zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname-missie van Connexxion-expert volbracht

Suriname-missie van Connexxion-expert volbracht

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 21 nov – Peter Kortenhorst van het Nederlandse vervoersbedrijf Connexxion heeft zijn missie in Suriname beëindigd. De Surinaamse vervoerssector is geadviseerd over ordening van het eigen bedrijf. Het wordt binnenkort proefdraaien.

Twee busroutes zullen getest worden op de vatbaarheid voor ordening. “We hebben alle voorwaarden geschapen voor het ordenen. Of dat lukt ligt aan de vraag of mensen bereid zijn ervoor te gaan”, zegt Kortenhorst. Overheid, vervoerders en passagiers zullen doordrongen moeten zijn van de behoefte de chaos te keren. Dat vergt een gezamenlijke inzet.

“Passagiers zullen gewend moeten raken aan het idee dat de bus alleen stopt bij de bushalte”, aldus Kortenhorst. De adviezen van Connexxion zijn vrijblijvend. De Federatie voor Beter Openbaar Vervoer in Suriname, FBOV, moet toezien op de uitwerking. Uiteindelijk zal een ‘Surinaams model’ in elkaar moeten worden gedraaid.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

10 REACTIES
 1. Omdat wij een stel ezels daar aan landsbestuur hebben, krijgen wij dit soort rotzooi.

  Ik wil zien hoe beter het wordt: Suri’s worden door eigen mensen(landsbestuur) verkocht.

  Suri’s zelf mogen niks: landsbestuur blijft de bevolking domhouden.


  Maak melding
 2. HAhahahahahaha, straks staan er bushokjes langs de kant van de onverharde weg, komt er misschien ook en metrolijn FBOV? En studenten die de Metro en Spits uitdelen aan forensen???
  Enig zeg, voelen de Nederlandse stagiaires zich ook iets minder ontheemd wellicht, of komt daar nog een onderzoek naar???
  H.G.T.
  Sika


  Maak melding
 3. ik ben benieuwd .
  dit past bij die vorige discussie over surneds die terug naar hun land gaan en niet gewaardeerd worden nu moeten de surinamers laten zien dat ze orde kunnen brengen in de vervoersector iets dat jaren lang een grote puinhoop is zelfde geld voor de taxi die is ook aan orde toe zo zie je zonder hulp van buiten af lukt het niet.


  Maak melding
 4. Het is weer niet goed
  wat wil men dan eigelijk.zeker weer neks doen en zeggen hier is een rotzooi met de bussen.Het maakt niet uit wie het ordend als het maar geordend is.zullen we het uit proberen,,,,,,,,Ja

  Glenny


  Maak melding
 5. Een sterke overheid moet binnenkort belangrijke beslissingen gaan nemen om dit openbaar vervoer goed te ordenen.

  Allereerst heb je de “wilde” bussen. Eigenaars en chauffeurs van deze bussen zien hun inkomsten al dalen door het openbaar vervoer. Velen worden werkeloos.

  Ten tweede kennen we het vergunningensysteem:
  Iedereen die een bus heeft kan een route uitzoeken in afwachting op een vergunning
  die pas jaren later komt. Je kunt hem als overheid dan ook niet meer weigeren.

  Ten derde: het Surinaamse openbaar- of wildvervoer gebruikend volk zal moeten leren om van halte naar halte te bussen. Dit moet gelden voor openbare bussen en wilde bussen.

  Als laatste maar niet het minste: het openbaar vervoer mag geen weddenschap aangaan met de wilde bussen. Er moet een duidelijk tijdsschema van het openbaar vervoer komen en men dient zich daar strikt aan te houden. Het openbaar vervoer zou bij voorbeeld alleen de lange afstanden doen naar Zanderij, Groningen, Coronie, Wageningen, Nickerie, Moengo, Albina, Brokkopondo, enz.
  De korte afstanden tot Lelydorp of 5e rijweg Meerzorg en Blauwgrond bijv. voor de wilde bussen.
  De overheid mag de eigenaars van de wilde bussen niet zomaar aan een kant schuiven en dient met hen rond de tafel te gaan zitten.

  Das


  Maak melding
 6. Die idioten daar weten niet wat ze doen.
  Vene is naar nederland gekomen en loopt te lullen dathet allemaal goed gaat in su.
  En weeet je wat het ergste is: dat vele surinamers in nederlanddat nog geloven ook.

  Wel ik ben beniuewd waar het allemaal naar toe gaat in su, jaarlijks emigreren er 5000 nederlanders naar su.
  A tang so.


  Maak melding
 7. Als kind had je in Paramaribo een wel functionerende bus dienst met haltes in de stad.De mensen stapten af bij de haltes, zo heb ik de stad Paramaribo verlaten.Toen ik na vele jaren terug kwam en zag wat voor chaos het was dacht ik hier moet wat gedaan worden. om ten eerste alle wilde en gevaarlijke van de straten af te nemen , een goed en regelmatig systeem in te voeren met haltes zo als men vroeger had.Ook zou ik willen hebben dat ze wat deden tegen al die auto`s die op trottoir geparkeerd staan.Gezegd vind het zeer goed dat de Connexxion-expert daar geweest is om Suriname te helpen uit de wilde bus Chaos.


  Maak melding
 8. verandering en vernieuwing vraag altijd tijd en geld.

  Connexxion is een gerenormeerd Bus transport bedrijf in Nederland.
  We kunnen veel van dit bedrijf leren” how to handle things”

  Optijd vertrekkende bussen.

  Er zal weerstand zijn, maar niets van aantrekken.

  Tijd voor wat anders dan de “wilde bussen”

  change, yes we can!


  Maak melding
 9. Snelle Kolibrie,
  Alle hulp kunnen we gebruiken. Ook die van Connexion. Je schrijft zelf dat het niet goed gaat in Suriname, maar als men verbetering in ons land wil aanbrengen ben je er zeer negatief over. Kom op Kortje!
  Die 5000 Nederlanders die emigreren brengen allemaal doekoe met zich mee, goed voor onze economie. Die gaan ook allemaal meer malen moeten “bussen”.
  Haal een groot rijbewijs en wordt chauffeur op een van de bussen dan kan je ook meegenieten van een bloeiende economie in SME.Tranga!

  Das


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES