Coalitie Suriname met gedrag Brunswijk in de maag

39

PARAMARIBO, 4 dec – Parlementariër Ronnie Brunswijk bezorgd zijn coalitiegenoten aardig wat last met zijn gedrag. Het tolereren van een partner die keer op keer gewelddadig in de fout gaat, valt steeds moeilijker uit te leggen. “Het is vervelend voor ons”, zegt parlementariër Carmelita Ferreira.

Niet alleen wordt de coalitie in verlegenheid gebracht, maar ’s mans gedrag wordt ook steeds meer norm. Dat is nog het ergst. “Wanneer je van jezelf weet dat je niet voorbeeldig kunt gedragen, moet je wegblijven. En sport is sport. Je moet altijd sportief blijven. Ook al ben je het niet eens met beslissingen die worden genomen”, zegt Ferreira tegenover Dagblad Suriname.

Binnen de coalitie lijkt de animo af te nemen om de escapades van de ex-rebel te blijven bedekken met de mantel der liefde. “Er moet nou een eind aan komen. Ik wil niet verantwoordelijk zijn voor daden van anderen. En ik voel me niet verantwoordelijk voor het gedrag dat mensen vertonen, maar het schaadt ons wel, want ik zit met die meneer in de coalitie. Mensen gaan die lijn doortrekken”, aldus Ferreira.

De vechtpartij waar Brunswijk recent bij betrokken was tijdens een voetbalwedstrijd, wordt onder de loep genomen. Niet alleen de Surinaamse Voetbalbond is geïnteresseerd, maar ook justitie. Volgens minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie is het Openbaar Ministerie een onderzoek begonnen. Er loopt al een strafzaak tegen Brunswijk wegens mishandeling.


39 REACTIES

 1. Tjoerie. Ik probeer niet goed te praten wat Brunswijk doet maar daar hoeft de politiek zich niet mee te bemoeien.

  Ik beschouw ze allang niet meer als voorbeeldige mensen dus dat voorbeeldig gedrag is gelul.


  Maak melding

 2. Weer problemen met dhr. Brunswijk ! Hij moet niet denken, dat hij nog bezig is met zijn jungle-oorlog! Ronnie, je moet OPHOUDEN..gedraag je nou als parlementarier! Wat koop je ervoor…je zit toch niet meer in Moisi-moisi-kondré? Je bent al de bigi-man van Oost Suriname en nog gedraag jij je als een saka-saka-boi. Een jungle fighter niet waardig ! Wat voor frustraties heb je! Blijf een boesi-man..sportief !!


  Maak melding

 3. Nou nou mevr.Ferriera,U weet toch Brunswijks motto:No One Can Touch Me.
  1 Move van El Vene 1 verkeerd woordje van Vene tegen Brunswijk en je coalitie is history.
  Brunswijk weet zich in die positie te plaatsen dankzij El Vene dus je kan praten als brugman niets zal helpen,want El Vene en consorten zitten graag in de graaipoel.
  In een beschaafde land was deze onbeschofte vlegel Brunswijk reeds lang geroyeerd.
  Ik raad U aan mevr.Ferreira om een hartig woordje met El Vene te spreken als hij niet inziet dat ie met de duivel een pact heeft gesloten,rest U niets anders dan op te stappen uit de smerige bende,ik weet zeker dat U zich dood schaamt om met zulke smerige mensen in een coalitie te zitten,houdt de eer aan uzelf en verlaat deze smeerboel.
  Nog effe en Brunswijk zet de gehele regering te KAK.


  Maak melding

 4. hij word beschermd door somo en anderen, het is een schande voor sur, dat zo een groote crimineel, en moordenaar ze vrijgang mag gaan, en niemand wil dat horen, of zien.


  Maak melding

 5. Aboikoni ik ben het niet met u eens

  Brunswijk is al vertegenwoordiger van een groep mensen gekozen. Mensen met dezelfde visie en doelen als de partij waar meneer Brunswijk voor zegt te staan

  Wanneer je in dienst bent van het land en het volk, wordt je altijd in de gaten gehouden en wil dat zeggen dat jij als voorbeeld figuur functioneert in de maatschappij

  Hij word ervoor betaald Op dat moment ben je eigendom van het volk Dus natuurlijk moet deze man aftreden en therapie nemen Of van het lijntje wit afblijven


  Maak melding

 6. Mevr Carmelita Ferreira mag zich best schamen over het gedrag van haar partij genoot.Deze vecht partij waar het om gaat is toch een privaat zaak waar de politie zich moet bij bemoeien, zien als hij schuldig is of niet.Wat de politiek aangaat weet ik het niet waarom ze hem nog in de coalitie houden.


  Maak melding

 7. Ask YOUR President!!!

  Dit is Venetiaan’s verantwoordelijkheid. Hier staat Nieuw Front voor, liever aan de macht dan een duidelijke daad stellen.


  Maak melding

 8. Ja,wat wil Suriname nou met zo’n vent in de politiek?Ronny kan zich al niet eens behoorlijk gedragen,hij heeft geen universitaire opleiding gehad,domoren gedrag…..

  Veel meer woorden hoef ik niet vuil te maken!


  Maak melding

 9. Wiens joe poerie wan ago uit a toko toko ei go bakka ini . Je kan de man uit de sloot halen maar je kan de modder niet uit de man halen!!!

  soso lobi


  Maak melding

 10. Sarie torie, vanavond wordt de vechtpartij uitgezonden op de tv.op ned 2. Morgen ben ik de pineut de collegae zullen het allemaal over hebben.
  Neen hoor schande schande !!!!!!!

  Poppenkast allemaal.

  odi odi


  Maak melding

 11. Aisa Mama horie na grong fry gie wie
  laat deze bakroe zich tot het goede keren
  lonie mie brada libie kondre takroe doe
  no meke sama takie na joe tapoe no porie
  kongfo. moeder aarde hou dit surinaamse grond rein .
  trouwen het hele kabinet mag naar huis
  ze zijn erger dan brunsie


  Maak melding

 12. Niemand kan Bouterse wat aandoen. Zelfs de rechter gaat klappen krijgen als hij tegen hem gaat vonnissen.

  Dat kan alleen in een corrupte bananenrepubliek.


  Maak melding

 13. Natuurlijk moet de coalitie de geest in de fles houden. Ze zullen het gedrag van Brunsie moeten blijven accepteren.Die man is reeds een veroordeelde drugskeizer (in NL bij verstek veroordeeld),de man trekt een pistool tijdens voetbalwedstrijden,trapt een parlementarier in elkaar. Kortom we hebben te maken met een geweldadige parlementarier die een crimineel verleden heeft.Meneer Venetiaan je komt bij mij en Nederlandse parlementariers niet serieus over.We weten dat je Brunswijk niet kan laten vallen, maar je zult het toch moeten doen.


  Maak melding

 14. nou nou ai baja aan wie hebben we dit tedanken is dit weer de schuld van bouta
  ik begrijp het helemaal niet iemand die een bank heet berooft weer loze burgers heeft vermoord politie agenten heeft vermoord aibaja oom ronald je zo een mond vol dat je niet met moordenaars zal werken maar ja je moest president van suriname worden.te joe kweki pekin sneki a dhe tron aboema.ga maar door brunsje goedzo nu santoki een baks geven


  Maak melding

 15. Wat een schandalige vertoning gisteren op de Ned. Tv. Surinaamse bestuurders vochten gewoon in het parlement. Het zijn wel altijd dezelfde figuren die Suriname tot schande brengen.
  Stel dat iedereen zich zo ging gedragen, zonder normen en waarden. Snappen die mensen niet dat ze een voorbeeldfunctie hebben.
  Man man, stuur die gestoorde mensen eens weg, Suriname verdient veel beter!

  Zie link:

  http://www.nederland2.nl/uitzendinggemist/programma/holland-doc/1574/8390271


  Maak melding

 16. “Coalitie Suriname met gedrag Brunswijk in de maag”

  Wie houd wie voor de gek. Jessurun, Rodgers en Mangal hebben altijd rechtgesproken wat Brunswijk krom deed. Volgens die mangal is brunsie zelfs als bevrijder gebombadeerd.

  Ba suku, Ba feni, Ba tjari.

  Dans macabre heeft Bouta het al eerder genoemd.


  Maak melding

 17. Mensen het is niet Lonnie dat het probleem is. Het probleem is daarachter. Het nieuw front is sinds jaar en dag het probleem!!

  Dat zij al die jaren nog aan de macht zijn is verbazingwekkend. Nooit meer stemmen op het nieuw front(heb ik zelf nooit gedaan).

  Uit principe kan ik ook niet op de NDP stemmen, een moordenaar blijft een moordenaar.

  Dus dat wordt wel lastig!!


  Maak melding

 18. ”laat hem maar lekker oprotten ,het bos in.daar hoort hij thuis,met zijn soortgenoten.”(Bron: Anne nr.1)

  Als ik het bovenstaande leest en verder ook zie hoe anderen zich denigrerend over de Marron uitlaten, moet ik weer teleurgesteld reageren.

  Inhoudelijk gaat het hier om Ronny Brunswijk en niet de Marrongemeenschap als geheel.

  Ik ken voldoende Marrons die zowel hier in Nederland als in Suriname een zeer voorbeeldige leven lijden, hoogopgeleid zijn en zich zeer goed in het maatschappelijk leven kunnen redden.

  Laat het duidelijk zijn dat R. Brunswijk, uitgaande van zijn feitelijke handelingen en gedrag,mijns inziens, niet thuishoort in het hoge college van staat van de Rep. Suriname.

  Doordat jullie zo reageren – jullie generaliseren emotioneel – zit in die reactie tevens jullie eigen valkuil en allergie.

  Jullie, Surineds, zullen het niet accepteren dat andere etnische groepen, hier in Nederland, ook zo tegen jullie gaan reageren.
  Waarom doen jullie het dan steeds weer met de eigen Surinaamse zusters en broeders?

  Inplaats daarvan stel ik jullie voor meer aandacht te besteden (en ook dan inhoudelijk te reageren)op zaken die zich hier in Nederland afspelen en die ons allen aangaan.

  Reageer dan liever op de manier hoe hier kinderen van Surineds systematisch op de scholen worden achtergehouden of op het feit dat er nu in Nederland onder de creolen, meer zelfmoord of pogingen daaraan voorkomen.

  Dit zijn zaken die ons moeten interesseren en niet het gedrag van ene Ronny Brunswijk.

  Suriname of de Surinaamse regering weet wel raad met die Ronny Brunswijk. Laat dat een probleem van Suriname zijn.
  Srika


  Maak melding

 19. Ik vind het heel erg jammer dat erapen in het parlement vertoeven met alle respect voor wat ik nu de heer brunswijk noemt
  Maar dieklootzak van een brunswijk hoort niet in het parlement thuis.
  Het was vroeger zo dat er een gedegen studie er voor af ging om daar te zitten
  maar tegen woordig ding saka saka i go was wiriewatra om in het parlement tekomen daar is brunswijk een van.
  die man weet zelf niet wat hij daar doet
  Meneer brunswijk is een autoritaire egotripper die man hoort daar echt niet thuis die man weet niet wat poletiek betekent
  net als velen anderen die daar zitten
  ik persoonlijk wil dat hij van het polletieke arena verdwijnt is beter voor het land
  Straks wil die aap nog president van ons republiek worden dan zijn we echt verkocht.
  ik hoop dat surinamers wijs worden tijdens de komende verkiezingen en hun stem goed benutten .
  lone-ranger


  Maak melding

 20. Dit stuk geteisem geilt op alle negatieve aandacht die hij krijgt ; en ja ik weet dat ik door ook t reageren , ook aan meewerk , maar t is zwaar irritant om telkens weer iets over hem te lezen in de media, en al helemaal als anderen je ermee confronteren Door z,n gedrag laat hij zien dat hij rijp en voer is voor psychiaters, want net als een paar andere figuren die zich “parlements-lid”noemen is elke vorm van aandacht mooi meegenomen. Aandachts en mediageil als ze zijn. Als ze hun naam niet terug kunnen lezen, zorgen ze er wel zelf voor dat ze de krant halen. Negeren kan ook niet want , hij vindt zichzelf voorbeeld voor z,n achterban en t niet afkeuren zou uitgelegd kunnen worden als acceptabel voor degene die zich als z,n achterban beschouwen en z,n pajongwaaiers.


  Maak melding

 21. Een bank direkteur moet naar de bak voor een jaar, wat de om heeft geeist, maar een klappende parlementatiër wordt niet en nooit vervolg omdat de hele rechtelijk macht wordt gekocht, verkocht en bekocht door die smerige brunswijk….

  SURINAME waar is je waarde…..


  Maak melding

 22. Wat reacties allemaal, iedereen weet dat je niets tegen deze gasten kunt doen. Als er echt democratie was in sur, dan was er ingegrepen. Maar ja corruptie in sur is belangrijker dan democratie. Democratie voor de bevolking en corruptie voor de overheid.
  vergelijk eens met de tijd toen de Hollanders aan de macht waren, en toen de surinamers het hadden overgenomen. suriname word tot de dag vandaag door surinamers kaal geplukt, en daar kiezen ze elke vier jaar zelf voor. en dan krijg dit soort tuig die naast de pot pissen en zeggen dat niet er naast pissen.

  widjai


  Maak melding

 23. Wat reacties allemaal, iedereen weet dat je niets tegen deze gasten kunt doen. Als er echt democratie was in sur, dan was er ingegrepen. Maar ja corruptie in sur is belangrijker dan democratie. Democratie voor de bevolking en corruptie voor de overheid.
  vergelijk eens met de tijd toen de Hollanders aan de macht waren, en toen de surinamers het hadden overgenomen. suriname word tot de dag vandaag door surinamers kaal geplukt, en daar kiezen ze elke vier jaar zelf voor. en dan krijg dit soort tuig die naast de pot pissen en zeggen dat niet er naast pissen.


  Maak melding

 24. Ba tigri sabi kefaarlijk bung na soortu bong a de krasi hem tere. Deze meneer waakt ervoor om het tegen iemand met stevige biceps op te nemen. No meki bigi fu yu sking kori yu.


  Maak melding

 25. @#21
  Omdat DDB hun grote voorbeeld was en nog steeds zijn straf niet heeft gekregen laatstaan ondergaan terwijl hij vele malen erger was vergeet je ff voor het gemak.

  Sommige foetoe boy staan gelijk op hun achterste benen als de door hen aanbeden secte leider ook maar ff in een verkeerd daglicht komt. Vreemd want alles wat die man doet verdraagt het daglicht NIET.


  Maak melding

 26. Het dappere werk begint bij het constatteren van de vechtpartij. Daarna volgt het dappere rapporteren van Gerrit Niekoop bij het Bonds Bestuur. Het Bondsbestuur gedraagt zich erg dapper en spreekt een straf uit. So far, so good!
  Het gaat om een parlementarier, of zoals u wilt, een volksvertegenwoordiger. Nu gaat de hoogste macht in het land, namelijk de politieke macht, zich uitspreken.
  Hoe dapper zijn zij? Hoe dapper is de politieke macht in SME? Laat de politieke macht Gerrit Niekoop en het Bondsbestuur hun nek uitsteken om daarna zelf niets te doen?
  Heeft de grensrechter de klappen van de volksvertegenwoordiger verdiend of wordt hij door de politieke macht in bescherming genomen? Wat denkt u?

  Ik denk dat deze zaak door de politieke macht zodanig wordt gesust, dat het nooit meer wakker wordt. Onbegrijpelijk en zeker NIET DAPPER!
  Want de volgende keer slaat dezelfde volksvertegenwoordiger de grensrechter zodanig, dat die nooit meer wakker wordt.

  Das


  Maak melding

 27. het leuke of intersante aan velen reaktie is hier is dat men niet inziet dat vanaf na 1980 suriname met hele grote problemen zit en dan mogen sommige zich afvragen of bouterse weer de schuld van het gedrag van brunswijk krijg, wat mij opvald aan deze zelfde mensen is dat zij nog steeds de blanken en de slavernij de schuld van alles wat mis gaat in suriname, ik ben het met iedereen eens dat de regering in hun maag zit met brunswijk maar zit de ndp ook niet met het zelfde probleem of mss nog erger want hun voorzitter moet zich verantwoorden voor massa slachting en er loopt een gerecht tegen hem en deze zelfde man willen jullie als president hebben van suriname in deze suriname leven wij nu na 1980.


  Maak melding

 28. Heeft deze man wel eens meegedaan aan een nationaal dictee?
  Ben echt benieuwd naar zijn handschrift en grammatica.

  Deze imbeciel moeten ze overplaatsen naar zijn soortgenoot in blijdorp die nog beschaafd is en waarvan brunwijk nog heel van kan leren. Al is de inwoner van blijdorp uit zijn kooi gevlucht maar hij de vrouw niet verkracht en beroofd maar dat kunnen wij van brunswijk niet zeggen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.