Surinaamse ex-rebel en parlementariër aangeklaagd

37

PARAMARIBO/MOENGO, 10 okt – Parlementariër Ronny Brunswijk is aangeklaagd wegens mishandeling. Dit meldt Radio 10. Volgens een werknemer van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij is hij in het gezicht geklapt door de voormalige leider van het Jungle Commando.

De politie van Moengo bevestigt de aanklacht wegens “lichte mishandeling zonder lichamelijk letsel.”Het voorval heeft zich voorgedaan in Moengo, toen Brunswijk rekenschap ging vragen over het afsluiten van de waterlevering aan zijn voetbalstadion. Volgens het waterbedrijf is er een betalingsachterstand van ruim twintigduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijfduizend euro).

Ronny Brunswijk is vaker het middelpunt geweest van gewelddadige incidenten. Aanklachten wegens mishandeling hebben al geleid tot tuchtstraffen bij de Surinaamse Voetbalbond. Ook in het parlement schuwt ‘Romeo Bravo’ een robbertje niet. Vorig jaar haalde hij het nieuws toen hij Rashied Doekhie van de NDP te lijf ging, nadat die parlementsvoorzitter Paul Somohardjo een duw had verkocht.


37 REACTIES

 1. Het hele rechtsapparaat deugt niet in Suriname. Zware gevreesde criminelen kunnen gewoon hun gang gaan, zonder gepakt te worden. Daar maakt Brunswijk gewoon goed gebruik van.

  Logisch als je uit ervaring weet dat niks je kan gebeuren en dat je een soort God ben die alles mag doen. Justitie werkt hier gewoon aan mee want ze doen hem toch niks.


  Maak melding

 2. deze mensen zijn een schande voor ons land word tijd dat deze man naar huis word gestuurd iemand die voorbeeld moet zijn voor de land en volk gedraag zich als een beest .


  Maak melding

 3. Tja wat verwacht je van een niet ontwikkelde bosneger die alleen de wet van de jungle erkend en door zijn achterban wordt gezien als DE mini-ster presi-dent van Marowijne en district commissaris van Moengo en Albina. De politiek en de mnin-ster van justitie en politie zijn niet alleen bang voor DDB maar doen nog meer in hun broek voor Ronny Brunswijk alias blaka robin hood alis the killer alias the verkrachter ahum even stoppen want er zijn nog zoveel bijnamen van deze crimineel. Maar zonder gekheid het is toch bar en boos dat een parlementariër die een voorbeeld funktie heeft en wetende dat WMS noodlijdend is en nog op de koop toe een werknemer mishandeld en NOCH een achterstand van 20.000 SRD heeft aan openstaande rekeningen heeft.
  Deze man moet gelijk uit het parlement getrapt worden. Maar de vraag is wie durft??????


  Maak melding

 4. Hij moet maar nog een paar klappen, wie weet komt er dan water uit die kraan in Paramaribo.Dat ding met die fictieve rekeningen moet ophouden.Geen water uit die kraan, maar je moet betalen.
  Balie personeel moet klant vriendelijker zijn.Brunswijk ga ook langs bij EBS en SZF ,klap een paar daar wie weet worden ze klantvriendelijk.Bij stroomuitval draaien ze niet op voor die kosten van je kapotte apparatuur, klap ze.
  Stop maar ook bij cq-link met die torenhoge adsl verbinding, vraag ze hoe het komt ;)Klap ze toch maar ook.
  Klap ze allemaal.;)(En ja ik maak een grap, ga een hobby zoeken)

  Gisteren heeft een menigte van 500 mensen een crimineel uit handen van de politie gehaald en mishandelt, de man is zijn oor kwijt geraakt ,ligt in kritische toestand in het ziekenhuis.niemand is aangehouden voor de mishandeling en de politie vindt het best.
  Brunswijk klapt een dag later iemand …drama.
  Het is een zootje.Als mensen eigenrechter spelen, dan kan een klap van brunswijk geen drama zijn.


  Maak melding

 5. Beste mensen, er zal mijns inziens niets met de klacht gebeuren; z.g. doofpotaffaire. Want de regering heeft Brunswijk nodig om door te kunnen regeren.Ook met het oog op de verkiezingen in 2010 zullen ze hem nodig hebben. Dus Brunswijk weet bliksemsgoed, dat hij in principe kan maken en breken.
  Hij is ook 1 van 2 figuren,die zich verschanst hebben in de DNA om hun straf(veroordeeld door Nederland wegens drugshandel)te ontlopen. De een gaat niet meer naar de vergaderingen.
  En dit zijn z.g leiders, die ons volk willen leiden en ons land willen besturen.
  Eigenlijk is het niet zo raar om een vergelijking te maken tussen die 2 figuren, die Suriname behoorlijk veel schade hebben berokkend: de een met zijn z.g.revolutie en de ander met zijn z.g. bevrijdingsstrijd.Vul maar zelf in;dan zal je genoeg overeenkomsten vinden. Want een bekend gezegde luidt: ieder vogeltje zingt zoals hij gebekt is.De een was lijfwacht van de ander.
  Dit is weer een testcase voor de rechtsstaat. Want indien er niet hard,duidelijk en onpartijdig wordt opgetreden tegen dit soort excessen van volksvertegenwoordigers;dan zal dit leiden tot verdere verruwing van de samenleving met alle gevolgen van dien. Ook de jeugd coppieert dit soort gedrag heel gauw. Dus is het zaak, dat er een gedragscode komt voor dit soort publieke figuren.
  Dit soort gedrag valt NOOIT goed te praten;ongeacht wie je ook bent!!!
  Time will tell;wij benne en blijve benieuwd,kondremangs!!!


  Maak melding

 6. Dat is z’n handelsmerk “MISHANDELEN” het is ‘m op het lijf geschreven zelfs!!
  Als er iets niet naar z’n zin is,gewoon erop losbeuken man!!!.In een vorige posting riep ik de man nog op om z’n volk bij te staan en hun te leren wat wet en recht is,maar bij deze trek ik die oproep maar weer in.Als de man zelf nog scholing nodig heeft hoe kan ie dan z’n volk vertegenwoordigen? IT’S A BLOODY SHAME!!!!!!!


  Maak melding

 7. Wat is dit nou?Het is toch niet te geloven dat iemand zich zooooooo kan misdragen.Wat een aapachtigheid.Maar dit krijg je als dit het gedrag is van anderen zoals DDB.Want die satan roept van alles en nog wat tegen iedereen en niemand die hem aanpakt dus denkt deze boef dat ook hij van alles en nog wat kan uithalen.Het moet nu afgelopen zijn oppakken dat ding en donder hem de bak in.Ronny weet niet wat hij zichzelf aandoet.Dat ding is zooooo oliedom Kraaaaaaankzinnig is dit toch en maakt zichzelf alleen maar kleiner(in het krijgen van respect)Met dit gedrag zie je hoe ze met zichzelf overhoop zitten. en dit krijg je altijd als mensen machtsdronken zijn.Als je niet weet wat je moet doen pak het vliegtuig en vlieg richting Ned.om je straf uit te zitten.Dan ben je bevrijd van dit soort wangedrag.Ik vraag me af hoe lang men nog van plan is dit te pikken.Ronny ken je dat verhaal van samson die o zo sterk was.Weet je hoe of het met hem is afgelopen?Wat voor ddb geldt,geldt ook voor jou.Weet dat niemand onaantasbaar is en de kruik gaat te water tot hij barst.Na tranga ie dinkie joe tranga joe.Na dinkie ie dinkie ding no mang fasie jor no jij….of ma dinkie ie dinkie dat ie echt no jou….any way je komt je zelf zeker tegen,waarom mep je niet een ijzeren paal dan pas zal je echt gevonden worden,maar je mept een arme medewerker die maar ook zijn werk doet ala sanie no man de gratis stomkop.


  Maak melding

 8. Ach what’s new. De president wacht nogsteeds op die ene druppel. Ze zullen ten koste van alles aan de macht blijven en dat weet onze rebbel brunsie ook.


  Maak melding

 9. Laat die man behandelen…..geestelijk heeft hij problemen.

  Er zullen helaas meer volgen …dit komt door land’s bestuur.(voorbeelden genoeg)Opa Ruro zal nu tanden of ballen moeten laten zien…..de laatste tijd heeft Ruro zeker last van een bloedneus (loopneus).

  Door zoveel stront van Front.


  Maak melding

 10. Be nice to the people on your way going up. Want dan is het niet zou erg wanneer de tijd zijn gaat opeisen. Slaan begint precies daar waar de rede tekort schiet.

  Om het voortbestaan van een samnwerkingsverband te garanderen vind ik dat wij veels te ver gaan.

  Als dit de referentie voor onze opkomende jeugd betekent, wil ik hier niet oud worden!


  Maak melding

 11. Zie je niemand durft nu iets te schrijven want den frede Brunswijk, te na Boutrse dan stond dit item al vol.
  Echte hypocrieten en daarom zal niemand pardon met ze hebben daar in de assemblee al zaken escaleren.
  Lafaards eerste klas dat ze wel ene verguizen zonder rechterlijke uitspraak omtrent 8 december terwijl de ander aantoonbaar banken heeft overvallen en vrouwen verkracht, nu zit de man in het assemblee.


  Maak melding

 12. ze moeten Ronny uit het parlement gooien en in de gevangenis stoppen. hij heeft niet eens de basisschool afgemaakt en zit in het parlement. dit is echt schandalig! hij geeft geen moer om de marrons en denkt alleen aan zich zelf. ook heeft hij vrouwen mishandeld en verkracht. ook tijdens de binnenlandse oorlog heeft hij de meest verschrikkelijke dingen gedaan. o.a: liet hij bij de krijgsgevangene de huid bij de achterkant van de nek afsnijden en over de hoofd trekken. ook liet hij levend hun piemels afsnijden. ze moeten ronny de dooddstraf geven. de marrons zullen beter af zijn bij de NDP.


  Maak melding

 13. Als ik moet kiezen met wie ik omga dan kies ik lieve een ex leger Leider, en geen verkrachter, wat een schande.
  Met een couppleger kan elk land zaken doen, er zijn vele coup plegers die de verenigde natie zelf toespreken.
  Wat is er erg aan een coup,Suriname is het enigste land ter wereld waar men om 15 mensen vol rancune zit en het land niet ontwikkeld.
  Du, je mag me uitschelden en die andere neppert met zijn gekochte naam ook H is geen familie van de echte familie H.
  Die vrouwelijke parlementariërs moeten zich schamen dat ze met Brunswijk werken,ze moeten ook eerlijk zijn dat Brunswijk ze heft bedreig dat als hij ooit uit de regering wordt gezet er weer een binnenlandse oorlog komt, en nu dichterbij want hij heeft zijn mensen in de hele stad.
  Ben benieuwd als de moderator mijn stuk plaats, van en Krassie plaatsen ze wel alles, ze boycotten RMD denk ik , of hij viert feest met zijn jarige oom en mati Overste Zeeuw.


  Maak melding

 14. Wat doet Venitiaan hieraan? Niets, hij wil alleen maar regeren en daarvoor heeft hij ronnie, santokhi en somo nodig. Als hij echt zo integer was dan had hij de regering opgeblazen en nieuwe verkieznen uitgeschreven.


  Maak melding

 15. Eens op een dag neemt een scharminkel van pak weg zo’n 50 kilo die klappen en vernederingen niet meer, dan hebben wij de poppen aan het dansen.

  Tantiri a no dong!

  Er zijn genoeg militairen, die evenzo gebukt gaan onder het post traumatische stress syndroom. Het verschil met Ronnie is wel dat als zij wie dan ook een dreun verkopen, gewis de M.P. en wellicht de krijgsraad aan te pas komen. Hoelang gaan wij in dit land nog blijven meten met verschillende maten?? In nagenoeg identieke gevallen wordt blijkbaar consequent niet proportioneel gehandeld.


  Maak melding

 16. Als Ronny als een ongeschoolde gangster in het parlement zit om mee te regeren, is dat onder verantwoording van degenen die op hem hebben gestemd. Deze soort misdragingen zijn de daaruit getrokken consequentie’s. Hoe wilt zo’n iemand nu Sme vooruit brengen ? Is Vene blind soms, of denkt hij alleen maar aan zijn eigen zak ? Vene, als u echt om Suriname en het volk geeft, ga naar huis met je hele kliek en laat een ander het werk doen. Inclusief de parlements voorzitter van je.


  Maak melding

 17. Voor een Jungleman als Ronny geldt de wet van de Jungle en dat is de wet van de sterkste. Hij hoort niet in de stad te wonen , maar in de bush-bush. Wanneer geeft hij Vene een klap ? Dalijk denk ik , wanneer Vene een andere machtsblok kan vormen zonder hulp van die bankrover Ronny. Dan gaat Ronny boos worden en geeft Vene ook een klap. Hahaa.. Prefu ding mang disi égo regeer na kondre…. ai baya. En ik dach dat zulke dingen alleen in Afrika gebeuren.


  Maak melding

 18. Bravo!…Elke dag schijnt die lonnie te bevestigen dat hij niet deugd als volksvertegenwoordiger.lieve Lonnie houdt de eer aan jezelf en stap uit de assemblee want je bezorgd dat instituut een slechte naam.Ook internationaal zal het als een lachertje beschouwd worden.Je snapt mij toch…?kind ga toch pingo,s vangen in het bos!Spring in de kreek tussen de hongerige kaaimannen.


  Maak melding

 19. Suriname FAILED STATE.

  Waar blijft die zgn bisschop die vond dat Bouterse al zijn functies moest neerleggen?

  Dit alles dankzij front!!!!!!

  Lonnie klapt en schopt een voetballer op het veld, duidelijk zichtbaar op TV en wat zegt front “hij is ook maar een mens en we willen is hoor en wederhoor toepassen”.

  Oeps hij is ook maar een mens, waar had ik dat eerder gehoord, wat een drama!!!!


  Maak melding

 20. Lees verder ook dat een 17 jarige voetballer van Boma-Star, afgetakeld door een 37 jarige gangster van Inter Moengotapoe. Het kan verkeren in het Suriname van vandaag.


  Maak melding

 21. O sortoe , parlemantarier? Als hij dat echt zou zijn ( dus niet alleen op papier) , dan was ik de koningin van VERWEGGISTAN. Deze oetl.l is wat hij is, nl een ordinaire zakkenvuller, met alles wat voor handen is, ongeletterd als hij is en geen opvoeding genotend hebbende kent hij alleen maar uithalen wanneer zaken hem niet bevallen.Hij vindt zichzelf heel wat , tot dat er iemand opstaat en t tegen hem durft op te nemen, want daar ontbreekt t aan. t Lijkt wel alsof de mensen die hij aanvalt bang zijn voor hem. Als t hem zo uitkomt is hij beveilger , zakenman ,”parlementarier”( mag ik aub een teiltje om te kotsen)ondernemer en whatever hij bedenkt om zichzelf te rechtvaardigen, terwijl t een potentaat is.


  Maak melding

 22. Misschien is het een verkapte handeling om een gironummer te openen voor zijn noodlijdende voetbalclub inter gogo tapoe.

  Dit is algemeen bekend fenomeen bij bosnegers dat ze niets zelf kunnen ontwikkelen en besturen. En als het hun niet bevalt wordt er geweld toegepast.

  Venetiaan heeft ervoor gezorgd dat deze proletariërs gratis electra, brandstof en medishe zorg krijgen want soort helpt zijn eigen soort. venetiaan zal daarom deze afrikaanse neanderthaler ook nooit laten berechten.

  Hoe is het in godsnaam mogelijk dat lonnie brunswijk die nooit een schoolstoel verwarmd heeft tot kamerlid heeft geschopt in het nationale assemblee??????

  Heeft hij wel eens meegedaan aan een nationaal dictee in suriname????


  Maak melding

 23. Sranang waar is mangal onze papagaai.
  a dhe kaba ronny klap baka, hij moet nog twee
  klapen mangal en vene en daarna de rest dan ben ik te vreden, ze kletsen altijd over BOUTA,het is geen spreuk van vene tjop tjop tjop tee ding fouroe buurman e jere jang dang dhe wang djompo schotoe,maar dies na klap klap klap,brunsie klap baka………….
  word vervolg.
  RICO.


  Maak melding

 24. Waar is mevr.Mangal nu met haar grote mond. Ze had het toch over het zegevieren van de rechtstaat,waar is onze Most Valuable Viswijf nu wanneer ze echt haar mond moet open trekken ?


  Maak melding

 25. Ronnie is een flikker.
  Voor de boscamaraden is hij een held, maar hij is olie
  dom.Die Vene enz. enz. Zijn dommer dan de domste domste.
  Santollie moet nu z’n bek opendoen.Mini-ster van pies-piesie.
  Bouta; doe snel,want succes wacht op je.Je zal in een paar jaar tijd alles voor mekaar krijgen en rust brengen in swietie sranang kondre.
  Het is je gegund.
  Als ze een rund kunnen handhaven in de assam-plee,dan begrijp ik wel waarom jij daar niet wil zijn.

  Bouta mang


  Maak melding

 26. Suriname kan je beter te koop aanbieden, want het hele regering is een poppenkast. Zelf een jongeren van 17 jaar die al op de hoge school zit in Nederland, kan deel nemen om te regeren.

  Ze moeten in Suriname stoppen met hun hokjes politiek, Javanen, Creolen, Hindoestanen, Chinezen nog erbij en de Indianen. Waarom kan men niet een worden? Suriname behoort tot de inheemsen.

  In de slaven tijd perk werden de slaven uit Afrika naar Suriname gebracht om te werken omdat de slaven meester de indianen te zwak vonden. Nee! Die indianen waren slim en mochten vertrekken. Ik Afrika konden ze gewoon slaven inruilen voor mooie goederen. Tja’ Je eigen broeders verkopen, wat zeg je nu dan?

  Een Engelse man met een status vond dat het slaven handel afgeschaft moest worden en toen kwamen er gast arbeiders uit Calcutha en Java om voor een lage loon te werken. Daarna mochten ze een stuk grond bezitten.

  Waarom worden jullie niet verdomme EEN VOLK. Zo komen jullie verder dan nu met 10 jaar achterstand. Kijk maar naar de stad Paramaribo. Ik ben in 1989 daar weg gegaan en de straten zijn nog steeds het zelfde. Als het hard regent, moet je met de boot door de straten van Paramaribo varen, anders kom je niet droog waar je moet zijn.

  Ronny Brunswijk?!!! Die man heeft niet eens een opleiding afgemaakt. Natuurlijk als veel Bosland bewoners niet geschoold zijn, is Ronny boy de man. In Nederland zou hij bij de stadsreiniging werken. Als de regering van Suriname voor het volk zou inzetten en het gezondheidszorg en onderwijst verbeteren’ zou ik respect hebben. Ik kom alleen met vakantie en doe wat voor arme kinderen’ en ben ik weer weg. Stelletje idioten.

  Wie moet morgen het land gaan regeren?

  Nederland komt nog als een dief in de nacht om het Surinaamse volk te bevrijden en ik zal er bij zijn.

  En Ronny boy denkt dat hij klappen kan uitdelen?!! Hij denkt dat hij een klapstoel is. Hij wordt binnenkort ook berecht voor zijn wandaden. HET IS EEN KWESTIE VAN DE OP HET JUISTE MOMENT

  Surinamers ! Hebt nog geduld. We komen eraan om jullie te helpen.


  Maak melding

 27. Ben het helemaal met je eens no.20.
  Nederland en Amerika omhelsden de moordenaars Pinochet,Videla enz.die hebben nou echt duizenden mensen vermoord,Margaret Tatcher was een boezemvriendin van Pinocht,niemand gaf/geeft om de nabestaanden .
  De revo heeft slechts 15 mensen gekost en men doet alsof er een hele natie is vermoord.

  Maar deze Brunswijk mag alles doen wat hij wil,Pa Tokkie en BaVenIaan kijken de andere kant op,reden waarom ,zonder deze onalfabeet Brunswijk zijn ze history,maar als Bouta met waarheden komt ,springt Pa Kokkie gelijk bij zijn vriend de rechter.
  Heel oost-Suriname is een boevenhol tuig van de onderste richel,geen van de roofovervallers zijn ooit opgepakt,mag niet van Brunswijk en Pa Tokkie maar roepen dat ie de criminelen bestrijdt.

  Van Du is bekend dat ie ziet wat hij wil zien,lees zo soft hij op Brunswijk reageert,als het Bouta betrof was de site te klein.
  Ben heel benieuwd wat Pa Tokkie van deze eikel Brunswijk vindt.


  Maak melding

 28. Het minste wat een geredde drenkeling zelf kan of moet doen is slechts die gore gotrowatra uitkotsen.

  Dat zal niemand voor hem kunnen doen! Zet uw klok weer op scherp voor de eerst volgende uitspatting.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.