In Suriname geïmporteerde melk had melamine

8

PARAMARIBO, 10 okt – Een partij uit China geïmporteerde poedermelk blijkt melamine te bevatten. Dit meldt het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. De melk is ingevoerd door een lokaal zuivelbedrijf. Er zijn tests uitgevoerd in Nederland, waar de gevaarlijke inhoud is bevestigd.

Aanleiding voor de tests was de rapportage van het bedrijf dat melk uit China was ingevoerd. De productie is stopgezet en de partij zal worden vernietigd. Ook is besloten dat elke melkimport gepaard moet gaan met certificering. Aangetoond moet worden dat de melk getest is op het voorkomen van melamine. De controle bij onder meer LVV en de douane is verscherpt.

Nu LVV zelf meldt dat de verwerking is stopgezet, is de vraag hoeveel van de melk reeds is omgezet en geconsumeerd. De Consumentenbond heeft eerder bezorgdheid geuit over de kans op import van besmette producten. Sinds het uitbreken van het melamineschandaal in China is de import van melkproducten uit Zuidoost-Azië formeel verboden.

8 REACTIES

 1. Dit is je reinste mosterd NA de maaltijd. Zijn wij als land nog zo ver achter in onze ontwikkeling dat niet preventief kan worden gehandeld? Wij zijn te corrupt om een fatsoenlijke samenleving in stand te houden.


  Maak melding

 2. Dat gebeurt er als je denkt dat veel goedkoper uit kan komen door je melk te importeren en je eigen melkboeren laat stikken.

  Goedkoop is vaak duurkoop. Nu moet alles vernietigd worden.


  Maak melding

 3. Waarom niet zelf melk produceren…(opkopen bij de boeren) en als dat niet genoeg is voor de consumptie, uitbreiding van veeteelt sector. Het is wel investeren, maar voorkom je dit soort problemen.
  Denk ook aan werkgelegenheid, kennis en andere zuivelproducten die gemaakt kunnen worden. Misschien ook exporten.


  Maak melding

 4. Wat men ook zegt…men blijft als gekken importeren.
  Ondertussen din man e zuku fu kier unu.

  Ga met eigen producten aan de slag….no zuku didi uit import.

  Dit soort rommel hebben wij aan Front met zijn stront te danken.


  Maak melding

 5. Men moet zich nu niet meer afvragen hoeveel van de melk is omgezet en geconsumeerd,Mensen moeten opgeroepen worden om hun kinderen voor controle naar de dokter,ziekenhuizen e.d.te brengen middels een gerichte campagne en niet wachten tot de eerste slachtoffertjes vallen,zo ze niet al gevallen zijn v.w.onoplettendheid bij diverse medische actoren.


  Maak melding

 6. ja, ja ,
  zoals gewoonlijk wordt eerst het Financiele veilg gesteld alvorens de Menselijk gezondheid.
  Het geheel moet tot de bodem worden uitgezocht en alle voort vloeiende kosten voor test en medical check moet ook worden vergoed.
  Het bedrijf moets reeds van af het begin hun productie moeten stop zetten toen het geheel aan het licht kwam in china.
  Wat Nu ?? hoeveel kinderen en ouder zullen nu geen aandoening hebben.
  Maar ja het zal misschien ook maar onder de tafel worden afgehandeld worden,
  We zijn benieuwd?? Awarra.


  Maak melding

 7. Waarom weer altijd het front erbij halen?Maar jullie worden boos als er terug gewezen wordt naar de periode bouta/bosje.In die periode hebben we ook allerlei rommels moeten kopen en het was niemand anders die ons rommel verkocht dan de aanhang van bouta/bosje centralemarkt en langs de straat.Er werd zoveel vervallen goederen uit Brazilie Rusland en andere Oost-bloklanden geimporteerd,waarbij wij niets mochten zeggen of ons keel werd doorgesneden door een of ander volksmilitie man/vrouw.Jullie zijn zo llllui je wilt niet naar de hoek lopen om te kopen je wilt vanuit je raam een bier bij omoe(de chinees)kopen en toch maar klagen over de vele chinezen en hun troep.Het kopen importeren van troep kan overal gebeuren alleen moet je ervoor waken dat er geen troep op de markt te verkrijgen is.A no front importeer a sanie toch of wel? idioot


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.