maandag, april 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameDronken piloot Surinam Airways tijdig vervangen

Dronken piloot Surinam Airways tijdig vervangen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 dec – De SLM heeft een dronken piloot vervangen, nog voor hij zijn vluchtopdracht kon uitvoeren. Volgens SLM-directeur Henk Jessurun is meteen ingegrepen nadat bleek dat de man niet wel was. De rest van de bemanning wilde geen risico nemen.

De vlucht naar Belem, Brazilië, werd met enkele uren vertraagd. Er is inmiddels een intern onderzoek ingesteld. “Als blijkt dat de ontstane situatie door toedoen van de piloot is ontstaan, zullen er zeker consequenties zijn voor hem”, zegt Jessurun tegenover de Ware Tijd. Onder meer moet bevestigd worden of de man inderdaad dronken was. In elk geval is de vliegveiligheid voorop gesteld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
 1. Zo erg zeg als blijkt dat die echt dronken was, maar wel goed dat de SLM alles goed gechekt heeft voor dat die kist de lucht in ging.

  Als ze in Nederland ook goed die piloten enz gechekt hadden voordat die SLM die is neergestort in Suriname vanaf Schiphol vertrok, dan was die misschien niet neergestort een aantal jaren geleden.

  Ik denk dat deze dingen bij elke luchtvaartbedrijven gebeuren.


  Maak melding
 2. Hahahahaha, een dronken piloot, het is iets uit een tekenfilm, kan ook alleen maar in Su. hahahahahaha, misschien komt het ook voor bij anderen luchtvaartmaatschappijen waar piloten dronken een kist de lucht in willenn brengen maar die houden hun smoel, ,hoeveel heeft de piloot betaald voor zijn brevet??? grt,sika

  ( HAHAHAHAHAHA)


  Maak melding
 3. “Onder meer moet bevestigd worden of de man inderdaad dronken was.”

  Weten deze jongens van de SLM nog steeds niet wat een “blaastest” is? Ik dacht dat het verplicht was om dat te ondergaan alvoor men zou gaan vliegen?


  Maak melding
 4. Al deze reacties zijn siki. Een dronken piloot dit misschien het leven van 280 mensen op het spel zet, of een dronken automobilist, die misschien een kind dood rijdt, het blijven criminele daden. Hier blijkt maar weer eens uit dat het verantwoordelijkheidsgevoel van de Surinamer (piloot of automobilist) van nul en generlei waarde is. Levenslange straffen bepleit ik in beide gevallen.


  Maak melding
 5. Ik vind het goed dat de slm zo zorgvuldig is geweest.Want ik heb bi de de ramp 5 famileden verloren en tot de dag van van daag ggen schadevergoedeing aan ons betaald.dubble leed verlies vaqn je familie en wat je wettelijk toestaat niet een s krijg.Bravo Slm
  Y.Held


  Maak melding
 6. Voor diegene die acherlijke taal uitslaan en wereldvreemd zijn het volgende.

  Het fenomeen “dronken piloot” komt vaker voor. En is niet echt alleen iets wat in Suriname gebeurt. Dus tegen hij/zij die de opmerking maakte dat dit alleen in Su kan voorkomen wl ik zeggen praat niet als een stomme koepari en ga meer internationaal nieuws lezen.


  Maak melding
 7. Suriname is niet het eerste land ter wereld dat het op het nippertje zou gebeuren met een dronken piloot in het cockpit.Ik ben blij dat de rest van de bemanning geen risico`s wilde nemen.De vraag is wat gaat men nu met de piloot doen? Wordt hij ontslagen van zijn dienst?Is het de eerste keer of wordt hij over geplaatst naar een dienst die niet met het gevaar van andere mensen heeft te doen. Vorig jaar zag ik een reconstructie van het neer storten van een Russisch vlieg tuig dat zo gebeurde de chef piloot had zijn twee kinderen met hem in het cockpit en toen ze hoog boven Rusland waren werd de auto piloot uit geschakeld en kinderen mochten toen oefenen het gevolg was dat het grote vliegtuig neer stortte en allen om het leven kwamen.


  Maak melding
 8. Rosco, ik ben blij dat jij hier een verstandige comment geeft.

  Snekie-tere, is het nu ineens de schuld van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij ?. Wordt volwassen maang. Wat jij moet doen als jij van en naar Suri wilt reizen is; zwemmen want in de zee zal jij geen dronken piloten vinden, je moet wel bidden dat er GEEN piranha’s of haaien je levend villen..
  Zielige idioten zijn jullie soorten met dit soort onzinnige negatieve commentaar over de SLM.
  Het is wel jullie eigen Surinaamse trots wat jullie horen te koesteren.
  SLM heeft toch goed gehandeld door de veiligheid voorop te stellen en gaat toch maatregelen nemen tegen deze piloot en onderzoeken naar de voordracht van dit gebeuren….Ik ben wel trots op de (overige) bemanning.


  Maak melding
 9. Mogelijk heeft deze piloot het heel erg bont gemaakt, maar het is toch de gewoonste zaak van de wereld dat ding mang e njang bita no hel.
  We hoeven niet te komen doen alsof we donderslag horen bij heldere hemel. De passagier heeft geen keus. Had CASAS een helder moment?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES