vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse kinderen moeten zichtbaar veilig worden

Surinaamse kinderen moeten zichtbaar veilig worden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 nov – Surinaamse kinderen moeten zichtbaar veilig worden. Dit stelt de Mediaboard voor Kinderrechten. Het moet gedaan zijn met geniep en vals ontzag. Kinderen moeten waar dan ook gevrijwaard zijn van molest.

Of het nu thuis is, op school, in de kerk of de bieb, het moet meer worden als een glazen kast. “Kinderen moeten niet alleen zonder molset opgroeien, maar er moeten ook genoeg voorwaarden geschapen worden voor een vrije en veilige groei”, zegt Harris Manorath, voorzitter van de Mediaboard. De komende tijd zal zwaar campagne gevoerd worden voor een bewuster en gewetensvoller omgeving.

Het is nog lang niet wat het wezen moet. Angst, zelfbehoud of zelfs broodvrees zijn vaak genoeg dankbare metgezellen van de plegers van molest. “We kennen situaties waarbij kinderen op school misbruikt zijn. Dat mag nooit meer gebeuren”, zegt Karin Refos, gewezen voorzitter van de board. Massamedia en instanties zijn vaker aangeschreven over onder meer het tijdstip waarop aanstootgevende videofilmpjes en reclamespots vertoond worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES