Zes maanden cel geëist tegen Surinaamse politicus

26

PARAMARIBO, 11 dec – Het Openbaar Ministerie heeft zes maanden gevangenisstraf geëist tegen parlementariër Ronnie Brunswijk. Het steeds weer mishandelen van burgers mag niet ongestraft blijven, zei officier van justitie, Gloria Stirling. Brunswijk moet leren zich als ieder ander aan de regels te houden.

Dat de man steeds weer in de fout gaat, heeft gevolgen. Een deel van de strafeis, drie maanden, is voorwaardelijk. Brunswijk is al eerder veroordeeld wegens mishandeling. Ook heeft hij eerder tuchtstraf gehad van de Surinaamse Voetbalbond. Steeds weer betreft het zijn onvermogen af te blijven van andermans lijf. Zoals ook in alle andere gevallen, ontkent hij steevast iets te hebben misdaan.

Zelf denkt Brunswijk niet dat zijn gedrag te maken heeft met zijn oorlogsverleden. Hij geeft wel toe moeite te hebben zich te beheersen in conflictsituaties. In het parlement zijn verscheidene coalitieleden voor hun collega in de bres gesprongen. Hij zou niemand hebben mishandeld. Fractieleider Otmar Rodgers zegt Brunswijk wel te kennen gegeven te hebben dat zijn schandalen de coalitie schaden.

26 REACTIES

 1. suriname durft gewoon niets tegen de criminelen dat is alles.

  ze zijn allemaal vriendjes van de regering.
  Omdat ze allemaal geld krijgen van de criminelen.

  Waar gaat het naar toe met dit land.

  Ja SLM heeft een piloot die zuipt ,dus mensen pas op.


  Maak melding

 2. Goed zo!

  Daar hoort die ook thuis, het is niet voor niks een aap. Hij zal zich prettig voelen daar achter de tralie’s net als een kooi.
  Nu nog een paar bananen,hij blij en iedereen blij.

  Iedereen lult over Bouterse, maar Brunswijk heeft ook niet stil gezeten, hij was toch jungle commando?? Pikt hij niet gronden in?? Hij trok Doekhie onderuit en begon te slaan toch?? En nu ook weer bij het voetballen, hij denkt dat ie alles mag en kan.

  Ik heb nog nooit gehoord dat ie iets goeds heeft gedaan voor Suriname en zn burgers.


  Maak melding

 3. Angermanagement of leren omgaan met conflicten , hoe te handelen in conflict situaties zijn aan hem niet besteedt. t Is gewoon aard van t beestje, en gebombardeerd tot politicus of zakenman zoals hij zichzelf noemt , daar helpt geen lieve-moeder-meer-an.


  Maak melding

 4. Het zou het parlement of althans zijn medecompanen sieren als ze het O.M. in deze als voorbeeld nemen en de man simpelweg aanpakken en niet schijterig en nederig doen tegenover deze “Menace to society”,ballen tonen en zich distancieren van deze man,niet te spreken over een procedure starten om “meneer”uit het parlement te knikkeren.”meneer”verdient het niet om zichzelf VOLKSVERTEGENWOORDIGER te noemen.Oprotten met die handel.


  Maak melding

 5. Pure onzin van de rechter…wat is er aan de hand met deze tori…zijn advocaat…hij moest deze man eerst laten onderzoeken zodat hij medicatie kon krijgen.


  Maak melding

 6. Al die oud militairen in SMe die denken dat ze in de politiek thuis horen moeten een leren dat ze niets begrijpen van normaal menselijk gedrag.
  Dat ze zich gedragen als een stel verwende egocentrische sukkels.


  Maak melding

 7. Wat een eerlijk en heerlijk land is Suriname. Denk maar aan Amofo, Gildts en nu Brunswijk. Zij worden aangepakt. Nu Nederland nog; Hirsch ballin met zijn IRT; Donner met zijn Schipholbrand; Kok en Voorhoeve met Sebrenica; Balkenende met Irak en Afghanistan; Wilders met zijn racistische uitspraken en zo kan ik nog heel lang doorgaan. Welk land is een bananen republiek/koninkrijk????


  Maak melding

 8. Dit is een houding(gedrag)die inderdaad af te leren valt.Maar daar zal hij zelf aan moeten werken. Deze man is uit niets iets geworden en niet zomaar ,maar met gebruik van veel geweld.Daar ontleent hij z,n status aan.Wanneer hij plotseling zijn macho gedrag zou veranderen dan zouden al zijn “vrienden”zich van hem afkeren.Want dat is zijn identiteit.Ik betwijfel of de straf nut zal hebben .Een straf die gepaard zou gaan met een cursus zelfbeheersing een veel betere optie zou zijn.


  Maak melding

 9. Jammer, Vene durft niks, Brunsi is voor hem een leun of steun pilaar. Valt Brunsi weg , dan mag de regering naar huis wegens zetel tekort en dat weet Brunsi zo goed als een ieder, daarom maakt hij misbruikt van. Deze regering is een pikie – pikie regering en heeft daarom niet een regeer programma dat van te voren zijn vastgelegd, daarom is het ook niet stabiel. GO HOME , ALS HET NIET KAN. geef een andere de kans.


  Maak melding

 10. Mr. Zuidoost: u ziet de dingen totaal niet in proporties. Wilt u een klap uitdelen aan een SWM-medewerker vergelijken met de moord op meer dan 1000 mensen in Srebrenica? Kortzichtig hoor. Beperk u tot Suriname en vergelijk het niet met de rest van de wereld. Zo kun je op iedere slak wel zout leggen.


  Maak melding

 11. Nog even ter verduidelijking: Dit is slechts de eis die gesteld is. De uitspraak is pas in januari. Bovendien heeft het O.M. niet besloten om Brunswijk te arresteren en in afwachting van de uitspraak te interneren, dus hij loopt gewoon vrij rond. Uiteindelijk zal er van zijn straf drie maanden overblijven, en die proeftijd: baya, drie jaar, so what? Gewoon een paar puntjes meer op zijn strafblad.


  Maak melding

 12. Beste mensen,
  als inderdaad de Trias Politica heerst in de Rechtstaat Suriname; dan moeten bepaalde zg voorbeeldfiguren hoe dan ook en wie ze ook zijn , hun straf, uitgesproken door de rechter, ondergaan.
  En ik hoef geen namen te noemen;want dan draai ik een tape af.
  Time will tell; wij benne en blijve benieuwd, kondremangs!!!


  Maak melding

 13. “6 maanden geëist door het openbaar ministerie” wil niet per definitie zeggen dat hij ook 6 maanden krijgt.

  De rechter moet nog een uitspraak “doen”


  Maak melding

 14. Geachte redactie
  Het wordt tijd dat jullie doen wat jullie als voorwaarden stellen om te mogen reageren:Geen beledigingen,scheldwoorden etc etc.De vele reakties met de voornoemde eigenschappen krioelen des ondanks op uw site.
  Graag aktie hierop .Het zijn tenslotte uw regels!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.