maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameLeven in Suriname beter door betere Surinamer

Leven in Suriname beter door betere Surinamer

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 nov – Leven in Suriname is een voorrecht dat met volle teugen moet worden genoten. Dit zegt president Ronald Venetiaan. De geneugten op meerdere gebieden zijn weliswaar niet vanzelfsprekend. Dat legt een zekere verantwoordelijkheid op.

Surinamers moeten zich daar goed rekenschap van geven. “Naar het zich laat aanzien is het voor elke bevolkingsgroep goed bestaan in Suriname. Er ligt echter voor iedereen de taak weggelegd, vooral leiders in politiek en religie en bij de overheid bewuster om te gaan met het onderhouden en uitbouwen van een samenleving voor alle bevolkingsgroepen”, zegt Venetiaan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. Waar slaat dit bericht nou op??!!
  Heeft deze hindoestanen-hater het licht gezien?!
  Surinaamse politici zijn kampioen onzin verkopers.
  Tijdens welke gelegenheid heeft Vene dit opgerispt?!
  In zijn ogen is het een voorrecht te leven in een samenleving met door en door corrupte politici,vervuild drinkwater,woningnood en vul zelf maar aan.


  Maak melding
 2. Als je maar je broodmolen gesloten houdt en corruptie toelaat en over je heen laat lopen en alles accepteert en heel veel geld hebt en ook uitgeef aan belangrijke figuren ja dan is het goed vertoeven in Suriname. Dit is wat Vene bedoeld want voor de steeds armer wordende werkvolk rest er maar 1 ding: berusten of in opstand komen, maar gezien de mentaliteit van de Suri’s is berusten de enige uitweg en belevingsmogelijkheid.


  Maak melding
 3. Ja, ja, ja, diezelfde oude Lp wordt weer uit de kast gehaald. Maar Exellentie, maak het even concreet, wat bedoel je precies. Geef even een voorbeeld met invulling. Haal desnoods Jo de loodgieter van stal, maar vertel even iets concreets wat er moet gebeuren. Want dit is een toespraak dat klint als een hol vat.


  Maak melding
 4. Leven in Suriname is een voorrecht dat met volle teugen moet worden genoten. Dit zegt president Ronald Venetiaan

  Je moet wel de middelen hebben om met volle teugen de kunnen genieten vind je zelf niet president!!! Enkele hebben dat maar vele ook niet!!! En het is aan de regering om ook aan de vele die dat niet hebben te denken en oplossingen te vinden daarvoor!!


  Maak melding
 5. wat zijn dit voor rasistiche uitspraken. Man jullie verdienen geen beter Suriname met dit soort denkbeelden. AU. Ga naar geenstijl.NL stelletje rasisten.


  Maak melding
 6. HAHAHHA, Vene was in Nederland en nu kraamt hij onzin uit, rararara hoe kan dat???
  Wat een kul… of heeft hij `The Bulldog`bezocht????? Hahahahahahahaha, niet zo veel `roken`hoor, is niet goed voor u!!!!
  grt.
  Loca


  Maak melding
 7. Wang trong bigiesma toe trong pjieng negre oftewel dementie op z’n surinaams.
  Met deze uitspraak laat Ronald V. duidelijk merken dat hij zwaar aan het dementeren is


  Maak melding
 8. Bla bla bla bla en nog eens bla!!!

  Lege woorden…..

  Zijn dit de woorden van een president met zijn jaarlijkse toespraak……….GAAAAAAAAAAAAAAP!’
  Zijn snoepreis naar Nederland had hij immers gehad….dat was zijn voorbeeldfunctie


  Maak melding
 9. “Naar het zich laat aanzien is het voor elke bevolkingsgroep goed bestaan in Suriname”. Aldus de president. Ik vraag me af waar deze “President” nu woont. Snapt hij niet, dat meer dan 80% van de bevolking onder de armoede grens leeft. Snapt hij niet, dat er kinderen zijn die zich die “luxe” van een ochtend maaltijd niet kunnen permitteren, snap hij niet, dat er ouderen zijn die alleen hun A.O.V. hebben om mee uit te komen. Ik denk dat hij serieus met pensioen moet, daar hij tekenen begint vertonen van dementie.


  Maak melding
 10. Dit zijn allemaal mooie worden zonder inhoud.Je zou je willen af vragen hoe ver Suriname gevorderd is met Venetiaan haast 10 jaar als president.Hij was toch de man die tegen de corruptie zou op gaan? Heeft men meer of minder corruptie het schijnt niet minder te zijn.Heeft het vaak om bevolking groepen goed bestaan.De vraag die ik stel is hoe komt het dat haast alle winkels in Paramaribo in de handen van de Chinezen zijn?Of is het zo dat de andere groepen geen bestaan mogen hebben?


  Maak melding
 11. ik vind het wel mooi dit allemaal te lezen nu ik zeg het altijd surinamers stop met die hypocryte praatjes er is helemaal geen goeie multiculturele zamenleving in suriname ik zie teksten met je eigen soort wat is dat soort dan ???
  en al die mensen die de zwarte man een soort noem rot dan op naar india naar jou soort.
  straks krijgen we ook in suriname allemaal aanslagen en dergelijk on surinaamse dingen .
  hindoestanen hou aub op met dat gejank zo slecht hebben jullie het niet anders zou je naar india vertrekken jullie broeder santhokie zorgt goed voor jullie


  Maak melding
 12. Als men de tekst goed leest en ook goed tot zich laat doordringen zou men anders reageren.

  In plaatst van dat men opbouwend kritiek geeft, is men alleen maar bezig met het negatieve. Zijn deze mensen wel gelukkig???

  Janny


  Maak melding
 13. De dominee doet het ook, vertellen en nogmaals vertellen en als hij klaar is maar ook tussendoor dames, heren, jongens en meisjes COLLECTE.

  Opa Ruro libi mi nanga law, en laat dit soort vertellingen aan een dominee of kijk !U begint op één te lijken.

  VERHAAL MET EEN EINDELOOS GEBED.


  Maak melding
 14. is suriname niet beter als in de tijd van de revo hebben surinamers het niet beter dan toen dat zijn de vragen die wij ons moeten stellen en niet gelijk kritiek leveren hebben we nu geen democratie in suriname of was de tijd van bouterse en bosje beter dan nu of gaan jullie weer zeggen bruggen gebouwd want dat is het enige tastbare wat jullie kunnen aanduiden.


  Maak melding
 15. Ons Staatshoofd heeft gesproken; nu ik!

  Geachte President,
  In SME is het goed leven, ben ik met u eens.
  Veel hangt er van af aan welke zijde van de economische ladder u hangt. Hangt u aan de bovenzijde van de ladder dan bent u politicus, familie van politici, meeheulende zakenlui bij politieke leiders, corrupte politieke leider, partijbobo,zoon of dochter van partijbobo, goede vriend of vriendin van politiek figuur, enz. enz.
  Aan de onderkant van de ladder treft u dan de “gewone man/vrouw”. Hard werkend, toch niets bereikend.
  Een goede raad geachte meneer de president:
  “probeert u alstubelieft voor de mensen aan de onderkant van de ladder ook een goed leven te scheppen. Stuur alle corrupte politieke figuren en hun familie plus hun geldverslindende vrienden de laan uit dan kunt u volgend jaar weer een spreekbeurt nemen”. Dan zeg ik excellentie tegen u.

  Das


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES