zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname wil regionaal filiaal UNDP huisvesten

Suriname wil regionaal filiaal UNDP huisvesten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 dec – Suriname is bereid het regionaal kantoor te huisvesten van het Ontwikkelingsprogramma van de VN, UNDP. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking. Het kantoor op Trinidad & Tobago wordt gesloten en er wordt naar een nieuw onderkomen gezocht. Suriname is een dikke kandidaat.

Andere landen hebben nog geen belangstelling getoond. Er wordt nog druk gelobbyd. “Van de VN is nog niet vernomen of ze definitief vertrekken uit Trinidad. Suriname was inderdaad als een van de landen aangemerkt om de regional office van Trinidad over te nemen”, zegt Van Ravenswaay tegenover de Ware Tijd. Hoe duur de onderneming wordt, is nog niet helemaal duidelijk.

De lobby loopt al enige tijd en sindsdien zijn alle diensten duurder geworden. Het cijferwerk moet nog worden aangepast. “Toen de exercities werden gemaakt, waren we zeker in staat de opvang te regelen”, aldus Van Ravenswaay. Onder meer moet de huisvesting op orde zijn en moet ook een deel van het personeel door Suriname worden betaald.

opening
Fernandes Express
BODO Party

7 REACTIES
 1. Goed werk van deze minister. Hij doet zijn werk in alle rust. Je hoort nooit over ophef of oproerige aangelegenheden rondom van Raavenswaay. Hij pakt gewoon de zaken structureel op, en hij zet stap voor stap een degelijk stuk werk neer. Als dit de nieuwe generatie politici van Suriname tekent dan is er hele goede hoop voor ons land.


  Maak melding
 2. In een land waar mensen letterlijk om de beurt moeten slapen willen wij de UNDP huisvesten. Laten we eerst beginnen om de eigen bevolking onder te brengen.


  Maak melding
 3. @Pinto
  Echt een looser reactie. Als UNDP komt dan huren ze een groot kantoor, nemen mensen in dienst, etc. Kortom het betekend een helehoop geld en werkgelegenheid.

  Kritiek moet kunnen maar dit is weer een typerend voorbeeld van een sukkel die er niets van begrijpt en ook nooit zal begrijpen. Een looser die slechts wil kankeren en onrust wil stoken. Het zou prettig zijn als figuren als Pinto zelf eens gingen inzien dat ze NIETS bijdragen en NIETS voorstellen.


  Maak melding
 4. Geef jouw eigen mening fokker-28. Blijf niet ten eeuwige dage ouwetakkenbossen op meningen van anderen. Wat is KONKREET jou bijdrage aan de ontwikkeling van Suriname? Niet ellen maar poetsen!


  Maak melding
 5. Ze moeten eerst kijken wat voor voordelen het voor Suriname zal opleveren, voorlopig moeten ze zelf een deel van het personeel betalen, zou het niet bewaakt moeten worden?? Is het geen risicogebouw, die mensen zijn toch in oorlogsgebieden??

  Vraag jezelf af waarom ze weg gaan uit Trinidad, waarom hebben andere landen (nog)niet gereageerd??

  Als het voor Suriname goed zou zijn dan waarom niet maar als het niets of bijna niets zou opleveren zou ik goed na denken.


  Maak melding
 6. ik zeg het vaak de beste surinamers staan aan wal .
  goed voor suriname want vroeger wou niemand zaken doen met een land die door militairen en drugs dealers werd geleid, deze minister maakt wel een goede indruk op mijn .


  Maak melding
 7. Het is geen slecht idee om het regionale filiaal van de U N D P zich in Suriname te laten vestigen? de vraag is zijn er aan zulke zaken geen hoge kosten verbonden? uit het artikel blijkt te zijn dat Sme voor een deel van de kosten moet staan. Gaat het om een honderd of meer personen dan weet je wel wat het zal kosten voor een arm land. In deze moeilijke economische tijd zou het niet beter zijn dat een van de landen uit het zelfde regio die economisch beter staan deze vestiging op zich te nemen? Ik zeg het nog mals het idee is goed maar de kosten worden te hoog.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES