Misbruik Surinaams sociaal systeem niet moeilijk

7

PARAMARIBO, 17 nov – Misbruik van het Surinaamse sociale systeem is niet moeilijk. Sociale activisten klagen zelfs dat misbruik uiterst minimaal ontmoedigd wordt. De vroegtijdige ontmaskering van een Nederlandse pedofiel met plannen voor Suriname door Peter R. de Vries, onderschrijft hun stelling.

De kwetsbaarheid van het systeem heeft klaarblijkelijk een El Dorado effect op menige viezerik. Hoewel onder meer parlementariërs vaker aan de bel hebben getrokken, verandert maar weinig. Dit jaar nog is een Belg door de politie opgepakt die een tehuis leidde voor misdeelde kinderen. Ondanks waarschuwingen van onder meer parlementariër Yvonne Raveles-Resida was de man zonder al te veel moeite aangetrokken door het bestuur van het tehuis.

Dankzij de bereidheid van de tuinman klachten van de kinderen serieus te nemen, kon de man worden opgepakt voor misbruik. Psychologe Lilian Ferrier van het Bureau Kinderontwikkeling heeft de kwetsbaarheid van het systeem vaker aan de kaak gesteld. Toezicht en controle door de overheid laat veel te wensen over. Het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting houdt het erop dat de wetgeving niet toereikend is. Intussen blijft misbruik in tehuizen latent.


7 REACTIES

 1. @ de waarheid
  vergeten zeker minister panday van defentie met een 14 jarige meisje dat was in de tijd van bosje en bouterse . als het om onze kinderen gaat heeft het geen zin om met een beschuldigde vinger te wijzen en moeten strenge wetten en regels komen in suriname, in nederland is men nog verder met het bestrijden van deze beesten want zo noem ik mensen die zich vergrijpen aan kinderen en toch gebeurd het ook in nederland. wat suriname moet doen is de straffen verhogen en internationale samenwerking aan gaan met landen die meer kennis hebben op dit gebied en de mensen die met kinderen werken zorgvuldig screanen dat is mijn advies.


  Maak melding

 2. Zal de oppositie voor het maken van deze wel in de DNA aanwezig zijn(ook de coalitie)
  Iedereen moet hiervoor zorg dragen
  Ouders groot ouders ooms tantes neef nicht niemand moet uitgesloten worden.Deze slag mogen we niet verliezen.
  Met zijn allen moeten we de kinderen beschermen tegen deze viezerikken
  God bless the kids
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.