zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse vakbeweging heeft eigen crisisissues

Surinaamse vakbeweging heeft eigen crisisissues

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 jan – De vakbeweging heeft zo zijn eigen uitdagingen te beantwoorden in het licht van de internationale financiële crisis. Het dreigende ontslag van arbeiders in de mijnbouwindustrie springt direct in het oog. Maar ook andere pijnpunten schreeuwen om een antwoord.

De vrij directe betrokkenheid in het beleid maakt het er niet makkelijker op. Onder meer is er de roep om werkgelegenheid. Die is luider dan ooit met het groeiend aantal jongeren die hun schoolopleiding afronden. Nu komt de crisis er bovenop. Het aanstaande vertrek van BHP Billiton kon niet op een slechter moment komen. Het werklozenleger zwelt ongemeen snel aan.

De directe confrontatie wacht toch in het afhandelen van de voorfase. Het onderhandelen over aan afvloeiingsregeling wordt een flinke kluif. De regering staat niet alleen in het willen voorkomen van gezichtsverlies. Minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen belooft afgevloeide arbeiders te zullen aannemen in het nieuwe staatsbedrijf Alumsur. Daar is meer dan de directe doelgroep mee gered.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Bestaat er nog zo iets als een vakbeweging in Suriname? Het moeten dan wel de laatste stuiptrekkingen zijn. Met name ambtenaren ontvangen sinds jaar en dag een hongerloon zonder dat de vakbond in het geweer komt. Met of zonder vakbond zijn mensen genoodzaakt om meerdere bazen te begroeten waardoor het reguliere werk er letterlijk bij in schiet. Hoelang houdt deze generatie het vol?


  Maak melding
 2. Je moet je eerst afvragen of suri. een vak-organisatie heeft.

  De lijders van de bonden zijn allen ambtenaren en in loondienst van de staat.

  Wie welke vak-bonds lijder komt op voor de belangen van het volk.

  Het zijn allen boeven die voor het eigen belang opkomen en hebben lak aan het volk.

  Het land zit totaal vast,omdat er geen enkele vorm van doorstroming is.

  Zie maar om je heen die beesten zitten op die stoel vanaf mijn geboorte.
  Ze willen niets weten van wijken om plaats te maken voor de jongere generatie.

  Vindt je het ook een wonder dat jongeren van ellende in het land zelfmoord plegen criminaliceren hoereren enz enz..

  Ik kan mij niet herinneren dat de overheid de laatste jaren een bedrijf of werkgelegenheid heeft gecriëerd in suri.,behalve dat er gratis goud hout wordt weggegeven alwaar de arbeiders voor een hongerloon moeten ploeteren en wel twaalf uren per dag.
  Deze oude rotten willen terug keren na 2010 als wat waar voor..

  Het hele team van el vene/ramsardjoe bestaat uit de meest voorkomende criminelen wat in de wereld voor komt.,,kijk maar in het parlement,de ministers praktisch alle ambtenaren de consulaten in het buitenland.

  Wat verwacht je dan van het volk..


  Maak melding
 3. natuurlijk heeft suriname vakbonden en die mogen opkomen voor de rechten van hun werknemers maar het is ook verstandig om in deze tijd van econimische crisis pas op de plaats te maken .de mensen die op deze forum twijfelen of vakbonden in suriname zijn wil eraan herinneren aan die tijden dat vakbonds mensen vermoord werden omdat ze opkwamen voor mensen rechten.


  Maak melding
 4. De ene idioot die gereageerd heeft valt door de mand. Hij is een van de andere groep die zit te watertanden om in die jangpattoe te komen in 2010.Hij hoeft niet de hele groep van Vene een sneer te geven hij zelf doet ook geen ene fluit voor het land.Het is haat en jaloezie en niets meer.Denk nuchter en speel geen Awarie domrie.je moet nog een aantal keren geboren worden om in de schaduw te lopen van Drs R.R.Ventiaan.Blijf bij die schurken boeven en moordenaars van je.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES