woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinamers beëindigen rit vanuit New York in Nickerie

Surinamers beëindigen rit vanuit New York in Nickerie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 17 nov – Widjai Sardjoe en zijn echtgenote Gaytrie hebben een autorit door veertien landen erop zitten. Op 17 oktober vertrokken uit New York, heeft het echtpaar zijn benefiet rit voltooid in Nieuw Nickerie. “Het is te doen”, zegt Gaytrie.

Ze hoopt vooral dat meer Surinamers hen nadoen. De Sardjoe’s zijn net terug uit Guyana, het laatste land waar geld is ingezameld voor hun reisdoel. Op Kwatta moet een mooie speeltuin verrijzen voor de kinderen van de buurt. “We hebben veel leuke dingen meegemaakt en geld ingezameld voor de speeltuin”, zegt Widjai Sardjoe in het STVS journaal.

Alleen is tot hun verdriet vastgesteld dat ook in de regio heel weinig mensen ooit van Suriname gehoord hebben. Het geld is bijeengebracht via sponsoring per verreden afstand. Het echtpaar heeft de reiskosten uit eigen zak betaald. Sardjoe heeft als bestuurslid van de Lions Club het idee op tafel gelegd. De twee hebben intussen al een volgend reisdoel: het Andesgebergte.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Er ontgaat mij iets??!!
  Hoeveel hebben ze ingezameld, en wat heeft hun avontuur gekost?
  Hadden ze niet beter de reiskosten kunnen doneren; dan stond de speeltuin er allang en hingen de kinderen al een paar maanden in de klimrekken!
  Dat de rest van de wereld buiten Nederland nog nooit van Suriname heeft gehoord snappen de over het paard getilde inlanders niet, want volgens hun zijn ze heel byzonder met hun nep tolerantie!!


  Maak melding
 2. Surinamers zijn werkelijk tot alles in staat. Er is geen onderneming te bedenken of er is wel een landskind te vinden dat ermee raad weet. Nu moeten we alleen nog te handen ineen slaan om te komen tot doelpunten. Nationaal.
  Gaytrie, van harte proficiat!


  Maak melding
 3. Echt goed van jullie en gelukkig zijn jullie heel en weer veilig thuis.

  Het is in ieder geval voor een heel goed doel, want kinderen horen te spelen en dat kunnen ze natuurlijk het veiligst en het leukst op een speeltuin doen.


  Maak melding
 4. niemand kent suriname in midden amerika; de mensen hebben wat anders aan hun hoofd dan de bos atlas in hun hoofd te stompen met aardrijkskunde..honger/ellende/en andere zaken hebben voorrang… en jullie maken druk om een speel tuin?


  Maak melding
 5. Wat een gedrevenheid zeg !!!!
  Dit doet menig doorsnee mens hen niet gauw na.Wat een mens allemaal niet kan verzetten als ze overtuigd zijn van zichzelf,Zo’n persoon zou spreekwoordelijk bergen kunnen verzetten.Daarom stop ik mijn bewondering voor deze gedreven mensen niet onder stoelen of banken.Je kan er zoveel uit leren:waar een wil is,is er een weg,standvastigheid,uithoudingsvermogen en vooral geloof in eigen kunnen.
  CHAPEAU!!!Familie SARDJOE.


  Maak melding
 6. Hun conclusie: Alleen is tot hun verdriet vastgesteld dat ook in de regio heel weinig mensen ooit van Suriname gehoord hebben.

  Dat klopt helemaal.

  Ik heb regelmatig gesprekken gehad met zuid-midden Amerikanen, maar de meeste hebben inderdaad nog nooit van Suriname gehoord.
  Ze vroegen van, waar ligt het dan. Dan zeg ik ten noorden van Brazilie of als ik het over de Guyana`s hebt, dan kennen sommige het wel als de Hollandse Guyana, maar niet als Suriname.
  Ik vroeg me weleens af hoe dat kan. Ik schaamde me af en toe wel hoor.

  Terwijl Curacao of Aruba is wel bekend.

  Suriname: WERK AAN DE WINKEL!!!


  Maak melding
 7. Speeltuinen worden door regering venetiaan aangelegd in het binnenland of pontbuiten enzz. Maar niet op kwatta of districten want dat telt niet voor deze neanderthalersss


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES