvangen en juist d.m.v. een dubbel paspoort lokken. Die zijn goed voor de economie, ze hebben hulp in de huishouding , iemand die de tuin wiedt e.t.c. nodig. Maar het gaat nog heel lang duren voor men van de “kortzichtigheid” genezen is in Sur. Als je daar een bedrijf wil beginnen moet je over een “ezels geduld” beschikken, want voor je alle verguningen rond hebt, en dat zijn daar nogal wat, ben je minimaal 5 jaar verder!!! Dus “lieb’ a tori, brada”!!


  Maak melding
 13. Waarom wordt er zo op gereageerd.Toen Su noch een kolonie van Nederlands was hebben ze toch ook spelers die goed voetbalde toendertijd geselecteerd voor het nederlandse elftal.Ik denk zelf nu hoe het
  aangepakt zal worden met spelers die voor Su zouden willen uitkomen of geselecteerd wordt.
  In Nederland hebben ze alles wat ze wensen als ze geselecteerd worden qua verblijf tijdens hun trainingen enz. Kan de SVB dat ook, en waar ale ze zoveel geld die ze nodig zullen hebben,of is Sinterklaas of de kerstman bij hun langs gegaan met zakken vol met geld ipv pepernootjes of cadeau.Ik gun ze van harte en sta ook achter hun.Zoek een paar hele gulle sponsors en hoop dat alles naar wens voor ons Su zal verlopen,zowel voor de spelers en de supporters.

  Tang Boeng.


  Maak melding
 14. Wat is er verkeerd met de eigen kweek in Suriname? Kan iemand de fouten die gemaakt zyn by de laatste WK-voorronde analyseren en een aangepast trainingsprogramma opstellen. Jaliens heeft het niet slecht gedaan, als je ’t aan my vraagt. Had hy alle middelen ten dienste? WK moet een Surinaamse aangelegenheid worden en het moet kunnen.


  Maak melding
 15. Jos,je kletsen raakt kant nog wal.Balkenende was vorigjaar in Suriname en heeft met zijn ambtgenoot Venetiaan over deze kwestie gesproken.Er zijn uitzonderingen in de regel,deze kunnen namelijk op bepaalde groepen vallen en gewijzigd worden.Zou Venetiaan anders dan zo stom zijn om dit ter sprake te stellen als dit niet mogelijk zou zijn?Je doet net alsof we een stel idioten zijn!

  Natuurlijk weten beide heren goed waar het om gaat,anders zou de Nederlandse regering geen toezeggingen doen om de Suriname tegemoet te komen omtrent deze kwestie!Waarom heeft Beatrix trouwens ook een dubbele (Britse) nationaliteit hmm?Klopt ook niet he?


  Maak melding
 16. Jos,

  Ik heb me er niet erg in verdiept, maar hoe komt het dan dat bijna alle turken en marokkanen wel dubbele paspoorten hebben. Zelfs de burgemeester van Rotterdam aboutaleb heeft twee paspoorten. Volgens mij klopt die stelling van jou niet.


  Maak melding
 17. Paagal,

  Bij Marokannen/Turken die hebben bij de geboorte al (mede) die nationaliteit.

  De meeste surineds hebben nooit de Surinaamse nationaliteit gehad (geboren in NL) of hebben die afgestaan voor de NLse.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES