zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieConsumentenprogramma onderzoekt rijst uit Suriname

Consumentenprogramma onderzoekt rijst uit Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Op donderdag 22 januari a.s. is een nieuwe aflevering te zien van het RVU programma ‘De Keuringsdienst van Waarde‘. In deze aflevering van het consumentenprogramma over eten, is er aandacht voor ‘Lassie Toverrijst’ uit Suriname en brengt het programma een bezoek aan Suriname.

Een rijstland kun je Nederland niet noemen. Wel het land van de toverrijst. En eerder dan Uncle Ben hadden we hier Lassie. De Lassie van Lassie Toverrijst is 50 jaar geworden.

De Keuringsdienst van Waarde probeert met rijst te toveren(*) en gaat in Suriname vragen hoe dat moet. Want de toverrijst komt uit Suriname. Maar wat zegt Suriname? Met alle rijst kun je toveren, als het maar geen toverrijst is.

(*) De normale kooktijd van rijst is 18 tot 25 minuten. Dan is de maaltijd klaar. Met Toverrijst duurt dat ongeveer even lang. Het voordeel is echter, dat het koken maar acht minuten in beslag neemt (en dus aandacht vraagt) en dat je het dan een kwartier moet laten staan (en dan geen aandacht vraagt). In dat kwartier kan de huisvrouw de tafel dekken en andere dingen doen. Dat is de winst volgens de bedenker van Lassie Toverrijst.

‘De Kinderen van de Keuringsdienst’, donderdag 22 januari om 21.55 uur op Nederland 2.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES